2019 12 19

Sukto klausimo apie Šarą sulaukęs Rimas Kurtinaitis nesureikšmina „Chimki“ milijonų

Šarūnas Jasikevičius du kartus jau bandė Eurolygoje įveikti Rimą Kurtinaitį, bet abu bandymai baigėsi nesėkmingai. Sako, trečias kartas nemeluoja. Penktadienį „Chimki“ namuose priima Kauno „Žalgirį“, o prieš rungtynes Pamaskvės klubą treniruojantis 59-erių lietuvis sulaukė įdomaus klausimo apie Šarą.
Penktadienis | Eurolyga | „Chimki“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Mytiščiai

Graikijos žurnalistas Antonis Kalkavouras iš gazzetta.gr paklausė R.Kurtinaičio, koks Š.Jasikevičius buvo Lietuvoje – geresnis žaidėjas ar geresnis treneris?

R.Kurtinaičio atsakymas buvo apsukrus: „Abu. Jis buvo vienas geriausių žaidėjų visoje Europoje ir dabar yra vienas geriausių trenerių pasaulyje.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ trenerio: kiek pralaimėjimų gali atlaikyti Šaras?

Graikai vertina R.Kurtinaitį ne tik kaip trenerį, bet ir kaip buvusį elitinį snaiperį. Paklaustas, kodėl šiais laikais nebėra tiek daug aukščiausio meistriškumo metikų iš Europos, lietuvis kėlė klausimą dėl naujosios kartos darbštumo.

„Anksčiau mes atskirdavome metikus kaip taškų rinkėjus ir snaiperius. Tai anksčiau turėjome Draženą Petrovičių, gerai – mane, Aleksandrą Džordževičių. Jie buvo snaiperiai, ne metikai. Nežinau, ar tai meistriškumo dalykas, ar didelis darbas, bet gal šiais laikais žaidėjai nebeturi tiek daug laiko šlifuoti šių įgūdžių“, – svarstė R.Kurtinaitis.

Pats kadaise NBA snaiperių konkurse dalyvavęs R.Kurtinaitis vis dar negali be krepšinio.

Treneriu jis dirba jau 17 metų, o visa įdomi kelionė prie šoninės linijos prasidėjo dar Azerbaidžane.

„Krepšinis yra mano gyvenimas ir meilė. Jeigu kartais reikia kažką padaryti dėl savo šeimos ir krepšinio, tai sakau, kad šeima gali truputį palaukti, o pirmiausia krepšinis. Gal tai nėra teisinga, bet aš jau toks“, – šyptelėjo specialistas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Dabar R.Kurtinaitis stovi prie „Chimki“ komandos vairo. Rusijos klubas surinko net 33 mln. eurų biudžetą, o didesnį Eurolygoje turi tik tokios komandos kaip „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA.

Tačiau R.Kurtinaitis tikina, kad „Chimki“ situacija kitokia nei kitų Eurolygos superklubų.

„Visi kalba apie mūsų biudžetą, bet biudžetas nenusako komandos gerumo. Komanda buriama ne tik iš pinigų. Be to, Rusijos klubų biudžetai tokie dideli todėl, kad jei žaidėjas turi galimybę žaisti „Olympiakos“, o jį nori turėti ir Chimkuose, tai turi mokėti 1,5 karto daugiau nei varžovai, – tikino lietuvis treneris. – Be to, reikia Eurolygos patirties.

Kai 2011-aisiais stojau prie komandos vairo, mes neturėjome galimybės, pavyzdžiui, penkis sezonus iš eilės žaisti Eurolygoje. O per vienerius metus suburti komandą labai sunku. Šiemet pakeitėme 10 žaidėjų. Gal kartais geriau penkerius metus žaisti su ne tokiais gerais žaidėjais, bet kartu, nei surinkti 10 žvaigždžių ir jas suburti per vieną dieną.“

„Chimki“ 15-ąjį Eurolygos turą pasitinka pirmajame aštuntuke.

Rusijos ekipa startavo galingai – geriausiai „Chimki“ istorijoje Eurolygoje, tačiau įkrito į keturių pralaimėjimų duobę.

R.Kurtinaitis turi tam paaiškinimą.

„Paskutinis mėnuo buvo sunkus: žaidėme tris mačus išvykoje ir vieną namie – prieš vienus Eurolygos favoritų. Turėjome problemų su traumomis. Keliems mačams netekome Švedo, po to Janio Timmos. Tikrai nelengva. Ypač kai turi dvigubą savaitę ir žaidi išvykoje. Turime labai stiprią vietinę lygą, tad kartais žaidžiame 4 kartus per savaitę prieš tikrai geras komandas“, – akcentavo R.Kurtinaitis.

Jis trečiadienį turėjo mačą Pirėjuje su „Olympiakos“, kai žalgiriečiai namuose žaidė antradienį.

A.Kalkavouras smalsavo apie R.Kurtinaičio ryšį su aikštinga „Chimki“ žvaigžde Aleksejumi Švedu. Bet lietuvis neturi problemų dėl gynėjo žaidimo braižo ir charakterio.

„Švedas, be jokių klausimų, yra mūsų lyderis. Aš su juo neturiu jokių problemų, – tikino Kurtis. – Jis prisiima daug rizikingų metimų, bet Aleksejus daug kartų mums padėjo mačų pabaigose. Jeigu jį stabdyčiau, nežinau, kokį žaidėją gaučiau.“

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Šiame „Chimki“ klube yra ne tik Aleksejus Švedas.

Tarp lyderių įsiveržė Vitorijoje ir Pirėjuje taip nespindėjęs Janis Timma, o aplinkui šiuos pasiutusius metikus Rusijos komanda dar turi buvusius NBA žaidėjus Joną Jerebko, Jeremy Evansą, Dairį Bertanį ir kitus.

Daugeliui atrodo, kad šis „Chimki“ jau pajėgus po ilgesnės pertraukos nukarūnuoti Maskvos CSKA.

„Visada stengiamės, bet tai labai sunku. CSKA turi gilią istoriją, ir jie labai stiprūs, – pastebėjo R.Kurtinaitis. – Nors jie pakeitė keletą žaidėjų, jų idėja ir kovinė patirtis nesikeičia. Visi kalba, kad šiemet turime geresnę komandą. Kartais ant popieriaus gali turėti geresnę komandą, bet ne visada ji tokia aikštėje.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: tušti įžaidėjai ir besitęsiantis „Žalgirio“ dugnas Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito