Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 10 20

Incidentas po pergalės – latviai veržėsi į aikštę pas R.Šmitą, išvesti su antrankiais

Kauno „Žalgiris“ iškovojo puikią pergalę prieš „Barcelona“, o aidint pergalės dainoms ir sproginėjant emocijoms Kauną aplankę svečiai iš Latvijos kiek viršijo leistinas ribas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiams vienam po kito džiaugsmingai traukiant link rūbinės, pergalingus šūksnius pertraukė riksmai iš greta esančios erdvės.

Ten apsaugininkų būrys tempėsi kelis latviška atributika pasipuošusius sirgalius, surakintus antrankiais.

„Sveiki atvykę į Lietuvą! Tai kvailystė!“ – šaukė vienas įsiaudrinusių sirgalių, pasipuošęs Latvijos krepšinio žvaigždės Kristapo Porzingio marškinėliais.

Panašu, kad alkoholio padauginę aistruoliai perspaudė, o viena iš jų po finalinio švilpuko net įsiveržė į aikštę ir nubėgo pas savo tautietį Rolandą Šmitą.

„Viena moteris po rungtynių pabaigos išbėgo į aikštę ir užšoko ant manęs. Aš nesupratau, kas vyksta“, – po pergalės sakė vienu „Žalgirio“ lyderių tapęs R.Šmitas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kaip pasakojo latvis, moteris jam atskleidė, jog yra iš to paties miesto, kaip ir jis (Valmieros), bet netrukus apsaugos darbuotojai ją iš aikštės pašalino.

„Buvau laimingas, viskas gerai, tik nesupratau, kaip ji atsidūrė aikštėje“, – apie incidentą kalbėjo žalgirietis.

Praėjusį sezoną dar „Barcelona“ klube žaidęs ir šįsyk buvusią savo komandą su „Žalgiriu“ 73:72 nugalėjęs latvis užsiminė, kad tą pačią sirgalių kompaniją iš Latvijos jis „Žalgirio“ arenoje matė ir pernai, kai viešėjo Nemuno saloje su „Barca“.

Emocingose rungtynėse „Žalgirį“ palaikė rekordinė aistruolių minia – 15 146 žiūrovai. Tai didžiausias skaičius nuo 2019 m. lapkričio 8 dienos, kai Kauno klubą dar treniravo šįvakar kitoje barikadų pusėje stovėjęs Šarūnas Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius