Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italai niršta ant Tony Parkerio: „Jis gal tikėjosi ASVEL finalo ketverte?“

Vilerbano ASVEL klubas atleido vos kiek ilgiau nei du mėnesius komandoje pradirbusį italų specialistą Gianmarco Pozzecco, bet šis, jau septintasis šį sezoną Eurolygoje, trenerio atleidimas nepraėjo be skambių pasisakymų.
Tony Parkeris
Tony Parkeris / „Scanpix“ nuotr.

Ekscentriškasis italas prie ASVEL vairo pasižymėjo dviem pergalėmis prieš Kauno „Žalgirį“, tarp jų ir praėjusią savaitę 93:79, bet taip pat sugėrė ir 10 pralaimėjimų seriją bei su Prancūzijos ekipa tūnojo turnyro dugne.

„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco
„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco

Tai perpildė ASVEL prezidento Tony Parkerio kantrybę, kuris savaitgalį įteikė G.Pozzecco raštelį bei griežtai sukritikavo jį duodamas interviu „L'Equipe“ leidiniui.

„Esu labai, labai, labai nusivylęs jo darbu, jo vadovavimu komandai. Visų pirma man atrodo, kad jis pasidavė. Man nesuprantama, kaip po pusantro mėnesio taip galima pasiduoti. Tačiau sunkiais momentais pamatai tikrąjį žmogaus veidą. Dirbti toliau tapo nebeįmanoma ir tokiomis aplinkybėmis gėda laukti, kol būsi atleistas, užuot atsistatydinus. Jis tai darė tyčia“, – italą kritikavo T.Parkeris.

Vis dėlto šie žodžiai nepraslydo pro akis Italijos krepšinio federacijos vadovui Gianni Petrucci.

„Gal jis norėjo ASVEL Eurolygos finalo ketverte? – sarkastiškai kalbėdamas su „Tuttosport“ klausė italas. – Geri žaidėjai ne visada tampa gerais vadovais.“

„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris
„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris

Verta paminėti, jog G.Petrucci yra G.Pozzecco darbdavys – „atomine muse“ pravardžiuojamas specialistas treniruoja ir Italijos rinktinę, su kuria 2022 m. Europos ir 2023 m. pasaulio čempionatuose pateko į ketvirtfinalį.

Ateinančią liepą G.Pozzecco treniruojama Italijos rinktinė gali tapti ir Lietuvos rinktinė varžove kovoje dėl bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes per olimpinę atranką Puerto Rike.

Apie ASVEL, G.Pozzecco ir T.Parkerio situaciją prieš dvigubą Eurolygos savaitę buvo paklaustas ir Kauno „Žalgirio“ treneris italas Andrea Trinchieri.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

Jis buvo diplomatiškas, tačiau taip pat leido suprasti, jog neigiamai vertina T.Parkerio pasisakymus.

„Treneris dažniausiai sumoka kainą už prastą rezultatą, tai įprasta. Taip jau yra, tai vienas pokytis. Kartais vieną trenerį pakeisti lengviau negu taisyti kažką keičiant žaidėjus. Tikiu, kad klubas gali priimti sprendimą pakeisti trenerį, jei jie tiki, kad tai teisinga. Bet tuo pačiu manau, kad tokioje situacijoje padėtų buvimas džentelmenu ir nėjimas į žiniasklaidą iš karto priėmus sprendimą. Tai, kaip Gianmarco Pozzecco treniruoja, gali sulaukti dvilypių atsiliepimų. Jis labai emocingas. Bet jis toks treneris – jis gali duoti komandai daug iš emocinės pusės. Žaidžiant kas 48 valandas, kartais emocijos nėra vienintelis dalykas, kuriuo turi pasirūpinti. Bet treneriams niekada nėra į naudą, kai kas nors apie juos pasisako žiniasklaidoje. Aš taip nedaryčiau, bet aš nesu komandos savininkas“, – sakė naujasis „Žalgirio“ vairininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas