Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:10

Ir liūdi, ir niršta: italų spauda – apie A.Trinchieri niekšybę ir šiurkščią teisėjų klaidą

Peilio ašmenimis vaikščiojęs Kauno „Žalgiris“ išgyveno dramą Bolonijoje ir įsirašė antrąją pergalę Eurolygoje. Dramatiškas kauniečių triumfas prieš „Virtus“ italams uždavė daugybę klausimų, kuriuos trečiadienio rytą nagrinėjo šios šalies žiniasklaida.

Šalyje, kurioje dominuoja futbolas, krepšinis nepatenka į pirmas spaudos kanalų antraštes, tačiau italai išskyrė kelis svarbiausius „Žalgirio“ pergalės Bolonijoje akcentus: apverktiną padėtį turnyro lentelėje, Andrea Trinchieri ir jo komandos privalumus prieš „Virtus“ ir rungtynių baigčiai įtakos galėjusius turėti teisėjų sprendimus.

„Olimpia“ ir „Virtus“ paskutiniai lentelėje“, – liūdnai po trečiojo Eurolygos turo konstatuoja italų „Pianeta Basket“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luca Banchi
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Luca Banchi

Jei Milano „dizaineriai“ bent gali pasidžiaugti vienintele iškovota pergale prieš turnyro debiutantą „Paris“, tai „Virtus“ išlieka vienintele turnyro komanda, per tris mačus taip ir nepatyrusia pergalės džiaugsmo.

Bolonijos klubas antradienį namuose nusileido „Žalgiriui“ ir paliko Luca Banchi treniruojamą komandą tūnoti dugne.

„Širdies neužteko. Kaunas laimi 71:68, o Banchi lieka be pergalių“, širdgėlą liejo didžiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“.

„Virtus“ į pertrauką išėjo atsilikdamas 14 taškų, bet pabaigoje pirmavo 2 taškais. Tada Trinchieri komanda rado kibirkštį ir paliko juodai-baltus rikiuotės pabaigoje“, – pridūrė rungtynes apibendrinęs Matteo Lignelli.

VIDEO: Vos neprisižaidė: „Žalgiris“ dramatiškai išgyveno paskutinę varžovų ataką

Įdomu tai, kad „Virtus“ priešingai žaidžia vietiniame fronte – Italijoje jie per tris mačus dar nepralaimėjo ir yra tarp lyderių.

„Pirmi ir nepralaimintys Italijoje, bet paskutiniai Eurolygoje. „Virtus“ demonstruoja du skirtingus veidus. O prieš lietuvius, kuriuos dabar treniruoja italų treneris Andrea Trinchieri, jie pralaimėjo penkis iš penkių kartų po sugrįžimo į Eurolygą“, – suskaičiavo „La Gazzetta“.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

„Žalgiris“ užkariavo Bolonijos „Unipol“ areną“, – trimitavo ir italų spaudos kanalas „Pianeta Basket“.

Jame aprašyta rungtynių eiga ir įvardinti jų pabaigoje svečių pergalę lėmę veiksniai. Žalgiriečiai po dviejų kėlinių pirmavo 44:30, trečiajame turėjo ir 15 taškų atsargą, bet ją iššvaistė ir įsivėlė į dramatišką kovą. Vis tik chaotiškoje pabaigoje stipresni buvo Aleno Smailagičiaus į priekį timptelėti Lietuvos vicečempionai.

„Abi komandos kovėsi dėl kontrolės visų rungtynių metu, bet „Žalgiris“ sugebėjo atsilaikyti paskutiniais momentais, išnaudodamas baudų metimus ir gynybinius momentus bei ištrūkdamas su pergale“, – rašė „Pianeta Basket“.

Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco
Vida Press nuotr./Sylvainas Francisco

Juoda ir balta spalvos yra tos, kurios asocijuojamos su „Virtus“, bet trečiadienio rytą šios komandos situaciją Eurolygoje italų žiniasklaida dažė vienspalviai – juodai.

„Virtus“ sugrįžo prieš „Žalgirį“, bet išmetė lauk pergalę paskutinėmis minutėmis. Juodai-balti vis dar su nuliu...“, – atsiduso „Basket Universo“.

„Pritrūko aiškumo, kaip išnaudoti „Žalgirio“ šiurkščias klaidas paskutinėmis minutėmis“, – pridūrė rungtynes aprašęs Francesco Manzi.

Skambiai rungtynių baigtį įvertino „Sky Sports Italia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito