Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 16

Išpliurpė tautietis – F.Campazzo keliasi į „Crvena zvezda“

Ne vienerius metus vienu neturtingiausių klubų Eurolygoje buvęs Belgrado „Crvena zvezda“ (7-7) drebina Europos krepšinio rinką.
Facundo Campazzo ir Luca Vildoza
Facundo Campazzo ir Luca Vildoza / L.Vildozos „Instagram“ nuotr.

Po sutarties su argentiniečiu Luca Vildoza, Serbijos klubas netrukus turėtų pranešti ir apie dar skambesnį pirkinį – į Eurolygą sugrįžtantį Facundo Campazzo.

Šią naujieną išpliurpė pas L.Vildoza, savo socialiniuose tinkluose pasidalindamas nuotrauka, kurioje jis ir F.Campazzo vilki „Crvena zvezda“ komandos marškinėliais.

Netrukus „smegenis sprogdinančia“ emocija pasidalino ir Nemanja Nedovičius, kitas Belgrado klubo krepšininkas.

O F.Campazzo agentas Claudio Villanueva savo klientui palinkėjo „sėkmės naujame karjeros iššūkyje“.

„Eurohoops“ neabejoja, kad „Crvena zvezda“ artimiausiu metu naujieną apie F.Campazzo paskelbs ir oficialiai.

Pranešimai apie 31-erių argentiniečio sugrįžimą į Eurolygą sklandė jau kurį laiką. Buvo įvardinta net ir F.Campazzo alga Belgrade.

Per likusį šio sezono laiką 179 cm įžaidėjas turėtų uždirbti 1,8 mln. eurų, o kitąmet atlygis ūgteltų iki 2,5 mln.

Krepšininkui taip pat palikta simbolinė 50 tūkst. JAV dolerių išpirka tarp sezonų, jei jis norėtų išvykti arba sulauktų patrauklesnio pasiūlymo.

Vienintelis trukdis iki šiol buvo tai, kad pirmumo teisė Europoje į F.Campazzo priklausė Madrido „Real“ klubui, kuriame argentinietis rungtyniavo prieš išvykdamas ieškoti laimės į NBA.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Facundo Campazzo „Real“ klube
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Facundo Campazzo „Real“ klube

Tačiau 9 dienų terminas, per kurį „Real“ galėjo prilygti arba viršyti „Crvena zvezda“ pasiūlymą – baigėsi.

Karališkasis klubas, pasak krepšinio žurnalisto Matteo Andreani, neparodė susidomėjimo ir F.Campazzo tapo laisvuoju agentu Europoje.

Minėtasis žurnalistas pridūrė, kad paskutinę akimirką argentiniečio ir „Crvena zvezda“ sąjungą dar bandė sujaukti Pirėjo „Olympiakos“ klubas, tačiau jo siūloma alga buvo mažesnė.

Maža to, „Crvena zvezda“ pažadėjo sumokėti ir didžiąją dalį išpirkos, kurią F.Campazzo vis dar yra skolingas „Real“ klubui, kuomet 2020-aisiais net už 6 mln. eurų nusprendė nutraukti sutartį ir keltis į NBA.

Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje įsitvirtinti nepavyko – su krepšininku atsisveikino ir „Denver Nuggets“, ir „Dallas Mavericks“ klubai, o F.Campazzo šiuo metu, pasak pranešimų, vis dar yra skolingas karališkajam klubui 2,6 mln. eurų minėtosios išpirkos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Facundo Campazzo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Facundo Campazzo

Šiame NBA sezone vos aštuonerias rungtynes „Mavericks“ komandoje sužaidęs F.Campazzo rinko po 1,3 taško ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu „Crvena zvezda“ šiuo metu yra viena karščiausių komandų Europoje. Duško Ivanovičiaus perimta Belgrado ekipa Eurolygoje laimėjo net 6 rungtynes iš 7, nors prieš tai žengė paskutinė.

15min jau praėjusio sezono pabaigoje rašė, kad Serbijos klubai turėtų sulaukti didžiulės finansinės paramos iš Rusijos, kurios klubai buvo išmesti iš Eurolygos rusams pradėjus ir tęsiant kruviną karą Ukrainoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas