Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

Ignas Brazdeikis – apie asmeninį gynybinį potencialą ir „Žalgirio“ atkrintamųjų šansus

Eurolygos parengtame reportaže – pokalbis su Kauno „Žalgirio“ žaidėju Ignu Brazdeikiu, kuris dalijosi mintimis apie žaidimą Europoje, šeimoje skiepytas lietuviškas vertybes bei komandos šansus pasiekti turnyro atkrintamąsias.

Dvejas praėjusios savaitės Eurolygos rungtynes iš ligos patalo stebėjęs Ignas Brazdeikis yra pasiruošęs sugrįžimui ant stipriausio Senojo žemyno turnyro scenos.

Pirmąjį sezoną Europoje rungtyniaujančio 23-ejų metų 201 cm ūgio krepšininko žaidimas stipriai banguoja, nors jis buvo kertinis pirmosios Kauno „Žalgirio“ pergalės šiame sezone žmogus.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 68:65 įveikė Bolonijos „Virtus“, o I.Brazdeikis pelnė 8 iš paskutinių 10 „Žalgirio“ taškų. Mačo pabaigoje – šiam krepšininkui skirtos žaliai baltų sirgalių skanduotės.

„Visose namų rungtynėse sirgaliai demonstruoja aistringą palaikymą. Mes stengiamės dėl jų, o jie dėl mūsų, – Eurolygos tinklalapiui sakė Ignas Brazdeikis. – Tai buvo pirmos mano Eurolygos rungtynės gimtajame Kaune, o pataikyti metimus, kai sirgaliai taip palaiko ir skanduoja mano vardą buvo tikrai ypatingas momentas.“

VIDEO: Focus on: Ignas Brazdeikis, Zalgiris Kaunas

I.Brazdeikis gimė Lietuvoje, bet trejų metų su šeimyna emigravo į Kanadą, kurioje mokėsi krepšinio paslapčių neatitolęs nuo savo šaknų.

„Krepšinį žaisti pradėjau katalikiškoje lietuvių mokykloje netoli Toronto. Žaidžiau lietuvių komandoje, o ir tėvai stengėsi įskiepyti tradicines lietuviškas vertybes“, – sakė Iggy.

Žalgirietis džiaugėsi, jog artimieji gali stebėti jo rungtynes vilkint legendinės šalies komandos marškinėlius.

„Artimiesiems malonu matyti šeimos narį žaidžiant krepšinį tokiame lygyje ir tokiame klube. Smagu juos matyti besišypsančius rungtynėse. Jie džiaugiasi už mane“, – teigė I.Brazdeikis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Šį sezoną I.Brazdeikis spėjo sužaisti dvylika Eurolygos rungtynių, kuriose per 22 minutes rinko po 10,6 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Jis yra bebaimis kovotojas. Ignas nebijo svarbiausių momentų ir svarbiausių metimų. Kaip matėte, jis įmetė pergalingą metimą ir į Bolonijos „Virtus“ krepšį, – apie komandos draugą kalbėjo Tyleris Cavanaugh. – Tai talentingas, fiziškai tvirtai sudėtas žaidėjas, galintis įsiveržti į baudos aikštelę ir iš ten rinkti taškus arba skirstyti kamuolį komandos draugams.“

Pats Iggy dar pratinasi prie europietiško krepšinio, kuris jam kiek primena mūšius NCAA.

„Galvoju, kad kol kas man sekasi gerai, nors dar yra daug vietos tobulėjimui, – mintimis dalijosi I.Brazdeikis. – Europoje reikia skaityti tam tikras situacijas, nes gynyba čia yra kitokia. Aš vis dar mokausi ir pratinuosi prie europietiško krepšinio. Galvoju, kad toks krepšinis man tinka, panašus jis buvo NCAA.

Bet nesvarbu, kur tu žaidi, svarbiausia įmesti kamuolį į krepšį bei apsiginti savoje aikštelės pusėje.“

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis

Kol kas I.Brazdeikis yra vienas labiausiai pramušinėjamų „Žalgirio“ žaidėjų gynyboje, bet jis tiki asmeniniu potencialu savoje aikštelės pusėje.

„Noriu būti agresyvus aikštelėje, kurti progas sau ir komandos draugams. Treneriai ir komandos draugai tikisi, kad visada žaisiu agresyviai puolime, o gynyboje žinosiu ir pildysiu savo užduotis. Galvoju, kad turiu potencialo būti labai geru žaidėju gynyboje“, – sakė I.Brazdeikis.

„Žalgirio“ krepšininkas tiki šansais patekti tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

„Mūsų tikslas – laimėti kiekvieną mačą. Žinoma, žaisti atkrintamosiose būtų milžiniškas pasiekimas ir žingsnis, manau, kad mes galime tai pasiekti“, – teigė I.Brazdeikis.

VIDEO: „Eurolygos diena“: finalo ketvertas Kaune, ar „Žalgiris“ eis „va bank“ ir NBA paženklinti varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas