Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24

Ignas Brazdeikis: „Džiaugiuosi dėl KMT titulo, bet Eurolyga yra visai kitas žaidimas“

Ignas Brazdeikis – vienintelis dviženklį taškų skaičių Madride surinkęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas. Vis dėlto Iggy pastangų neužteko ir „Real“ viesulas svečius iš Lietuvos nubloškė 96:69.

Karališkojo klubo teritorijoje Kauno „Žalgiris“ atsilaikė tik pirmąjį ketvirtį, likusius tris pralaimėjęs triuškinamų skirtumu – net 45:74.

Madrido „Real“ bėgti ėmė antrajame ketvirtyje, kuriame Kazio Maksvyčio komanda suklydo net septynis kartus, o Chuso Mateo auklėtiniai įmetė net 11 dvitaškių iš 12.

Šeimininkų uragano „Žalgiris“ pristabdyti taip ir nesugebėjo, trečiojo kėlinio pabaigoje atsilikęs jau 29 taškų skirtumu.

„Skaudi nesėkmė, – po mačo sakė Ignas Brazdeikis. – Jaučiau, kad nebuvome pasiruošę žaisti nuo pat pirmųjų minučių. Akivaizdu, jog klaidos mums kainavo itin brangiai. Jie rinko lengvus taškus greitose atakose, o tuomet tokią komandą pristabdyti yra labai sudėtinga. Vėliau „Real“ pradėjo rinkti ir atkovotus kamuolius po mūsų krepšiu.“

Vieninteliu šviesuliu K.Maksvyčio komandos gretose po čempioniško praėjusio savaitgalio Šiauliuose tapo Ignas Brazdeikis, ketvirtąjį susitikimą Eurolygoje iš eilės rinkęs bent 15 taškų.

Nuo pirmųjų minučių „Real“ gynybos barikadas prasiveržimais draskęs, tolimus metimus realizavęs I.Brazdeikis visus 16 taškų surinko iki ilgosios pertraukos.

„Jaučiuosi gerai, jaučiuosi pasiruošęs, bet to nepakako iškovoti pergalei, o ji yra svarbiausia. Ir aš galėjau labiau branginti kamuolį bei tiek kartų nesuklysti“, – sakė penkiskart suklydęs I.Brazdeikis.

Antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ pralaimėjo net 14:31, o dalis iš septynių klaidų buvo net neišprovokuotos varžovų gynybos.

„Mūsų klaidos virto lengvais „Real“ taškais. Negalime taip klysti prieš tokią stiprią komandą, kaip „Real“. Tokios komandos klaidų nedovanoja. Galvoju, kad grūmėmės dėl kamuolių, bet varžovai vis tiek puolime nusiėmė keletą, – dėstė I.Brazdeikis. – Pagrindinis nesėkmės faktorius – klaidos, o tuomet – blogas mūsų metimų pasirinkimas. Varžovai nesunkiai galėjo pereiti iš gynybos į puolimą, o sustabdyti taip greitai lekiančią komandą yra itin sunku.“

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

I.Brazdeikis išskyrė vieną „Real“ krepšininką, su kuriuo susidūrė pirmą kartą karjeroje.

„Jie visi yra geri žaidėjai. „Real“ žaidžia daug talentingų krepšininkų. Tai buvo pirmasis mano mačas prieš Walterį Tavaresą. Jis yra didelis vyrukas, kurį pristabdyti yra sunki užduotis“, – sakė žalgirietis.

Dabar „Žalgiris“ turės savaitės pertrauką, o tuomet – vėl išvyka į Ispanija, ir vėl galingas varžovas priešakyje – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

„Turime grįžti į salę ir dirbti. Džiaugiuosi, kad iškovojome Karaliaus Mindaugo taurę, bet Eurolyga yra visai kitas žaidimas. Turime užsidaryti salėje ir dirbti“, – sakė I.Brazdeikis.

VIDEO: Ignas Brazdeikis explains tough loss in Madrid

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas