Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Iš laimės švytėjęs „Real“ treneris triumfavo: „Šiandien mes rašėme istoriją“

Chusas Mateo švytėjo iš laimės po Madrido „Real“ pergalės prieš Belgrado „Partizan“ penktosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse.
Chusas Mateo
Chusas Mateo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunkią pergalę 98:94 „Wizink Center“ arenoje šventė madridiečiai.

„Sportas kartais neturi logiško paaiškinimo. Širdis neįmanomus dalykus verčia įmanomais. Žaidėjai mus moko kasdien. Kai kuriais serijos momentais nesididžiavome tuo, kas vyko aikštėje, tačiau šiandien sugebėjome apversti rungtynes, kuriose teko lipti į kalną“, – kalbėjo Ch.Mateo, užsiminęs apie beprecedentes muštynes antrajame serijos mače.

Vienu metu „Real“ atsiliko nuo „Partizan“ net 18 taškų skirtumu lemiamame mače, bet sugebėjo atsitiesti.

„Žaidėjai tą jau yra patyrę. Tą buvo patyrę ir varžovai. Kai matome, kad varžovų žaidimas suprastėja, o mūsų ima gerėti – tada mes augame, tai mus tik dar labiau motyvuoja.

Sunku pasakyti, kodėl taip yra, tačiau šiandien psichologinė tvirtybė buvo labai svarbu. Žaidėjai šoko ant kiekvieno kamuolio kaip šernai, pataikė sunkius metimus, turėjo kantrybės ir tikėjo, kad durys dar yra atviros“, – pasakojo Ch.Mateo.

Ch.Mateo tapo pirmuoju treneriu Eurolygos istorijoje, kuriam pavyko atsitiesti serijoje, kurioje komanda atsiliko 0-2.

„Tai nutiks ir daugiau kartų. Yra du keliai: būti istorijos dalimi arba rašyti naują. Šiandien mes rašėme istoriją. Didžiuojuosi, nes žaidėjai paliko viską aikštėje. Čempioniška komanda niekada nenuleidžia rankų“, – teigė specialistas.

„Partizan“ treneris Željko Obradovičius buvo gana ramus – serbas teigė, kad didžiuojasi komanda, kuri po aštuonerių metų sugrįžo į Eurolygą ir joje puikiai patriukšmavo.

„Turėjome puikų sezoną. Manau, kad nusipelnėme pergalės, tačiau jau nesileisime į dalykus, kurie nutiko anksčiau“, – sakė Ž.Obradovičius.

Tituluočiausias Europos treneris nesureikšmino vienu metu turėtos 18 taškų persvaros.

„Niekad nebuvau pagalvojęs, kad viskas baigta. Paaiškinau žaidėjams, kad reikia žaisti iki galo. Bloga gynyba... Tai žaidimo dalis. Rūbinėje liūdna, tačiau mes turime savimi didžiuotis. Eurolygai reikia tokios komandos kaip „Partizan“. Ne metams... Tai turi būti ilgalaikis bendradarbiavimas“.

Į Belgrado grįžusius krepšininkus oro uoste sutiko didžiulė gerbėjų minia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas