Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 26

Iš Vitorijos išprašytas P.Garino – apie išskirtinį M.Schillerio skambutį ir NBA aplinką Kaune

Sunki trauma, depresinės mintys ir Duško Ivanovičiaus sumanymas atskirti argentinietį nuo Vitorijos „Baskonia“ komandos. Patricio Garino karjeroje reikėjo naujo vėjo, o malonų gūsį jam įpūtė Kaunas ir „Žalgiris“. Į Lietuvą atvykęs 27-erių puolėjas maloniai nustebo radęs ne tik gražų ir žalią miestą, bet ir NBA kalibro infrastruktūrą turinčią organizaciją.

„Žalgirio“ vairą iš Šarūno Jasikevičiaus perėmęs Martinas Schilleris į Edgaro Ulanovo vietą iškart numatė žaidėją, kurį dar sekė nuo koledžo laikų JAV – Patricio Garino.

38-erių austro skambutis maloniai nustebino argentinietį, kuris greitai apsisprendė priimti Lietuvos čempionų kvietimą atvykti.

„Kai treneris tau paskambina ir pasako, jog tavimi domisi, paaiškina, kaip ketina tave išnaudoti aikštelėje, kaip mato komandos braižą ir kaip reikės su viskuo tvarkytis, tai negali nepadaryti įspūdžio. Tai iškart nuteikia pozityviai, padeda sukurti ryšį, kuris vėliau atsispindi aikštelėje. Nėra daug atvejų, kad treneris taip pasielgtų, man tai labai patiko“, – Argentinos „Radio Sports“ laidoje sakė „Žalgirio“ naujokas.

Krepšininkas užsiminė, kad dėl persekiojančių traumų jis buvo praradęs meilę krepšiniui, o jei ne psichologo pagalba, jis tikriausiai dabar nebūtų „Žalgirio“ narys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Patricio Garino
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Patricio Garino

Džiaugsmu dėl naujos karjeros stotelės trykštantis P.Garino teigė, jog buvo atribotas nuo Vitorijos komandos, kai ekipos vairą perėmė Duško Ivanovičius, o jis tuo metu gydėsi sudėtingą kelio raiščių traumą.

Šis griežta ranka ir geležine drausme garsėjantis specialistas traumuotiems žaidėjams neleidžia stebėti net treniruočių proceso.

„Vėliau atsirado noras, bet situacija nesikeitė. Na, taisyklės yra taisyklės, nieko nepadarysi, jausmus reikia padėti į šalį. Pradžioje gal nebūtų buvę logiška kasdien stebėti treniruotes, kai gydaisi rimtą traumą, bet vėliau noras atsirado, tačiau galimybių tam nebuvo“, – sakė P.Garino.

Tuomet sezoną sustabdė COVID-19 pandemija. Nors Valensijoje vyko ACB sezono pratęsimas, tačiau argentinietis vėl liko D.Ivanovičiaus sumanymų paraštėse.

Lemiamas pirmenybių kovas Valensijoje P.Garino stebėjo namuose ant sofos. Krepšininkui skaudu, tačiau jis džiaugiasi dėl komandos draugų, kurie iškovojo titulą.

„Keista ir nemalonu būti atskirtam nuo komandos ir negalėti palaikyti dėl titulo besikaunančių draugų. Kai būdavau traumuotas praeityje, aš visada palaikydavau komandą. Esu aštuonias valandas automobiliu vykęs į draugišką savo komandos mačą. O čia buvo finalas! Būčiau važiavęs, bet man neleido. Buvo skaudu ir pavydu, bet labai džiaugiuosi už bičiulius, kurie laimėjo ACB titulą“, – teigė P.Garino.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino

P.Garino teigia, jog noras palikti „Baskonia“ nebuvo susijęs su krepšiniu.

„Teisybė ta, kad „Baskonia“ turėjo pakilimų ir nuopolių. Turėjau ir daugybę gerų momentų, ir daug blogų epizodų. Man reikėjo gryno oro, reikėjo pakeisti komandą, kuri į žaidėjus žiūri kitaip. „Žalgiris“ duoda galimybę dirbti ir tobulėti super pozityvioje bei šiltoje aplinkoje. Žinoma, išeiti iš komforto zonos nėra lengva. Žinojau miestą, žinojau klubą, bet man reikėjo pokyčių. „Žalgiris“ Eurolygoje užima svarbią poziciją. Tai patraukė mano dėmesį. Nebėra tikslo gręžiotis atgal, reikia ruoštis sezonui“, – teigė „Žalgirio“ naujokas.

201 cm ūgio atletiškas puolėjas pastaruosius trejus metus praleido Vitorijoje, o pastarajame Eurolygos sezone sužaidė vos 10 rungtynių, kur per 19 minučių rinko po 6,7 taško ir 3,5 atkovoto kamuolio.

Pasaulio vicečempionas yra atstovavęs ir NBA klubui, kai vilkėdamas „Orlando Magic“ marškinėlius sužaidė penkerias rungtynes.

Jis buvo iš arti matęs stipriausią pasaulio lygą, tad gali palyginti su tuo, ką rado Kaune.

„Viskas yra puiku, – sakė P.Garino. – Prieš atvykdamas nežinojau, ko tikėtis, nes Lietuvoje lankydavausi tik dėl rungtynių su „Žalgiriu“. Tačiau būti šalyje tik dėl rungtynių, laiką leisti tik viešbutyje ir arenoje nėra tas pats, kaip joje gyventi ilgesnį laikotarpį. Lūkesčių neturėjau, bet atvykęs likau maloniai nustebęs tiek miestu, tiek klubu. Kaunas yra gražus – puikios vietos pasivaikščiojimams, daug vietų pavalgyti, miestas yra žalias, daug medžių, centre teka upė.

Kalbant apie klubą, tai jis yra neįtikėtinas, infrastruktūra – NBA lygio. „Žalgirio“ arena yra viena geriausių Europoje. Labai patogu tai, kad treniruočių salė yra tame pačiame pastate. Tai amerikietiškas stilius. Didelė ir atvira rūbinė, kiekvienas žaidėjas turi savo spintelę. Ovalo formos rūbinė sujungta su sporto sale, ofisu, trenerių kambariu, šalia yra fizinio pasirengimo treneriai ir gydytojai. Tai amerikietiškas stilius, o treneris irgi atvyko iš JAV. Jis nuo pirmos akimirkos treniruotėse bando įvesti amerikietišką filosofiją. Dideli pokyčiai, bet jie labai malonūs.“

Argentinietis užsiminė apie neaiškumą dėl sezono starto, dėkingumą juo patikėjusiam „Žalgiriui“ bei nekantravimą pradėti naują karjeros puslapį Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas