Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 15

J.Zdovcas po pergalingo „Olympiakos“ spurto: „Visiškai subyrėjome“

Kauno „Žalgirio“ žaidimas dvikovos pradžioje Graikijoje nuteikė pozityviai, bet po ilgosios pertraukos rungtynės vyko viena kryptimi, kuri buvo palanki ambicingus tikslus šį sezoną keliančiai Pirėjo „Olympiakos“ komandai. „Visiškai subyrėjome“, – vaizdą antroje mačo dalyje konstatavo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas, gavęs antrą niuksą Eurolygoje per tris dienas.
Jure Zdovc
Jure Zdovcas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Lietuvos čempionai į Taikos ir draugystės stadioną įžengė neturėdami trijų žaidėjų – traumuotų Joffrey Lauvergne'o, Janio Strelnieko ir Pauliaus Jankūno, bet Kauno „Žalgiris“ laivą traukti ėmė nauji lyderiai.

Emmanuelis Mudiay pagaliau priminė žaidėją, kuris kadaise NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 7-uoju šaukimu – agresyvus, aštrus ir gerai nusimetantis kamuolį.

VIDEO: Artėja link NBA formos? Emmanuelio Mudiay proveržis Eurolygoje

Ekspertų ir sirgalių jau nukryžiuotas įžaidėjas mačą baigė surinkęs 19 taškų ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Per pirmuosius tris mačus Artūras Milaknis prametė visus 5 tolimus metimus, bet J.Strelnieko trauma pastūmėjo veteraną į starto penketą, o Milas atsidėkojo staigiais 4 tritaškiais ir dar iki ilgosios pertraukos savo sąskaitoje turėjo 14 taškų.

VIDEO: Lyg ant spiruoklių: fizikos dėsnius laužantys žalgiriečio šuoliai

Joshas Nebo vėl skraidė virš varžovų galvų ir tikrino lankų tvirtumą, kaip ant sparnų per Taikos ir draugystės stadioną skrido ir „Žalgiris“. Bet tik pusantro kėlinio.

Anksti įgytas 14 taškų pranašumas iki ilgosios pertraukos sumenko iki 3, o trečiąjį kėlinį Jurės Zdovco auklėtiniai pralaimėjo net 10:27.

„Olympiakos“ pakako 10 minučių, jog į skutelius suplėšytų sezono starte savo identiteto dar nerandantį „Žalgirį“.

„Po didžiosios pertraukos visiškai praradome kontrolę puolime ir nustojome agresyviai gintis“, – reziumavo antrą pralaimėjimą prieš „Žalgirio“ vairo patyręs Jure Zdovcas.

„Nebesilaikėme rungtynių plano ir visiškai subyrėjome“, – pridūrė Eurolygos televizijai po rungtynių nedaugžodžiavęs slovėnas.

VIDEO: Coach Zdovc had his say about loss in Piraeus

Jo karjeros etapas Kaune kol kas prasidėjo itin sudėtingomis sąlygomis. Dažniau su komanda keliaujantis, nei ją treniruojantis J.Zdvocas daugiau laiko pasiruošti kovoms ir išmokti „Žalgirio“ derinius turės kitą savaitę, kai kauniečiai namuose priims taip pat dar nė sykio nelaimėjusį Miuncheno „Bayern“ (0-4) klubą.

VIDEO: Aukso minutės: geriausios Mareko Blaževičiaus Eurolygos karjeros rungtynės

Karjeros rekordus Eurolygoje šiose rungtynėse gerino ir Marekas Blaževičius. Per 13 minučių jis pelnė 9 taškus (3/6 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 1 metimą ir surinko 10 naudingumo balų. Visi šie skaičiai – 20-mečio rekordai Eurolygoje.

Keturi pralaimėjimai iš eilės – blogiausias „Žalgirio“ startas Eurolygoje nuo 2008 metų, kai treniruojami Gintaro Krapiko kauniečiai sezoną buvo pradėję net 7 nesėkmių serija.

Graikijos krepšinio žvaigždė Kostas Sloukas prieš mačą sakė, jog dvikova su „Žalgiriu“ yra 100 proc., o tokie „Olympiakos“ atstovo žodžiai galėjo užkurti svečius iš Kauno.

Vis dėlto šeimininkai po pergalės pirštu bedė į prieš dvi dienas vykusį mačą Barselonoje.

Georgios Bartzoko auklėtiniai pratęsimo pareikalavusioje dramoje minimaliu skirtumu 78:79 nusileido turnyro lyderei laikomai Katalonijos ekipai, kuriai vadovauja Šarūnas Jasikevičius.

„Mūsų reakcija po ilgosios pertraukos buvo puiki. „Žalgiris“ atvyko nusiteikęs žaisti agresyviai. Jie pataikė sudėtingus metimus, tikrai gerai pradėjo rungtynes. Mes suradome savo ritmą, sugrįžome, tai buvo svarbu po skaudaus pralaimėjimo Barselonoje. Manau, kad prie tokių sirgalių galime įveikti bet ką. Jie mums labai svarbūs“, – kalbėjo K.Sloukas, į „Žalgirio“ krepšį įsūdęs 17 taškų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas

Trečiajame kėlinyje šeimininkus truktelėjo bulgaras Saša Vezenkovas, kuris pelnė 8 taškus iš eilės. „Olympiakos“ per trečiąjį ketvirtį realizavo 5 tritaškius iš 7, kai iki ilgosios pertraukos tikslą pasiekė 6 tolimi šūviai iš 15.

„Svarbiausia, kad po ilgosios pertraukos sugebėjome rungtynes pasukti sau patogia linkme. Žaidėme prastai pirmoje mačo dalyje, ypatingai pirmajame kėlinyje. Galvoju, kad trečias kėlinys buvo nuostabus. Mes laimėjome labai sunkias rungtynes, kurias privalėjome laimėti, – sakė S.Vezenkovas. – Trečiadienį pralaimėjome mačą prieš geriausią lygos komandą, o ta dvikova mums pareikalavo daug jėgų. Mačo prieš „Žalgirį“ nepradėjome tinkamai, bet per ilgąją pertrauka treneris pasakė tinkamus žodžius bei davė gerus nurodymus. Galiausiai pasiekėme pergalę.“

Euroleague.net/Saša Vezenkovas
Euroleague.net/Saša Vezenkovas

Pergalingame mače „Olympiakos“ realizavo 14 tritaškių iš 28 (50 proc.), kai „Žalgiris“ – 7 iš 24 (29,2 proc.). Šeimininkai atkovojo ir 10 kamuolių daugiau – 37 prieš 27.

„Trečias kėlinys buvo solidus, bet mes jau antrajame stipriai pagerinome gynybą ir sumažinome deficitą iki 3 taškų. Pirmas kėlinys buvo išties tragiškas. Tai pergalė, kurią tikrai vertinu. Turiu atiduoti duoklę žaidėjams, jie prieš dvi dienas žaidė pratęsimą Barselonoje. Ten buvo labai intensyvus mačas, pareikalavęs daug jėgų. Labai džiaugiuosi dėl pergalės, sveikinimai vyrams ir laukiame kitos dvikovos“, – sakė „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Miuncheno „Bayern“, tuo metu penktadienį Pirėjo „Olympiakos“ vyrų laukia mūšis Maskvoje prieš CSKA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas