Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30

Ispanų spauda po pergalės prieš „Žalgirį“: apie susigrąžintą identitetą gynyboje ir savo herojų

Sunkią atkarpą pastaruoju metu išgyvenusi Vitorijos „Baskonia“ (10-13) penktadienio vakarą įkvėpė taip reikalingo gaivaus oro gūsį, kuomet 81:68 patiesė Kauno Žalgirį“ (13-10). Tiek baskų vietinis dienraštis, tiek kiti Ispanijos sporto portalai išskyrė šeimininkų herojų Pierria Henry bei susigrąžintą klubo identitetą gynyboje.
Tonye Jekiri ir Pierria Henry
Tonye Jekiri ir Pierria Henry / Getty images / Euroleague.net nuotr.

„Baskonia“ susigrąžino savo identitetą gynyboje ir pagaliau vėl kvėpuoja Europoje„, – tokią antraštę tekstą apie rungtynes pasirinko ispanų „Marca“.

„Vitorijos klubas sugebėjo nutraukti keturių pralaimėjimų seriją prieš „Žalgirį“, kuris sezono metu beveik nepatyrė nuostolių ir atvyko po įspūdingos pergalės paskutinę sekundę Valensijoje, tačiau šįsyk nesugebėjo laimėti nė vieno kėlinio.

Baskai privertė varžovus suklysti net 20 sykių ir į savo krepšį praleido vos 7 tritaškius, kuomet pirmajame komandų susitikime šis skaičius siekė net 17. Jie susigrąžino savo identitetą gynyboje. Ekipa surado ir savo lyderių trejetą puolime – Pierria Henry, Lucą Vildozą ir Alecą Petersą, kurie svariausiai prisidėjo prie dešimtosios komandos pergalės“, – rungtynes reziumavo „Marca“.

Kitas ispanų dienraštis AS akcentavo būtent P.Henry svarbą ir rungtynių išvakarėse paskelbtą svarbią naujieną, susijusią su šiuo amerikiečiu.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Pierria Henry
Getty images / Euroleague.net nuotr./Pierria Henry

„Baskonia“ varikliukui jau artimiausiu metu bus suteikta Senegalo pilietybė. Krepšininkas ne tik turės teisę padėti šios šalies rinktinei, bet nacionaliniame ACB čempionate nebus laikomas kaip legionierius.

„Žalgiris“ suklupo prieš Pierria Henry“, – tokia antrašte rungtynių apžvalgą pradėjo AS, o dar plačiau gynėjo svarbą ir herojišką pasirodymą pergalingose rungtynėse apdainavo vietinis baskų dienraštis „noticias de Alava“.

„Per pastarąją trijų pralaimėtų rungtynių atkarpą matėsi ryškus P.Henry nuosmukis. Tapęs pagrindiniu dvikovos prieš CSKA herojumi ir prieš tai surengęs keletą įspūdingų pasirodymų, jis sugrįžo į mirtingųjų pasaulį ir per tris mačus pelnė tik 16 taškų. Tai buvo akivaizdus rezultatas nuovargio, kuris patirtas dėl per didelio krūvio ir minučių, praleistų aikštėje.

Tačiau vakar P.Henry parodė geriausią savo versiją, savo žaidimu apakinęs visus krepšinio mylėtojus. Gynėjas rungtynes pradėjo starto penkete ir Duško Ivanovičiui paliko tokį gerą įspūdį, kad pirmą kartą ant atsarginių suolelio atsisėdo tik antrojo kėlinuko viduryje. Pierria tapo tikru košmaru „Žalgirio“ gynėjams, kurie buvo dusinami nuolatinio spaudimo visoje aikštėje. Prie visko prisidėjo ir puikus pataikymas iš tolimojo nuotolio“.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Pierria Henry
Getty images / Euroleague.net nuotr./Pierria Henry

Priminsime, kad P.Henry per 23 minutes, praleistas aikštėje, pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų bei tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

„Baskonia“ po 23 turų Eurolygoje užima 13-ąją poziciją, o „Žalgiris“ – septintas.

VIDEO: „Karštom pėdom“: klaidomis nusėta „Žalgirio“ viešnagė Vitorijoje
VIDEO: Išliejo visą pyktį: rūstus M.Grigonio dėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas