Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 27

Naujos spalvos „Žalgirio“ žaidime: intriguojantis naujoko debiutas

Derrickas Waltonas atsitūpė į savo vietą į keletą kambarių padalintoje svečių komandai skirtoje OAKA rūbinėje. Šalia jo bananą kramsnojo patenkintas Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas mėgavosi istorinės pergalės skoniu. D.Waltonas dar nežinojo, kad šios pergalės jis laukė 14 metų, o „Žalgirio“ organizacija – visą savo egzistavimą modernioje Eurolygoje. Prie šio įrašo smarkiai prisidėjo ir D.Waltonas su savo labai intriguojančiu debiutu.
Derrickas Waltonas
Derrickas Waltonas / euroleague.tv

Derrickas Waltonas OAKA arenoje dar priminė kosmonautą, kuris, kaip pats sakė prieš savo debiutą su „Žalgirio“ apranga, dėl aklimatizacijos galėjo nulūžti vidury baltos dienos.

Net pirmą kartą žengdamas į aikštę jis kažką pasiėmė su savimi, ko jam visai nereikėjo ant parketo.

Sykį jis norėjo pakeisti komandos draugą po pirmojo žalgiriečio baudos metimo. Susiverždamas šortus, jis jau kulniavo ant OAKA parketo, kai jį sustabdė sekretoriatas. Keisti krepšininką po pirmo baudos metimo leidžiama tik NBA.

Bet kai tik išbėgo į aikštę, D.Waltonas virto ne kosmonautu, o tikra raketa.

VIDEO: Pamatykite: nuostabi „Žalgirio“ pergalė po pratęsimo prieš „Panathinaikos“

Jis jau pirmosiomis žaidimo akimirkomis pradėjo skuosti per aikštę „Žalgiriui“ šį sezoną greitajame puolime dar nematytu tempu.

Sykį jis taip smagiai padavė kamuolį Aaronui White'ui, kad šis vos neperšoko „Panathinaikos“ gynėjo Niko Pappo ir užsitikrino vietą gražiausių Eurolygos turo epizodų viršūnėje.

View this post on Instagram

Back at it... ✈️ ✈️ #Zalgiris #ManoKomanda

A post shared by aaron_white30 (@aaron_white30) on

„Žalgirio“ žaidimas su amerikiečiu aikštėje buvo smagesnis nei prie starto penketo įžaidėjo Nate'o Wolterso.

Be to, vikrus gynėjas gynyboje nepaliko jokių koridorių pasireikšti Lukui Lekavičiui, kuris per 11 minučių pasižymėjo tik 2 taikliais baudų metimais.

D.Waltonas pademonstravo ir šiek tiek NBA elementų. Suplėšęs varžovų čiurnas kaip koks šefas kebabo mėsą, įžaidėjas paleido taiklų metimą iš vidutinio nuotolio po dirblingo ir sukrovė „Žalgiriui“ rekordinę persvarą 37:20.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus pokštai ir rimtis po istorinio vakaro

Sykį jis gal net kiek paskubėjo, bet po taiklaus tritaškio į PAO krepšį Š.Jasikevičius negalėjo pykti ant debiutanto.

Rungtyniavo jis ir prie pagrindinio įžaidėjo Nate'o Wolterso, kuriam numetė rezultatyvų perdavimą prie tritaškio linijos, kai išplėšė varžovui iš rankų po metimo atšokusį kamuolį.

Po pertraukos D.Waltonas nebebuvo toks superefektyvus.

Jis pasimovė ant Nicko Calatheso judesių, vėliau šiek tiek strigo puolime. Bet Šaras leido naujoką į aikštę lemiamomis minutėmis

Per 14 minučių D.Waltonas įmetė 5 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit.), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, suklydo 3 kartus bei surinko 6 naudingumo balus.

Tačiau šioje statistikos eilutėje nesimatė to, kas taip patiko Šarūnui Jasikevičiui.

„Galvoju, jis žaidė puikiai ir tai rodo jo potencialą. Galvoju, su kiekviena diena tai bus tas žaidėjas, kuris gali ardyti. Jis tikrai gali duoti pliusų ir greitame puolime, ir poziciniame. Jis gali įeiti į trijų sekundžių zoną, o tai krepšinyje svarbiausia“, – Atėnuose pasakojo Š.Jasikevičius.

Treneris pridūrė, kad nors Europoje jis naujokas, „Žalgiris“ ilgai stebėjo 23 metų 185 cm ūgio amerikietį.

Žalgiriečiai bendravo su NBA žmonėmis, kurie tikino, kad tai krepšininkas, kuris gali tapti puikiu įžaidėju Europoje.

Pirmiausia, tam jam reikės perprasti žaidimo taisykles.

„Tai buvo nauja patirtis. Tokios dar neturėjau. Reikia priprasti prie naujų taisyklių, kitokios žaidimo tėkmės“, – neslėpė D.Waltonas.

Vien per mačą su „Panathinaikos“ žalgiriečiai greitomis atakomis pelnė 11 taškų. Palyginimui, tiek jie buvo surinkę per tris pirmuosius mačus kartu sudėjus.

Kartais „Žalgiris“ vengdavo greitai užpulti varžovą net turėdamas kiekybinę persvarą, bet D.Waltonas nespaudė stabdžio pedalo.

„Matosi, kad jis labai agresyvus, greitas, gerai mato aikštę. Duoda tokius perdavimus, kokių mums gal trūkdavo“, – tikino kapitonas Paulius Jankūnas.

Pats D.Waltonas tikina žaidęs savo žaidimą ir per daug negalvojęs apie debiutanto iššūkius.

„Tai galima vadinti puikia kombinacija: padėjau laimėti, o klubui tai dar buvo pirmoji pergalė šioje arenoje“, – „Žalgiriui“ istorinės pergalės esmę bandė suvirškinti D.Waltonas.

VIDEO: D.Waltonas apie debiutą „Žalgiryje“: tai visiškai nauja patirtis

Labiausiai jis įsimins ypatingą OAKA atmosferą, kuri jam kažkuo priminė koledžo rungtynes, kurioms būdinga pasiutusi, bet gal ne tokių agresyvių studentų miestelio gyventojų palaikymo kultūra.

„Oi, buvo daug visko“, – apie savo debiutą kalbėjo D.Waltonas.

Tuo tarpu naujiems komandos draugams jis įsimins kaip įžaidėjas, su kuriuo smagu žaisti.

„Jau pirmoje treniruotėje jis man pakabino kamuolį virš lanko. Kitoje atakoje jis įkirto palei galinę liniją ir numetė kamuolį dėjimui. Jis gerai mato aikštę ir man patinka žaisti su tokiais įžaidėjais, – užsivedęs pasakojo A.White'as, kuris turėtų būti dėkingas naujokui už jam sukurtą vietą gražiausių Eurolygos turo epizodų dešimtuke. – Manau, kai jis pripras prie Šaro sistemos, visiems bus tik geriau.“

D.Waltonui būnant aikštėje, „Žalgiris“ įmetė 2 taškais mažiau nei „Panathinaikos“.

Šaras bandė mesti į aikštę legionierių kritiniais momentais, bet greitai pamatė, kad tam dar ne laikas.

Bet D.Waltono debiutas buvo labai intriguojantis. Galima jį pavadinti beveik svajonių debiutu, nes į „Žalgirio“ puolimą jis įnešė ir nemažai naujų spalvų.

Jos padėjo nudažyti istorinę „Žalgirio“ pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai