Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 27

Iš E.Atamano lūpų – kritika Vokietijos valdžiai ir noras Željko pamatyti NBA

Eurolygos reguliaraus sezono metu Erginas Atamanas drąsiai konstatavo, jog šio sezono „Anadolu Efes“ yra stipresnė už pernykštę, kuri buvo laikoma absoliučia favorite iškovoti titulą. Nors darbas pernai nebuvo baigtas, o Stambulo komandos žaidimas išliko nuostabus, bet skambių frazių prieš lemiamą Eurolygos savaitgalį, kaip įprastai mėgsta daryti šis emocionalus strategas iš Turkijos, nepridalino.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Didieji sporto ir pramogų renginiai, tarp kurių yra NBA ir Eurovizija, įsileidžia į arenas vis daugiau žiūrovų, tačiau Eurolygos finalo ketvertas vyks už uždarų durų Kelne, Vokietijoje.

Beveik 19 tūkstančių talpinanti didžiausia šalyje „Lanxess“ arena savaitgalį bus tuščia.

Stambulo „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas pasidalijo liūdesiu dėl šios situacijos bei paleido strėlę į Vokietijos valdžią.

„Nesijaučiu gerai, kadangi šioje konferencijoje neturime televizijos partnerių „Bein Sports“. Čia nėra ir mūsų artimųjų. Vokietijos valdžia neleido jiems atvykti. Reiškiu pagarbą Eurolygai dėl suorganizuoto sezono, bet jis buvo labai sunkus. Mes aukojomės stipriai, turėjome daug COVID-19 sergančių žaidėjų. Bet mes kūrėme gerą reginį, kurį sirgaliai kai kuriose arenose stebėjo gyvai, o dauguma jų matė mūsų krepšinį televizoriaus ekrane. Tikėjomės, jog šį finalo ketvertą gyvai stebėti galės bent dalis žiūrovų, kaip kad kitus renginius visame pasaulyje. Nežinau, kodėl taip čia nėra“, – spaudos konferencijoje prieš artėjantį pusfinalio mačą sakė E.Atamanas.

Tai yra trečiasis Eurolygos finalo ketvertas Ergino Atamano karjeroje, kuri startavo dar 1996-aisiais. Pirmasis buvo 2003-aisiais, kai Sienos „Montepaschi“ ekipa nužygiavo iki pat trečiosios turnyro vietos, o legendinės Italijos ekipos marškinėlius vilkėjo ir lietuvis Mindaugas Žukauskas.

Tarp keturių stipriausių Europos komandų E.Atamanas sugrįžo po 17 metų, kai 2019-aisiais Eurolygos finale su bendražygiais atsimušė į Maskvos CSKA sieną.

Kosminį krepšinį „Anadolu Efes“ užsuko pernai, kai buvo laikoma pagrindine favorite iškovoti titulą, bet kortas sumaišė ir sezoną uždarė COVID-19.

„Tai teisybė. Mes gerai kovėmės pernai ir norėjome užbaigti sezoną aikštelėje. Niekas nežino, ar mes būtume laimėję titulą, bet reguliariajame sezone žaidėme puikiai. Istorija baigta, vyksta naujas sezonas. Laimėjau skirtinguose turnyruose su Turkijos komandomis, tai malonus pasiekimas, bet nesulyginamas su Itoudžiu (CSKA trenerio), kuris laimėjo Eurolygą septynis kartus. Mūsų komanda puiki, pastaruosius du sezonus mes buvome viena sėkmingiausių turnyro komandų. Žaisime dėl titulo, bet pusfinalyje mūsų laukia čempionas. Tai tik vienos rungtynės, matysime, kas iš mūsų parodys geriausią žaidimą šį savaitgalį“, – dėstė „Anadolu Efes“ vairininkas.

Euroleague.net/Erginas Atamanas ir Stambulo „Anadolu Efes“
Euroleague.net/Erginas Atamanas ir Stambulo „Anadolu Efes“

Ergino Atamano kariauna sezoną pradėjo 8 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais, vėliau Stambulo klubas šventė 14 pergalių per paskutines 17 rungtynių ir reguliarųjį sezoną užbaigė trečioje vietoje.

Absoliutų žaidimą puolime momentais rodanti liepsnojanti „Anadolu Efes“ pakerėjo ne vieną sirgaliaus širdį. Didžiąją komandos naštą ant savo pečių neša sezono MVP tapusio Vasilije Micičiaus bei ne vieną rekordą pernai nuraškiusio Shane'o Larkino pečių.

„Mes žinome, kad mūsų krepšinis yra prašmatnus. Visi sirgaliai pasaulyje mėgaujasi mūsų žaidimu. Nežinau, ar to užteks laimėti Eurolygą. Pusfinalyje žaisime vieną mačą prieš puikiai treniruotą ir nuostabiai sukomplektuotą komandą. Tikiuosi, kad ateityje bus sirgalių tribūnose, nes krepšinis nėra tik pinigai, bet ir emocija, žaidžiantį krepšinį žiūrovų akivaizdoje“, – teigė E.Atamanas.

„Anadolu Efes“ krepšininkai akcentuoja trenerio suteiktą laisvę žaidime, o vienas žurnalistų konferencijos metu paklausė, kur slypi paslaptis trenerio metodikoje.

„Viskas sukasi ne tik aplink mane, visas mūsų trenerių štabas kasdien su žaidėjais dirba individualiai ir komandiškai. Toks mūsų darbas. Žinoma, ši sistema veikia ir leido žaidėjams atsiskleisti. Jie puolime pajautė laisvę, jaučiasi tame puikiai. Mes žaidžiame puikų krepšinį, bet ne viskas priklauso nuo manęs. Mes turime puikių žaidėjų. Aš didžiuojuosi žaidėjais ir esu dėkingas klubui, kuris davė man galimybę auginti ir globoti šią komandą. Tikiuosi, kad su šia sudėtimi dirbsime dar keletą metų“, – dėstė 55-erių treneris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius 2017 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius 2017 m.

Pastaruosius trejus metus Turkijos čempionate bei Eurolygoje vyko intensyvios batalijos ne tik tarp dviejų Stambulo klubų „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahče“, bet ir trenerių E.Atamano ir Željko Obradovičiaus.

Vis dėlto devyniskart Eurolygos čempiono Ž.Obradovičiaus turnyre šį sezoną nematyti. Nuo 1991-ųjų metų trenerio duonę krimtęs 61-erių metų serbas nusprendė pailsėti.

Žiniasklaidoje vis pasirodo gandai, jog tituluočiausias visų laikų Senojo žemyno treneris galėtų pakelti sparnus į NBA, o tokio įvykio posūkio norėtų ir E.Atamanas.

Kaip teigė jis, visiems Europoje nuo to tik būtų lengviau.

„Šį sezoną labai trūksta Željko. Puikus žmogus, puikus treneris. Galbūt geriausias treneris. Mes pasiilgome jo. Man būtų smagu, jei jį ateityje pamatytume NBA. Jis būtų pirmasis iš Europos atvykęs treneris. NBA žmonės pastoviai iš mūsų ima žaidėjus, kaip kad ir šio sezono metu. Jie paliko Eurolygos komandas sezono metu dėl NBA. Tikiuosi, kad žmonės supras, jog ir Europoje yra geras krepšinio produktas ir situacija pasikeis. Norėčiau ateityje Željko pamatyti NBA, nes Europoje mums dėl to būtų lengviau“, – juokdamasis teigė E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas