Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Italijos spauda – apie nušvilptą A.Polonarą ir „Žalgirio“ pirštus „Virtus“ žaizdoje

Po antrosios šį sezoną Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Bolonijos „Virtus“ – Italijos žiniasklaidos komplimentai Lietuvos komandai ir kritika šeimininkams, išskyrus magišką pasirodymą surengusį Milošą Teodosičių.
Isaiah Tayloras ir Arnas Butkevičius
Isaiah Tayloras ir Arnas Butkevičius / zalgiris.lt nuotr.

Iki sezono pabaigos absoliutaus vedlio Keenano Evanso praėjusią savaitę netekęs, bet greitai dviem naujais žaidėjais pasipildęs Kauno „Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną įveikė Bolonijos „Virtus“.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Segafredo“ arenoje triumfavo 87:77, o Italijos žiniasklaida rauda dėl prarasto itin svarbaus taško vienam pagrindinių konkurentų kovoje dėl vietos atkrintamosiose.

„Skaudus Sergio Scariolo vyrukų pralaimėjimas. Bespalvėje komandoje dažų turėjo vienintelis Milošas Teodosičius, bet veterano pastangų pergalei nepakako“, – rašo „Corriere di Bologna“ žurnalistas Alessandro Mossini.

„Milošo Teodosičiaus šėlsmas pergale nesibaigė. Kauno „Žalgiris“ nokautavo namuose žaidusią Bolonijos „Virtus“ ekipą“, – reziumavo „il Resto del Carlino“ žurnalistas Filippo Mazzoni.

„Bolonijos „Virtus“ kovėsi, bet pralaimėjo: Kauno „Žalgiris“ išlaikė „Segafredo“ arenos testą“, – rašo „Bologna Today“ žurnalistas Gianluca Notari.

Vienintelis Italijos žiniasklaidos komplimentų sulaukęs „Virtus“ žaidėjas – jaunystę prisiminęs 35-erių veteranas Milošas Teodosičius, sirgalius žavėjęs taikliais metimais ir fantastiškais perdavimais, raikiusiais „Žalgirio“ gynybos barikadas.

Serbijos krepšinio legenda per beveik 26 minutes pelnė 21 tašką ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, kai K.Maksvyčio auklėtiniai iš viso išskirstė 11 taškais pasibaigusių kamuolio perdavimų.

„Bjauriai atrodžiusi „Virtus“ ilgą laiką buvo į visas puses tampyta svečių iš Kauno, o neužmigti sirgaliams padėjo tik vienintelis Milošas Teodosičius. Vienu metu betrūko to, kad desperatiškai pergalės siekęs įžaidėjas pradėtų valyti parketą. Milošas buvo puikus, bet jis nesulaukė pagalbos iš komandos draugų, ypač aukštaūgių“, – rašo A.Mossini.

„Virtus“ priekinę liniją sudaro augaloti vyrukai, tačiau kovą dėl atšokusių kamuolių jie „Žalgiriui“ pralaimėjo 24:38.

„Tai jau tampa įprasta „Virtus“ problema. Ši komanda siaubingai kenčia po krepšiu, o S.Scariolo vis neranda gelbėjimosi rato. Kauno klubas parodė tęstinumą ir įkišo pirštus į akivaizdžią „Virtus“ žaizdą, kurią užgydyti gali tik pirkinys žaidėjų turguje“, – rašo F.Mazzoni.

„Šiek tiek Semi Ojeleye ir Alessandro Pajolos neužtenka nugalėti „Žalgirį“, kuris pirmavo praktiškai visas 40 minučių ir absoliučiai nusipelnė šios pergalės“, – rašo „Corriere di Bologna“.

S.Scariolo komandos problemos prasidėjo dar rungtynių pradžioje, kai „Virtus“ klydo ir puolime, ir gynyboje. Lietuviai staigiai šovė į priekį, o pirmuosius taškus iš žaidimo šeimininkai pelnė tik įpusėjus pirmajam kėliniui.

„Lietuviai nešvaistė laiko ir gazo pedalą spaudė nedelsdami“, – rašo „Quotidiano Nazionale“, akcentavęs Igno Brazdeikio ir Rolando Šmito indėlius į „Žalgirio“ pergalę.

Achille Polonara prieš rungtynes sulaukė sirgalių švilpimo, nes pasirinko iš Stambulo „Anadolu Efes“ keltis ne į „Virtus“, o į „Žalgirį“. Būtent šio italo baudų metimai kilstelėjo Lietuvos komandos persvarą iki 14 taškų (6:20).

„Kova po krepšiais A.Polonara patvirtino, kad yra puikios sportinės formos“, – rašo „Quotidiano Nazionale“ portalas.

„Amžinai susižadėjęs, bet niekada prie altoriaus „Virtus“ komandos taip ir nenusivedęs žaidėjas“, – sirgalių nušvilptą A.Polonarą apibūdino „il Resto del Carlino“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius prieš Luką Lekavičių
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius prieš Luką Lekavičių

„Milošas šaudė tritaškius, darkė varžovų gynybą ir skirstė kamuolius komandos draugams, bet vos į aikštelę žengdavo startinis penketas, „Virtus“ nesugebėdavo iškelti galvos virš vandens“, – pirmąją mačo pusę, kurią „Žalgiris“ laimėjo 40:36, apžvelgė A.Mossini.

Italijos žiniasklaida negailėjo spragilų aukštaūgiams Jordanui Mickey ir Mamui Jaiteh, kurie dvikovoje visiškai nefunkcionavo.

„44 šeimininkų numeris (Milošas Teodosičius – aut. past.) toliau čirškino keptuves ir puodus, kol galiausiai po Kyle' Weemso taškų trečiojo kėlinio pabaigoje „Virtus“ išsiveržė į priekį. Ketvirtąjį kėlinį 5 taškais atidarė Isaiah Tayloras. Rungtynių pabaigoje M.Teodosičius neįmetė tritaškio, kuris skirtumą būtų sumažinęs iki 2 taškų, o Rolandas Šmitas atsakė dvitaškiu ir rungtynės buvo baigtos“, – rašo Italijos žurnalistai.

„Tai buvo tikros atkrintamųjų varžybų pobūdžio rungtynės“, – kietą kovą ant parketo antradienio vakarą įvertino „il Resto del Carlino“ žurnalistas F.Mazzoni.

„Kauno „Žalgiris“ laimėjo su akivaizdžiu pranašumu. Akivaizdu ir tai, jog šis varžovas yra nesuvirškinamas „Virtus“ komandai, nes pralaimėta buvo abu kartus“, – reziumavo A.Mossini.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras po rungtynių su „Virtus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas