Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 01

Į realybę sugrąžinusi pirmoji Eurolygos sezono pusė: semestro pažymiai „Žalgiriui“

Po praėjusio sezono Kauno „Žalgirio“ pakilimo ir labai didelio šuolio virš bambos, šį sezoną stebime komandos nusileidimą ant žemės, o gal – kritimą į žemę, kuris įpusėjus sezonui lėmė permainas vyriausiojo trenerio kėdėje. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pirmosios sezono dalies pažymių vidurkiai „Žalgirio“ žaidėjams ir jau atleistam treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / „Scanpix“ nuotr.

Po pirmųjų 17 rungtynių Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 5 pergales ir žygiuoja 16-oje vietoje, lenkdamas tik absoliučias Eurolygos autsaideres – Berlyno ALBA su Vilerbano ASVEL.

Po šešto pralaimėjimo iš eilės Lietuvos čempionai Naujųjų metų išvakarėse abipusiu susitarimu išsiskyrė su Kaziu Maksvyčiu, kurį pakeisti atvyko italas Andrea Trinchieri.

Pirmosios sezono dalies rezultatas tikrai nieko nedžiugina, bet matėme gausybę K.Maksvyčio ekipos rungtynių, kuriose „Žalgiris" neatrodė prastai, tačiau pralaimėjo paskutinėmis mačų minutėmis, o kartais – ir sekundėmis.

Jeigu pridėtume papildomas dvi-tris pergales, visas vaizdas atrodytų žymiai geriau. O jas kauniečiai tikrai galėjo pasiekti.

Manau, kad daugelis nusivylė pralaimėjimais prieš ALBA ir ASVEL, turnyro lūzeriams, kuriuos yra privaloma nugalėti, jei klubas svajoja apie aukštesnius tikslius.

Smagu „Žalgiryje“ per pirmąjį ratą nebuvo niekam – komanda susidūrė ir su traumomis, ir su problemomis. Viskas buvo atvirkščiai nei praėjusiame sezone, kai „Žalgiris“ laimėjo įtemptus trilerius, visi buvo patenkinti K.Maksvyčiu, o komplektacija atrodė puikiai.

Šį sezoną Kauno komanda pradėjo pardavusi Igną Brazdeikį, kurio pakeitimo rinkoje ieškojo labai ilgai. Anksčiau laiko buvo atsisveikinta ir su Nazu Mitrou-Longu, kuris Nemuno saloje taip ir neįsivažiavo.

Stabilumo, kuris buvo praėjusį sezoną, šio sezono pirmoje dalyje „Žalgiryje“ tikrai trūko. Manau, tai atspindi ir rezultatas. Optimizmo, kad antroje sezono pusėje bus daug geriau, neprideda ir itin prastos paskutinės 2023 metų rungtynės namuose su Tel Avivo „Maccabi“.

Reikia tikėti, kad komanda sugebės pakilti. Labai daug ką parodys pirmoji 2024-ųjų metų savaitė, nes laukia žūtbūtiniai mūšiai ALBA ir ASVEL. Kitu atveju, jei ne pergalės, būtų net neverta kalbėti apie patekimą į Eurolygos atkrintamąsias ar net įkrintamąsias varžybas.

Sezono metu po kiekvienų „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje kiekvieno žalgiriečio pasirodymą vertinau pažymiu, o dabar išvedžiau vidurkį po pirmųjų septyniolikos mačų.

#2 Keenanas Evansas – 6,6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
15,9 tšk. (41,9 proc. trit.), 3,2 atk. kam., 3,5 rez. perd., 1,1 per. kam., 17,2 naud. bal., 28 min.

Tai – komandos pirmūnas, nuo kurio šiek tiek atsilieka Rolandas Šmitas. Jie turbūt yra ir brangiausi „Žalgirio“ žaidėjai, o ir žaidžia kaip svarbiausi. Tai atsispindi ir minučių skaičiuje.

Taip, buvo ir blankesnių Keenano Evanso rungtynių (prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Berlyno ALBA), bet jis grįžo po Achilo sausgyslės traumos ir stebėtinai greitai pasiekė tą patį lygį.

Jau nuo pirmųjų rungtynių Bolonijoje matėme tą K.Evansą, kurio ir tikėjomės.

Kažkiek dar yra juntami traumos padariniai, trūksta sprogstamosios jėgos, tad gynėjas labai daug ką sprendžia tritaškiu metimu po atšokimo atgal ar į šoną, vietoje to, jog veržtųsi į baudos aikštelę ir pabaigtų atakas arti krepšio.

Vis dėlto sunku kažką blogo pasakyti apie Keenano atakų pasirinkimą – iki rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ nuo trijų taškų zonos jis fiksavo stulbinantį 45 proc. pataikymą. Šis ginklas veikė.

Jei kažkas „Žalgiryje“ gali laimėti rungtynes ar ketvirtą kėlinį, tai – Keenanas. Jis gali ištraukti pergalę, jis gali įmesti svarbiausią metimą. „Žalgirio“ žvaigždė įmetė pergalingą dvitaškį prieš Miuncheno „Bayern“, išplėšė pratęsimą prieš Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau prametė prieš Stambulo „Fenerbahče“.

K.Evansas yra geriausias „Žalgirio“ žaidėjas, bet faktas, kad jam reikia didesnės pagalbos.

#3 Nazas Mitrou-Longas – 4

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long
4,1 tšk. (28,6 proc. trit.), 1 rez. perd., 1 kld., 1,8 naud. bal., 10 min.

Nazo Mitrou-Longo etapą Kauno komandoje prisiminsiu taip, kaip ir tų, kurie čia užsibuvo trumpai – ar Dee Bosto, ar Willie Deano.

Pažymių vidurkis – žemiausias tarp visų „Žalgirio“ žaidėjų, bet negalėčiau pasakyti, jog Nazas buvo blogiausias ar prasčiausias komandos krepšininkas pirmoje sezono dalyje. Nenoriu klijuoti tokių etikečių.

Manau, kad Kanados graikas buvo patekęs į prastą situaciją, galbūt ir išnaudojamas buvo netinkamai. Jis nespėjo atsiskleisti, pasirodyti, aikštelėje pasirodydavo vos porai minučių, per kurias su savo energija norėdavo viską parodyti, bet dažniausiai pasitaikydavo klaidos ar skuboti metimai.

Vienintelės padorios rungtynės buvo Vitorijoje, kai vyko labai Nazui parankus atviras ir greitas žaidimas su „Baskonia“.

N.Mitrou-Longas nėra blogas žaidėjas. Jis tiesiog buvo patekęs į netinkamą situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas