Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos legenda turi prastų žinių „Žalgiriui“: „Trinchieri, nepyk ant manęs“

Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Gianmarco Pozzecco prognozuoja Kauno „Žalgirio“ nesėkmę antradienio rungtynėse Bolonijoje, negailėjęs komplimentų savo šalies krepšinio gigantams – „Virtus“ ir Milano „Olimpia“.
Gianmarco Pozzecco regi Kauno „Žalgirio“ nesėkmę Bolonijoje
Gianmarco Pozzecco regi Kauno „Žalgirio“ nesėkmę Bolonijoje / 15min nuotr.

52-ejų metų Gianmarco Pozzecco sporto dienraščiui „La Gazzetta dello Sport“ pasidalijo mintimis apie pagrindinių šalies klubų Bolonijos „Virtus“ ir Milano „Olimpia“ sezono startą ir šią savaitę laukiantį Kauno „Žalgirio“ iššūkį.

Suprasti akimirksniu

  • Žaliai baltos 15-tos dienos proga – „Žalgiris Insider“ dovana naujiems 15min prenumeratoriams! Pasiimkite ją čia.

„Kaip aš matau šiuos klubus vis augančiame turnyre? Na, pradėkime nuo to, jog Eurolyga kasmet darosi vis sudėtingesnė. Vis daugiau komandų didina investicijas, o žaidžiama, mano nuomone, yra per dažnai. Viena prasta savaitė gali sujaukti visą kelią pirmenybėse. Žaisti Eurolygoje ir kituose įvairiuose čempionatuose vienu metu nėra lengva, tad būtina mokėti išlaikyti ramią aplinką. Italijos komandos turi viską, ko reikia, kad pradžiugintų sirgalius“, – sakė nuo 2022-ųjų metų rinktinei diriguojanti Italijos krepšinio legenda.

G.Pozzecco dar prieš metus buvo paskirtas vadovauti Vilerbano ASVEL komandai, tačiau vyriausiojo trenerio kėdėje sugebėjo išbūti vos tris mėnesius.

FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco
FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco

Specialistas kalbėjo apie dvi pagrindines Italijos komandas.

„Virtus“ stipriausiame Senojo žemyno turnyre startavo dviem pralaimėjimais, tuo metu „Olimpia“ krepšininkams pavyko mačo pabaigoje perlaužti turnyro debiutantę iš Paryžiaus.

„Milanas ir Bolonijos turi dvi labai konkurencingas komandas, puikias sudėtis, kurios leidžia sirgaliams svajoti. Aš iš prigimties esu optimistas, tad tikiu, jog abu klubai gali lengvai pasiekti atkrintamąsias“, – sakė G.Pozzecco.

Antradienio vakarą „Virtus“ stos į kovą su Kauno „Žalgiriu“, kurį treniruoja G.Pozzecco tėvynainis Andrea Trinchieri. Lietuvos klubas prieš Bolonijos komandą fiksuoja net penkių pergalių atkarpą.

„Bolonija gyvena krepšiniu, tad karštas palaikymas gali padėti „Virtus“ komandai. Jie pralaimėjo dvejas rungtynes, tai yra tiesa, bet daugiau dėl tam tikrų situacijų, o ne savo trūkumų. Komanda yra susitelkusi, o aš esu tikras, kad šįkart „Virtus“ pasieks trokštamą rezultatą. Trinchieri, nepyk ant manęs“, – teigė G.Pozzecco.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri
„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri

G.Pozzecco vardijo „Virtus“ krepšininkus, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį.

„Pirmiausia, tai Marco Belinelli, kurį pažįstu visą savo gyvenimą ir kurį labai gerbiu. Tuomet – Alessandro Pajola ir Achille Polonara. Tai – du žaidėjai, kuriuos man pastaruoju metu teko treniruoti, kaip ir Mouhametą Dioufą, kuriam jaučiu didžiulę meilę. Dar vienas krepšininkas, vedantis mane iš proto, tai Tornikė Šengeliją, kurį laikau vienu geriausių krepšininkų Europoje, – kalbėjo G.Pozzecco. – Leiskite man žengti toliau ir paminėti buvusį žaidėją Matteo Panichi, vieną pagrindinių sėkmės priežasčių, kuris tapo geriausiu mano kada nors matytu fizinio rengimo treneriu. Dabartiniame krepšinyje, kai rungtynės veja rungtynes, skirtumą gali padaryti ir didelis tikėjimas tokiu aukšto lygio specialistu.“

FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco
FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco

Lietuvos rinktinei olimpinio atrankos turnyro Puerto Rike pusfinalyje nusileidęs G.Pozzecco pasisakė ir „Olimpia“ komandą, kurioje jis strategui Ettore Messinai talkino 2021-2022 metų sezone.

„Dizaineriai“ antradienio vakarą Graikijoje susikaus su „Žalgirį“ praėjusį penktadienį įveikusia Pirėjo „Olympiakos“.

„Sutinku su Ettore kad „ant popieriaus“ „Olympiakos“ yra viena Eurolygos favoričių. Bet teisybė yra tokia, kad Eurolygos turnyre visos komandos gali laimėti prieš bet ką ir bet kur. Šiame turnyre visiškai nėra nuspėjamų rungtynių ir nuspėjamų rezultatų. Esu tikras, kad „Olimpia“ į Graikiją vyks su mintimi žaisti savąjį žaidimą. Ne kiekviena komanda komandoje turi tokius talentingus žaidėjus kaip Shavonas Shieldsas ir Nikola Mirotičius, ypač puolime. Šie krepšininkai turi įgūdį įvairiais būdais rinkti taškus. Tai – pagrindiniai Ettore Messinos komandos žaidėjai. Eurolygoje reikia turėti žaidėjų, kurie lemiamomis minutėmis galėtų priimti svarbiausius sprendimus“, – sakė G.Pozzecco.

„Virtus“ ir „Žalgirio“ rungtynių pradžia – antradienį 21.30 valandą Lietuvos laiku Šiaurės Italijoje, tuo metu Milane žalgiriečiai identišku laiku žais ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant