Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

J.Jerebko: apie skirtumus tarp Eurolygos ir NBA bei aukštus „Chimki“ tikslus

Nors Maskvos srities „Chimki“ buksuoja, tačiau NBA finalų patirties turintis Eurolygos debiutantas Jonas Jerebko tiki Pamaskvės klubo potencialu ir galimybėmis šį sezoną siekiant titulų.
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko / „Scanpix“ nuotr.

„Nebūčiau pasirašęs sutartį su „Chimki“, jei netikėčiau, jog galime įveikti CSKA. Mūsų tikslas yra laimėti. Nesvarbu, ar tai Eurolygos, ar VTB lygos rungtynės. Aš tikiu šia komanda. Turime daugybę gerų žaidėjų, matysime, kas iš to gausis“, – tinklalapiui „Euro Hoops“ sakė J.Jerebko.

Netrukus 33-ąjį gimtadienį minėsiantis 208 cm ūgio puolėjas iš Švedijos dešimt metų praleido NBA, kur gynė „Detroit Pistons“, „Boston Celtics“, „Utah Jazz“ ir „Golden State Warriors“ klubų garbę.

Per žingsnį praėjusį birželį nuo NBA čempionų titulo buvęs J.Jerebko visada norėjo save išbandyti stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Švedas Eurolygoje rungtyniauja po 21 minutę, pelno po 9,5 taško (55 proc. dvit., 42,1 proc. trit., 83,3 proc. baud.), atkovoja po 4,6 kamuolio ir fiksuoja po 10,2 naudingumo balo.

„Manęs to klausia dažnai, bet sugrįžti ir adaptuotis prie europietiško krepšinio nebuvo taip sunku, – „Euro Hoops“ pasakojo praėjusiame sezone su Oklando žvaigždynu rungtyniavęs puolėjas. – Dešimt metų žaidžiau NBA, buvau arti titulo, o šią vasarą sulaukiau puikaus „Chimki“ pasiūlymo. Visada norėjau save išbandyti Eurolygoje, tad laikas buvo idealus.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko ir Rimas Kurtinaitis

Rekordinį 36 milijonų eurų biudžetą surinkusi „Chimki“ demonstruoja skirtingą veidą Eurolygoje ir VTB pirmenybėse. Pastarajame turnyre Rimo Kurtinaičio kariauna per 14 mačų patyrė vos 1 pralaimėjimą bei tvirtai žygiuoja pirmoje vietoje.

Vis dėlto Pamaskvės krepšininkai stringa Eurolygoje, kurioje nepatenka į atkrintamųjų zoną. „Chimki“ per pastaruosius 12 mačų iškovojo vos 3 pergales bei šiuo metu yra vos 10-oje pozicijoje.

„Nebūčiau atvykęs, jei netikėčiau komanda ir šia sudėtimi, – sakė J.Jerebko. – Pažaidęs su šiais vyrukais keletą mėnesių, aš tikiu jais dar labiau. Mes turime talento, kurį reikia išreikšti aikštelėje. Mes tobulėjame, tačiau banguojame. Kartais žaidžiame labai gerai, kartais – labai blogai. Žemutinė žaidimo linija privalome pakelti ir pradėti žaisti krepšinį, atitinkantį mūsų galimybes.“

Ketvirtadienį R.Kurtinaitis su kompanija vyks į Vitoriją, kur jų lauks taip pat ne geriausius laikus išgyvenanti Duško Ivanovičiaus „Baskonia“.

J.Jerebko nepraleido progos pažerti komplimentus išaugusiam Eurolygos turnyrui.

„Tai puikus turnyras, kuriame visos rungtynės yra svarbios, – sakė „Chimki“ legionierius iš Švedijos. – Aš tai žinojau. Žinojau ir tai, kad manęs laukia truputį kitoks krepšinis. Jis čia labiau yra taktinis, erdvės mažiau, nei NBA. Eurolygoje yra daug gerų žaidėjų, gerų metikų. Smagu būti viso to dalimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant