Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 27

Į slogų sąrašą pretenduojantis K.Maksvytis: „Buvome grinčai, pavogę iš komandos Kalėdas“

Kazys Maksvytis ir Kauno „Žalgiris“ pasitinka paskutinį 2023 m. iššūkį Eurolygoje. Į Nemuno salos areną ketvirtadienį atvyks Tel Avivo „Maccabi“ klubas.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ | Ketvirtadienis | 20.00 | „Žalgirio“ arena

Kauno „Žalgiris“ skendi pralaimėjimų liūne.

Pastarąjį kartą kauniečiai Eurolygoje pergalę šventė dar lapkričio 30-ą dieną, o nuo tada patyrė penkis pralaimėjimus paeiliui.

Jeigu nelaimės rungtynių ir ketvirtadienį, su šešių nesėkmių serija kauniečiai įtrauks dar vieną įrašą į dešimties ilgiausių „Žalgirio“ pralaimėjimų serijų sąrašą.

Ilgiausios „Žalgirio“ pralaimėjimų serijos Eurolygoje
Sezonas Pralaimėjimai Treneris/-iai
2006-2007 m. 10 Ainaras Bagatskis, Rimantas Grigas
2019-2020 m. 9 Šarūnas Jasikevičius
2021-2022 m. 9 Martinas Schilleris, Jure Zdovcas
2021-2022 m. 9 Jure Zdovcas
2005-2006 m. 7 Antanas Sireika, Ainaras Bagatskis
2008-2009 m. 7 Gintaras Krapikas
2009-2010 m. 7 Gintaras Krapikas
2013-2014 m. 7 Saulius Štombergas
2004-2005 m. 6 Antanas Sireika
2011-2012 m. 6 Aleksandras Trifunovičius

To išvengti K.Maksvyčio kariauna mėgins akistatoje su „Maccabi“.

Dėl spalį kilusio karo namus praradęs Izraelio klubas pastaruosius mėnesius glaudžiasi Belgrade, bet net ir likęs be 11 tūkst. sirgalių užnugario išsilaikė lenktynėse dėl atkrintamųjų.

„Maccabi“ yra iškovojęs 9 pergales ir patyręs 7 pralaimėjimus bei su dar šešiomis komandomis Eurolygoje dalinasi 4-10 vietas.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Lorenzo Brownas
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Lorenzo Brownas

Kaip ir praėjusiame sezone, kai liko per vieną pergalę nuo Eurolygos finalo ketverto, „Maccabi“ į priekį tempia gynėjų tandemas – Lorenzo Brownas ir Wade'as Baldwinas.

Ispanijos pilietybę turintis L.Brownas per susitikimą renka po 14,8 taško, 6,8 rezultatyvaus perdavimo ir 14,6 naudingumo balo, o W.Baldwinas priduria po 14,5 taško, 4,9 rezultatyvaus perdavimo ir 15,1 naudingumo balo.

Tiesa, abejojama, ar W.Baldwinas pasirodys ant parketo ketvirtadienį. Amerikietis patyrė kojos traumą praėjusios savaitės mače ir pagal pirminius pranešimus iškrito iš rikiuotės 3-4 savaitėms, tačiau „Maccabi“ strategas Odedas Kattashas prieš kelias dienas patikslino, jog vienas komandos lyderių gali į rikiuotę sugrįžti ir anksčiau.

Naudingiausiai „Maccabi“ gretose šį sezoną žaidžia 2021-2022 m. sezone „Žalgirio“ aprangą vilkėjęs Joshas Nebo – vidurio puolėjas pelno po 10,4 taško, sugriebia po 6,6 kamuolio ir renka po 15,7 naudingumo balo.

„Laukiame „Maccabi“ komandos. Sakyčiau, kad tai labiau puolimo komanda, kuri yra lyderė pagal puolimo reitingą ir antroje vietoje pagal pelnomus taškus, – varžovus vertino K.Maksvytis. – Pirmoje vietoje pagal išmetamas baudas, puolime atkovotus kamuolius, pagal dvitaškius. Komanda su daug puolimo opcijų, su likusiu branduoliu iš praėjusių metų. Nieko naujo nepasakysiu – reikia stengtis neįsivelti į taškų lenktynes, apriboti jų taškus, priversti juos gintis bei laimėti rungtynes gynybos dėka.“

– Kaip vyko treniruočių procesas per šventinį laikotarpį?

– Vyko gana intensyviai. Turbūt buvome tie grinčai, kurie pavogė iš komandos Kalėdas. Žinau iš patirties, kad kuo daugiau duosi laisvo laiko, tuo po to sunkiau būna pirmose rungtynėse. Tad treniravomės.

– Po ilgos pertraukos neturėjome savaitgalio rungtynių LKL pirmenybėse. Tai labiau pliusas ar minusas komandai patyrus pralaimėjimą Eurolygoje?

– Pliusas. Vis tiek yra naujokų, žaidėjų, grįžtančių po traumų. Mums tos kelios treniruotės, laisvos dienos labai pravertė.

Buvome tie grinčai, kurie pavogė iš komandos Kalėdas.

– Austinui Hollinsui tai yra paskutinė trumpalaikio kontrakto savaitė. Ar jau priėmėte sprendimą dėl jo ateities komandoje?

– Turime dar savaitę, tad visokių opcijų gali būti.

– Būtent „Maccabi“ klube A.Hollinsas žaidė praėjusiame sezone, bet jam etapas Tel Avive nebuvo pats sėkmingiausias. Ar jaučiate papildomą jo sportinį pyktį prieš rungtynes su „Maccabi“?

– Tikiuosi, kad kaip ir kiekvienas žaidėjas prieš savo buvusią komandą parodys tą pyktį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins

– Po šio turo atsidaro Eurolygos perėjimų langas. Kiek rimtai svarstote apie komandos papildymą?

– Čia turbūt labiau eina kalba, ar pasilikti Austiną, ar paimti kitą žaidėją.

– Iš pradžių buvo skelbiama, kad W.Baldwinas nežais Kaune, bet dabar situacija nėra aiški. Kiek šis žaidėjas keičia jūsų rungtynių planą?

– Tai yra žaidimą keičiantis, talentingas žaidėjas, kurio nebuvimas palengvintų ne tik mūsų, bet ir kiekvienos kitos komandos dalią. Žiūrėsime vietoje. Matėsi, kad jam buvo patempimas ar stipresnis raumens pažeidimas. Tikimės, laukiame, kad visko gali nutikti.

– Ar jūsų komandoje nėra papildomų sveikatos problemų?

– Ačiū dievui, kol kas visi, kurie grįžta, yra sveiki, pasiruošę, visi treniruojasi ir ruošiasi rungtynėms.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Joshas Nebo yra naudingiausias komandos žaidėjas. Trumpai ir pats jį treniravote Kaune. Ar dabartinis jo žaidimas jus stebina?

– Manau, kad jis labai gerai įsiliejo į komandą. Jis nėra toks, kuris labai imasi iniciatyvą ant savęs. Labiau fiziškas, atletiškas žaidėjas. Prie tokių dominuojančių gynėjų jis labai tinka, kur reikia statyti užtvaras, kovoti dėl kamuolių, užbaigti atakas po gynėjų perdavimų. Jis labai gerai įsipaišė.

– L.Brownas žaidžia gerą sezoną, bet iš konteksto krenta jo rungtynės su „Baskonia“, kai įžaidėjas surinko -3 naudingumo balus. Kaip baskams pavyko išmušti jį iš vėžių?

– Dabar, kai pasakėte, net susimąsčiau, ar taip blogai jis žaidė. Gana nemažai keitėsi ginamaisiais, su Sedekerskiu ir kitais, nemažai dvigubino. Nepasakyčiau, kad kažkaip išskirtinai prieš jį gynėsi. Baskai turi gerus gynėjus, turbūt ir [Codi] Milleris-McIntyre'as prižiūrėjo jį. Davė fiziškumo, nedavė jam vidutinių metimų, nedavė jam išnaudoti savo stipriųjų pusių.

– „Maccabi“ praėjusį savaitgalį praleido atskirai – legionieriai liko Belgrade, o vietiniai žaidėjai vyko į Izraelį ir žaidė ten vietinio čempionato rungtynes. Kaip tai gali atsiliepti rytojaus rungtynėms?

– Nežinau, ar tai atsilieps rytojaus rungtynėms, bet ilgainiui nelabai gerai tokie dalykai. Žinau jų situaciją, kad legionieriai treniruojasi Belgrade, o visi vietiniai žaidėjai žaidė vietiniame čempionate net dvejas rungtynes. Ilgainiui tai turėtų atsiliepti neigiama prasme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas