Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 08

„Jis vis dar auksinis mūsų berniukas“: kokia yra Šaro projekto Barselonoje ateitis?

Viešnagės Barselonoje metu 15min susitiko su trimis Katalonijos krepšinio žurnalistikos tūzais, kurie pasidalijo mintimis apie Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ projektą bei jo ateitį. „Barselonoje Šaras yra dievas, bet „Barca“ apsėsta laimėti Eurolygos titulą“, – 15min aiškino trys kalbinti metraštininkai.

Tiksint paskutinėms apšilimo prieš rungtynes tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ komandų minutėms, į salę įžengė Katalonijos klubo vairininkas Šarūnas Jasikevičius, o „Palau Blaugrana“ tribūnos sprogo ovacijomis.

Ir tai ne dėl to, jog vienoje seniausių Eurolygos arenų knibždėjo daugybė žaliai baltų sirgalių, vis dar reiškiančių Šarui meilę nuo jo įsimintino laikotarpio Kaune.

Neseniai 47-ąjį gimtadienį minėjusį strategą dievina ir katalonai, kurie su fanfaromis „Barcelona“ generolą pasitinka prieš kiekvienas rungtynes.

Vis dar „auksiniu berniuku“ vadinamas Šaras katalonų meilę užsitarnavo vos tik atvykęs į klubą 2000-aisiais. Jis įsigijo namus, atidarė barą pavadinimu „13“, simbolizuojančiu visos krepšininko karjeros metu ant marškinėlių nugaros nešiotą numerį, ir turėjo savo verslą, o kauniečio statusą Katalonijoje amžiams įcementavo trečiame sezone laimėta Eurolygos taurė, kuri buvo pirmoji „Barcelona“ klubo istorijoje.

„Vos atvykęs į Barseloną Šaras iškart tapo sirgalių dievuku, o aikštelėje jis buvo genijus, – 15min sakė 20 metų „Barcelona“ klubą nušviečiantis „La Vanguardia“ žurnalistas Luisas Buxeresas. – Jis nuostabiai žaidė svarbiausiose rungtynėse, ypač prieš Madrido „Real“. Šaras nėra kilęs iš Barselonos, bet nuo pirmos dienos klube vietiniams tapo savu. Tikriausiai nesunku suprasti, kodėl (šypteli). Jis puikiai pritapo Barselonoje ir ligi šiol yra labai mylimas. Ar matėte, kaip sirgaliai jį pasitiko prieš rungtynes? Taip būna kiekvieną kartą. Sirgaliai pamišę dėl Šaro. Jis yra absoliutus „Barcelona“ sirgalių dievas. Sirgaliai nediskutuoja dėl Šaro ateities klube, jie nori, kad jis ir toliau tęstų darbus, o prieštaraujančių tam nebent yra klubo viduje, bet tikrai ne išorėje.“

„Sirgaliai ir žaidėjai mėgsta Šarą. Jis vis dar yra auksinis mūsų berniukas, – 15min sakė „Mundo Deportivo“ krepšinio sekcijos vyriausiasis redaktorius Julianas Felipo, „Barcelona“ klubo gyvenimą aprašinėjantis jau net 30 metų. – Šaras komandos vairą perėmė COVID-19 pandemijos metu. Tai buvo keista situacija, kadangi Šaras yra sirgalių dievukas, bet tribūnose nebuvo nieko. Kai žmonės grįžo į areną, atmosfera buvo beprotiška. Ryšys tarp jų – nuostabus, o Šaro kritikų Barselonoje – labai mažai. Galbūt tik keli žurnalistai apie jį pasisako kritiškai. Vis dėlto sirgalių ir klubo lūkesčiai siekia dangų, o jis tą puikiai žino. „Barcelona“ nori laimėti viską ir visada, o kai biudžetas ir lūkesčiai yra tokie, Šaras privalo reikalauti maksimumo iš žaidėjų. Manau, kad jam tai daryti sekasi puikiai.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Sirgaliai tikrai myli Šarą, – 15min sakė „sport.es“ žurnalistas Marcas del Rio. – „Palau Blaugrana“ arenoje žiūrovai pirmiausia reikalauja geros gynybos, o ne efektingų epizodų puolime, tad sirgaliams labai patiko, kai Milano „Olimpia“ pelnė 63 taškus. Eurolygoje turime tokias komandas, kaip „Anadolu Efes“ ar praeityje Pablo Laso treniruotą „Real“, kurios visada pelno labai daug taškų. Socialinėje erdvėje kirčių Šarui būna, bet visai kitą nuomonę turi žmonės, kurie ateina pasižiūrėti rungtynių gyvai į areną. Šaras žino, kad sirgaliai jį myli. Jie mylės jį visada. Žmonės matydavo, kai „Žalgirį“ treniravęs Šaras įsikeldavo nuotrauką, kad stebi ir „Barcelona“ rungtynes. Jiems tai labai patiko. Žmonės liūdės, kai jis kada nors paliks Barseloną, o amžinų dalykų nebūna.“

15min portale – trijų Katalonijos krepšinio žurnalistų mintys apie Šaro projektą Barselonoje, pasikeitusį bendravimą su žaidėjais ir požiūrį į reguliarųjį sezoną, žaidimo stilių, titulų svarbą ir galimas skyrybas artėjančią vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas