Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 21

Ispanijoje – pagyros „Žalgiriui“ ir įspėjimai „Barcai“: „Aliarmai nebuvo išgirsti“

„Barcelona“ (2-2) žvaigždyną ant menčių antrą sykį iš eilės patiesęs Kauno „Žalgiris“ (2-2) sulaukė pagyrų iš didžiausių Ispanijos sporto portalų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ispanų žurnalistai gyrė aistringą sirgalių palaikymą, Kazio Maksvyčio žaidimo planą ir pabrėžė „Žalgirio“ vizitinę kortelę – kovą dėl atšokusių kamuolių puolime.

Savo komandai jie negailėjo priekaištų – dėl išvykusių žaidėjų kol kas nepranokstančių naujokų, neišmoktų ankstesnių pamokų ir labiausiai dėl įstrigusios paskutinės atakos.

Katalonų klubas ketvirtadienio vakarą Kaune krito 72:73.

VIDEO: Zalgiris - FC Barcelona | Game Highlights | 2022.10.20

„Žalgiris“ išryškino visus dabartinius „Barcelona“ trūkumus. Komandai vis labiau ir labiau trūksta Nikola Mirotičiaus (nežaidžia dėl traumos, – 15min past.), o lietuviai, kaip jiems būdinga, namie žaidė su papildoma energija“, – rašė „Marca“ apžvalgininkas Joanas Solsona.

„Žalgiris“ turi konkurencingą startinį penketą, bet lygis krenta, kai į aikštę žengia atsarginiai. „Barcelona“ mažino atsilikimą, kai Kazys Maksvytis ilsino savo geriausius žaidėjus“, – pastebėjo J.Solsona.

„Bloga žinia yra ta, kad geriausias „Barcelona“ aukštaūgis buvo Sertačas Šanli, dukart pažeidęs 3 sek. taisyklę baudos aikštelėje. Tomašas Satoransky kol kas nėra geresnis nei Nickas Calathesas, kaip ir Janas Vesely – nei Brandonas Daviesas“, – tęsė „Marca“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomašas Satoransky
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomašas Satoransky

„Galiausiai „Barcelona“ turėjo paskutinę ataką, kai Keenanas Evansas atidavė kamuolį Cory Higginsui, bet svečius pražudė prastas T.Satoransky sprendimas. Jis pamiršo mesti“, – rašė J.Solsona.

Kitas ispanų apžvalgininkas Marcas Del Rio pabrėžė Roko Jokubaičio tritaškį, kai „Barcelona“ pirmavo tašku (70:69), Nikola Kaliničius atkovojo kamuolį puolime, o lietuvis jau antrą atakos sekundę laisvas išmetė tritaškį, bet nepataikė.

Netrukus per minutės pertraukėlę priekaištų R.Jokubaičiui turėjo ir Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis ir Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis ir Šarūnas Jasikevičius

„Nors jis ir buvo laisvas, galbūt geriau būtų buvę tęsti ataką ir sudeginti dar keletą sekundžių“, – svarstė M.Del Rio.

R.Jokubaitis tuomet nepataikė, „Žalgiris“ atkovojo kamuolį, o Arnas Butkevičius įskraidino lemiamą tritaškį kitoje aikštės pusėje.

Tiesa, R.Jokubaitis sulaukė ir pagyrų. „Jis buvo vienas užtikrinčiausių žaidėjų „Barcelona“ puolime ir vienas iš tų, kuris dalyvaudavo „Barcelonai“ mažinant atsilikimus nuo „Žalgirio“, – rašė „Mundo Deportivo“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„K.Maksvyčio planas buvo neleisti „Barcelonai“ bėgti į greitas atakas, darant protingas pražangas ir Lietuvos komandai tai puikiai sekėsi“, – pastebėjo Sport.es žurnalistė Angels Fabregues.

„Edgaras Ulanovas žaidė tiesiog stratosferiškai. Jis buvo tikras galvos skausmas „Barcelonai“, o pabaigoje sėkmingai apsigynė prieš T.Satoransky, kai šis sudvejojo, ar mesti iš toli“, – naudingiausią „Žalgirio“ krepšininką, 15 taškų pelniusį ir 22 naudingumo balus surinkusį E.Ulanovą išgyrė A.Fabregues.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Baltų ekipą į priekį stūmė įspūdinga atmosfera pilnoje arenoje. „Žalgiris“ vėl nugalėjo Šarūną Jasikevičių, kuriam pavyko pakeisti komandos žaidimą antroje rungtynių pusėje, tačiau lemiamu metu „Barcelona“ atrodė išsiderinusi“, – reziumavo Julianas Felipo iš „Mundo Deportivo“.

„Žalgiris“ dar sykį patvirtino savo, kaip kovotojų dėl kamuolių puolime, įvaizdį. Šeimininkai žaidė su didžiule energija ir noru“, – pridūrė jis.

„Tai buvo geros rungtynės šeimininkams, kurios turėjo patikti ir neutraliems sirgaliams. Viskas sprendėsi paskutinės atakos metu. „Barcelona“ klupo ir kėlėsi, padedama C.Higginso ir J.Vesely, bet galiausiai prametė per daug metimų“, – savo požiūrį išsakė as.com žurnalistas Alexas Biescas.

„Barcelona“ jau buvo įspėta Kaune praėjusį kartą (šeimininkai tada irgi laimėjo 91:84, – 15min past.), o „Žalgiris“ šiame sezone Eurolygoje pirmauja pagal puolime atkovotus kamuolius, tačiau šie aliarmai nebuvo išgirsti“, – pabrėžė A.Biescas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgirio“ triumfas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgirio“ triumfas

„Barcelona“ nesijautė patogiai ir strigo puolime, nors turi daugybę talento savo gretose, o C.Higginsas sužaidė puikias rungtynes“, – „Žalgirio“ žaidimo planą ir gynybą pagyrė as.com žurnalistas.

Eurolygoje „Žalgiris“ ir „Barcelona“ kol kas žengia koja kojon. Abi ekipos turi po 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Dėl geresnio taškų santykio (+2) „Barca“ kol kas yra aštunta, o „Žalgiris“ (-7) – devintas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas