Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 27

I.Sfairopoulos po pergalės gynė prigesintą lyderį ir džiaugėsi uždarytu E.Ulanovu

Negandų prieš sezoną krėsta Tel Avivo „Maccabi“ išsilaižė žaizdas ir užšoko ant pergalingų bėgių – antradienį iškovota pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ Izraelio klubui buvo trečioji iš eilės. Komandos strategas po jos gynė prastas rungtynes sužaidusį Scottie Wilbekiną ir džiaugėsi sėkminga gynyba prieš vieną svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų.

76:62 – tokie skaičiai degė „Menora Mivtachim“ arenos švieslentėje po 40 žaidimo minučių.

Atrėmę galingą „Žalgirio“ spurtą 18:2 pirmajame kėlinyje, „Maccabi“ vyrai užtikrintai susidorojo su kauniečiais po ilgosios pertraukos ir tvirtina savo pozicijas pirmajame turnyro aštuonete.

Pergalę „Maccabi“ pasiekė nepaisant to, jog strigo aštriausias komandos ginklas Scottie Wilbekinas. Gynėjas pataikė tik 1 metimą iš 9 ir su 5 taškais sužaidė nerezultatyviausią sezono mačą.

„Gynyba buvo susifokusavusi ties Scottie, tad jam sunkiai sekėsi rinkti taškus. Bet jis žino, kaip padėti komandai kitais būdais. Jam sekėsi labai gerai, su juo aikštėje prieš varžovus pirmavome 17 taškų“, – komandos lyderį, kuris atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 5 kamuolius, gynė specialistas iš Graikijos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas

S.Wilbekino taškų trūkumą kompensavo vieną geriausių mačų su „Maccabi“ apranga sužaidęs Derrickas Williamsas.

„Derrickas yra atletiškas žaidėjas, kuris žaidžia energingai. Jis sujungia visus komandos žaidėjus ir greitai mokosi mūsų sistemos“, – kalbėjo I.Sfairopoulos.

Daug graiko liaupsių sulaukė ir Angelo Caloiaro. Nors puolėjas nepelnė nė taško, I.Sfairopoulos atidavė jam laurus už prigesintą Edgarą Ulanovą, kuris nepataikė nė vieno metimo iš žaidimo ir 3 taškus pelnė baudų metimais.

„Noriu pakalbėti apie Angelo Caloiaro. Galbūt jis ir nepelnė taškų, bet kartu su komandos draugais sustabdė Ulanovą, kuris yra vienas svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų. Caloiaro esant aikštėje komanda laimėjo atkarpą 25 taškais“, – sakė specialistas.

VIDEO: „Žalgiryje“ yra vietos senukams: užsiliepsnojusio Milo tritaškiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas