Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 01

Italų spauda plakė „nuogus dizainerius“: „Žalgiris“ turi viską, ko neturi „Olimpia“

Dviejų bėdas šį sezoną skaičiuojančių komandų susidūrime Kauno „Žalgiris“ pranoko Milano „Olimpia“ klubą, o Italijos spauda po rezultatu 83:70 pasibaigusio mačo gėdino milijonus išleidžiantį, bet rezultatų nenešantį „dizainerių“ klubą.

„40 nepagarbių minučių“, – po dar vieno Milano klubo pralaimėjimo Eurolygoje rėžė apie šios ekipos reikalus rašantis realolimpiamilano.com tinklalapis.

Nors „Olimpia“ buvo laimėjusi trejas iš pastarųjų ketverių rungtynių Eurolygoje, nusileidusi „Žalgiriui“ ji patyrė jau septintą nesėkmę šiame sezone ir trečią kartą pralaimėjo savų sirgalių akivaizdoje. Be to, stringa Milanas ir Italijos čempionate, kur žengia vos šeštas, nors disponuoja didžiausiu biudžetu šalyje.

„Žalgiris“ užėmė „Mediolanum Forum“ areną sužaisdamas solidų mačą ir išryškindamas oponento bėdas, – rašė realolimpiamilano.com redaktorius Kevinas Martorano. – Milaniečiai vargo abejose aikštės pusėse ir ypatingai kentėjo nuo „Žalgirio“ fiziškos gynybos ir prasiveržimų. „Olimpia“ nesugebėjo žaisti stabiliai ir kaskart praleisdavo sunkius metimus tada, kai bandydavo vytis varžovus.“

„Puikaus Shieldso pasirodymo neužteko Messinos komandai: lietuviai sužaidė puikias rungtynes, puikiai pataikė tritaškius (11 iš 21) ir laimėjo įtikinamai, įrašydami jau septintą pralaimėjimą „Olimpia“ komandai“, – apibendrino didžiausias Italijos sporto naujienų dienraštis „La Gazzetta dello Sport“.

„Griūtis. Iš techninės, taktinės ir emocinės pusių“, – liūdnai konstatavo ir „La Repubblica“.

Prieš išvyką į Milaną žalgiriečiai pralaimėjo penkerias rungtynes iš pastarųjų šešerių Eurolygoje ir dar gavo niuksus nuo Vilniaus „Wolves“ ir Klaipėdos „Neptūno“ vietiniame fronte, bet po rungtynių su „Olimpia“ italai nukėlė kepures prieš atvykėlius iš Lietuvos ir konstatavo – „Žalgiris“ šiuo metu tiesiog pranašesnis.

„Tūkstantis Lietuvos sirgalių šoko, pasipuošę žalia spalva ir didžiuodamiesi vieningiausia Eurolygos komanda, kol Milano sirgaliai liūdni traukė iš arenos dar likus dviem minutėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas