Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 04 /22:19

Jubiliejaus proga dovaną gavęs Šarūnas Jasikevičius juokavo apie „Žalgirio“ stiprybę

Šarūnas Jasikevičius jau gali pradėti švęsti. Pirmąją dovaną, galbūt ir geriausią, 40-ojo jubiliejaus išvakarėse jam įteikė Kauno „Žalgirio“ vyrai, po pusantro mėnesio pertraukos vėl patyrę pergalės džiaugsmą Eurolygoje. 33 taškais Bamberge suvarpyti žalgiriečiai šįkart pažabojo Bambergo „Brose Baskets“ 75:73.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Bambergo „Brose Baskets“ 75:73 | „Žalgirio“ arena

„Ko palinkėti Šarui 40-ojo gimtadienio proga? Jau ir taip padovanojau pergalę“, – spaudos konferencijoje ūpo po pralaimėjimo neprarado vokiečių treneris Andrea Trinchieri.

Tiesa, ši dovana reikalavo nemažai nervų. „Žalgiris“ didžiąją rungtynių dalį vokiečiams diktavo savo sąlygas, bet mačo pabaigoje vos neprisižaidė iki pratęsimo. Šaras net trypčiojo iš pykčio, bet Janio Strelnieko metimas iš geros padėties tikslo nepasiekė. Pergalė.

„Galvojau, kad eisime į pratęsimą. Nors žaidėjai vykdė viską, ko iš jų reikalavome. Tik gaila, kad Strelnieką paleidome būtent į jo stipriąją dešinę ranką. Bet žinote, nėra taip lengva“, – po pergalės sakė Š.Jasikevičius.

„Esame labai laimingi dėl pergalės. Šioje grupėje laimėti labai sunku. Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Tik labai gaila, kad turėdami pranašumą neturime ar tai patirties, ar kažko kito, kad įeitume ramiau į lemiamas minutes. Vėl teko iš naujo gimdyti, iš naujo kovoti už viską. Gerai, kad baigėsi laimingai. Tai buvo rungtynės, kurias kontroliavome 2-3 kartus, bet 2-3 kartus jas paleidome. Tačiau svarbiausias galutinis rezultatas. Gerai, kad jis mums teigiamas“, – kukliai pasidžiaugė „Žalgirio“ treneris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ilgai laukta pergalė Eurolygoje: solidus naujoko debiutas ir P.Jankūno įrašai istorijoje

Tai buvo rungtynės, kurias kontroliavome 2-3 kartus, bet 2-3 kartus jas paleidome.

– Koks buvo paskutinės „Žalgirio“ atakos planas?

– Planavome žaisti per Vougiouką, nes vokiečiai žaidė su Melli. Pasisekus metimams buvo aišku, kad jie prašys minutės pertraukėlės ir bus laikas atkeisti Paulių į Ianą. Bet tokioje situacijoje svarbiausia gauti kuo geresnį metimą ir stengtis jį išnaudoti. Buvo idėja rengti dvi atakas prieš varžovų vieną, bet tokiose rungtynėse buvo svarbiausia žaisti kuo užtikrinčiau. O geresnio varianto nei Vougioukas prieš Melli ir negalėjo būti.

– Varžovų treneris skundėsi, kad „Žalgiris“ puolime atkovojo net 18 kamuolių.

– Tai buvo vienas savaitės elementų, kuriam ruošiamės labai daug: lipti ant lentos. Garsėjame kaip viena geriausiai Europoje pataikančių komandų, todėl kamuoliai puolime turi tapti mūsų stiprybe.

VIDEO: Dramatiška „Žalgirio“ pergalė prieš „Brose Baskets“ paskutinėmis sekundėmis

– Kur slypi Brocko Motumo problemos gynyboje?

– Gal kartais treneris per daug sudėtingas sistemas duoda. Kartais Brockas irgi nesupranta. Visada tenka ieškoti aukso vidurio. Visumoje galvoju, kad tie, kurie atvažiuoja į Eurolygą pirmaisiais metais, jiems būna sunku. Reikia laiko pritapti. Tikrai tikiu, kad jis pritaps.

– Ar tyčia taip gynėtės prieš „Brose Baskets“ įžaidėją Nikos Zisį, kad šis daugiau dirbtų vienas, bet būtų atkirstas nuo komandos draugų?

– Bambergas yra komanda, kuri žaidžia puikų komandinį krepšinį ir labai gerai skaito žaidimą, dalijasi kamuoliu. Norėjosi tai sustabdyti, kad žaistų tik vienas varžovų žaidėjas, o ne penki. Kad Zisis įmetė tiek taškų (25), yra mano, ne žaidėjų atsakomybė.

– Rytoj poilsio diena?

– Treniruotė. 10 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas