Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 15

Iggy linksmybės – ruošėsi į Majamį, planavo trenerio dušą ir kaltino I.Taylorą

Ignas Brazdeikis žaidė ne vieną svarbų mačą „Kovo beprotybėje“ už Atlanto, bet tokios svarbos susitikimas jam buvo pirmas. Nors pats Iggy nesuspindėjo, po rungtynių jis šėlo rūbinėje, dėkojo komandos draugams ir optimistiškai žvelgė į ketvirtfinalyje laukiantį iššūkį.

Pirmą sezoną Europoje žaidžiantis Kanados lietuvis pataikė kelis svarbius metimus tada, kai „Žalgiriui“ reikėjo, bet susitikimą užbaigė su 3/8 dvitaškių ir 1/4 tritaškių pataikymu bei 9 taškais.

Vis dėlto „Žalgiris“ vedamas sezono rungtynes sužaidusio ir 20 taškų pelniusio Luko Lekavičiaus 83:80 parklupdė Miuncheno „Bayern“ ir žengė į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

I.Brazdeikis nutarė, kad tai būtina paminėti ypatingai.

Kartu su Isaiah Tayloru jis suplanavo trenerio Kazio Maksvyčio dušą, o šiam vos baigus savo kalbą, rūbinėje vanduo liejosi laisvai.

Net šių eilučių autoriui dar teko pajusti nuo lubų varvantį vokišką vandenį, kai K.Maksvytis paliko triumfu persmelktą „Žalgirio“ rūbinę kiaurai šlapias.

Iggy dėl to kaltino komandos draugą Isaiah Taylorą, juokavo, kad pergalę švęs Majamyje ir kalbėjo apie emocijų neturintį rungtynių herojų Luką Lekavičių.

– Ignai, kaip įvertintum atmosferą lemiamose rungtynėse?

– Jaučiausi tarsi žaisčiau namų rungtynes. Žinoma, negali lyginti šios atmosferos su Žalgirio arena, bet buvo labai smagu girdėti „žalia balta“ ir kitas skanduotes. Neįtikėtina.

– Tau tai pirmas sezonas Eurolygoje ir iš karto patekai į atkrintamąsias. Kiek tai įspūdinga?

– Net sunku apibūdinti. Šį sezoną įdėjome tiek daug pastangų, kiekvieną dieną. Nesvarbu – treniruotėje, svarmenų salėje ar rungtynėse, buvome labai pasišventę ir tikėjome vienas kitu.

– Buvo įnirtingas ir emocingas laikotarpis kaunantis dėl bilieto į atkrintamąsias. Kiek dabar ramiau, kai viskas atslūgo?

– Galime pasimėgauti šiuo vakaru, bet mūsų laukia sudėtinga serija. Nežinau, kada ji vyks, bet kad ir kada tai bus, mes būsime pasiruošę.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Šis sezonas – atgaiva sielai“

– Bandėte strateguoti galvodami, kaip apipilti vandeniu Kazį Maksvytį. Kaip atrodė visa ta procedūra?

– (Šypsosi). Pamaniau, kad turime atšvęsti, turime kažką padaryti, tad pasakiau Isaiah, kad turime aptaškyti trenerius kiek tik galime, kai jie įeis. Jis pasakė savo kalbą, o tada būm – mes taškėme vandenį taip, kad galėjai kiaurai matyti per jo marškinius. Ne pats gražiausias vaizdas, bet labai smagus ir linksmas momentas.

Ne pats gražiausias vaizdas, bet labai smagus ir linksmas momentas.

– Tai su Isaiah buvote tie blogiukai, kurie sugalvojo?

– Žinote ką, apkaltinsiu jį, kad tai jo idėja (pasisuka į I.Taylorą ir šypsosi – aut. past.). Tai ir įvykdėme.

– Koks planas po rungtynių, ar turite nusimatę, kaip švęsite?

– O, žmogau... Galbūt šiandien nulėksime į Majamį (šypsosi). Ne, žinoma, juokauju. Tiesiog mėgaujamės šia kompanija.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis ir Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis ir Kazys Maksvytis

– Kaip stipriai lauki atkrintamųjų „Žalgirio“ arenoje?

– Labai laukiu. Ypač kai ginamės, visi tampa tokiais garsiais ir agresyviais. Dėl to mes tik dar labiau susikaupiame. O gynyba yra svarbiausia.

VIDEO: „Žalgirio“ sėkmės paslaptį nurodęs kapitonas: „Šito dalyko neištreniruosi“

– Esi žaidęs ne vienas svarbias rungtynes NCAA, bet ar čia buvo didžiausios įtampos rungtynės tavo gyvenime?

– Gali būti, nes kai praradome persvarą pabaigoje, rungtynės buvo labai atkaklios. Bet aš likau susikaupęs ir neleidau emocijoms manęs užvaldyti. Buvo labai intensyvios rungtynės, džiaugiuosi, kad atlikome savo darbą.

– Lukas teigė, kad buvo ramus mesdamas metimus pabaigoje. Ar buvai ramus dėl jo metimų?

– Jis neturi emocijų, jis tiesiog neturi nervų savybės. Aš labai juo pasitikėjau. Iš visų žaidėjų, manau, kad jis prie baudų metimų linijos buvo geriausias pasirinkimas.

VIDEO: Lukas Lekavičius: „Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos“

– Kaip apskritai įvertintum Luko pasirodymą šįvakar?

– (Suprunkščia) Svarbūs metimai, svarbūs sprendimai. Jis tai daro ir mums reikia, kad jis tai darytų. Jis buvo fantastiškas.

– Pačiam metimai šiandien nesukrito, bet turbūt likai patenkintas tuo, kaip susiklostė rungtynės?

– Žinoma. Mano pasirodymas man nė nerūpi. Manau, kad pramečiau nemažai gerų metimų, bet mano komandos draugai sugebėjo už mane pastovėti ir atnešti mums pergalę.

– Ketvirtfinalyje laukia Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis ir „Barcelona“. Gerai ar blogai?

– Gerai! Labai gerai. Labai laukiu. Susikaupsime, ruošimės ir būsime pasiruošę. Susikoncentruosime ir tikiu lygiai lygiai taip, kaip tikėjau, kad pateksime į atkrintamąsias. Niekas nesitiki, kad mes laimėsime.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

– Kokias sirgalių, komandos ir komandos draugų nuotaikas radai atvykęs į Kauną pirmą kartą ir kaip dabar viskas pasikeitė?

– Sezono pradžioje pamatėme, kad galime žaisti šiuo lygiu, pasiekėme daug svarbių pergalių, tad manau, kad jau nuo pradžių tikėjome, kad galime būti ypatinga komanda bei pasiekti tai, ką pasiekėme.

– Kuo ypatinga ši komanda?

– Darbas, kurį įdedame, tikėjimas, kurį rodome vienas kitam, susižaidimas. Manau, kad viso to kombinacija, pridėjus ir trenerius, padaro mus tobulai tinkančius vienas kitam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas