Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš didžiulės duobės lipusi Šaro „Fenerbahče“ tėškė antausį Ž.Obradovičiui

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ (12-8) tęsia pergalingą žygį Eurolygoje. Pramiegoję rungtynių startą ir atsilikę 17 taškų skirtumu, turkų komandos krepšininkai susiėmė ir savų sirgalių akivaizdoje 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12) nugalėjo Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“ (10-10).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Fenerbahče BEKO“

Tai jau šeštoji Šaro pergalė prie „Fenerbahče“ vairo Eurolygoje per septynerias rungtynes.

Namų „Ulker Sports“ arenoje Š.Jasikevičius laimėjo visus keturis sykius.

„Partizan“ rungtynes pradėjo įspūdingai. Kevinas Punteris per pirmą kėlinį pelnė 12 taškų, 11 pridėjo Bruno Caboclo, o siautulingai puolęs Serbijos klubas turėjo 13 taškų pranašumą bei pirmą žaidimo atkarpą laimėjo 31:19.

Antrojo ketvirčio pradžioje „Fenerbahče“ deficitas buvo išaugęs net 17 taškų (19:36), bet tada savo komandą ėmė traukti Tyleris Dorsey. Graikijos ir JAV pilietybes turintis gynėjas per kėlinį įmetė 11 taškų, o Turkijos ekipa įpusėjus mačui atsiliko jau tik 43:48.

Trečiajame kėlinyje „Partizan“ kurį laiką dar išsaugojo trapų pranašumą, bet iš pradžių „Fenerbahče“ į priekį truktelėjo tris tritaškius pataikęs Nathanas Sestina, o ketvirčio pabaigoje šeimininkai spurtavo 8:0 ir pagaliau persvėrė rezultatą – 66:62.

Nors į ketvirtąjį kėlinį komandos ėjo esant didelei intrigai, ji išgaravo per kelias minutes. „Fenerbahče“ lemiamą ketvirtį pradėjo penkiais taikliais tritaškiais – trimis T.Dorsey bei dviem Marko Guduričiaus – ir per kelias minutes susikrovė labai solidų 19 taškų pranašumą (85:66). Tai reiškė, kad iš viso „Fenerbahče“ smogė varžovams įspūdingu spurtu 25:4.

„Partizan“ dar švystelėjo porą taiklių tritaškių ir bandė švelninti skirtumą, bet traukinys buvo nuvažiavęs per toli ir „Fenerbahče“ savo pergale suabejoti nebeleido.

Tai – trečioji iš eilės ir šeštoji iš viso Š.Jasikevičiaus pergalė prieš buvusį jo trenerį Ž.Obradovičių. Serbas lietuvį yra pranokęs devynis kartus.

Įspūdingą formą demonstruojanti Stambulo komanda Eurolygoje užkilo į ketvirtąją vietą, o „Partizan“ smuktelėjo į vienuoliktąją.

„Fenerbahče“: Tyleris Dorsey 24 (5/8 trit.), Marko Guduričius 15, Nathanas Sestina 14 (4/5 trit.), Nigelas Hayesas-Davisas 12 (7 atk. kam.), Nickas Calathesas 9 (7 rez. perd.).

„Partizan“: Kevinas Punteris 18 (6/16 met.), Jamesas Nunnally 14, Bruno Caboclo 13, Jaleenas Smithas 11 (3/11 met.).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas