Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 03

Jure Zdovcas – apie UNIKS variklius, gynėjų trūkumą ir klaustuką dėl J.Nebo

Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams nusileidęs ir septintąjį pralaimėjimą iš eilės sugėręs Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą bandys šokti ant pergalingų bėgių, tačiau lengva nebus – Nemuno saloje penktadienio vakarą svečiuosis bene didžiausia šio sezono sensacija Kazanės UNIKS.

Po ketverių metų į Eurolygos turnyrą sugrįžusi Tatarstano sostinės ekipa iškart šoko į pirmąjį aštuonetą, spėjusi įkąsti ne vienam galingam Senojo žemyno klubui.

„Kaip ir žinote, UNIKS neturėjo gerų puolimo rungtynių Berlyne. Atvyksta sužeista komanda, kuri bandys reabilituotis Kaune. Mes neturėjome gerų rungtynių su „Maccabi“, tad bandysime ir patys parodyti kur kas geresnį žaidimą rytoj, ypač gynyboje, – mačo išvakarėse sakė Jure Zdovcas. – Puikiai žinome šią komandą, prieš kurią jau esame žaidę. UNIKS savo sąskaitoje turi keletą įspūdingų pergalių. Tai atletiška komanda, turinti kelis individualiai labai stiprius krepšininkus.“

Eurolygos pelene vadinama UNIKS susidūrė su sunkumais, nors pirmajame rate viskas ėjosi kaip iš pypkės.

Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai dar prieš dvi savaites namuose sudavė niuksą Šarūnui Jasikevičiui ir „Barcelonai“, tačiau tuomet patyrė tris nesėkmes iš eilės.

Jei pirmuosius du kartus Tatarstano sostinės ekipa nusileido grandams – Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA, tai trečioji nesėkmė vertė kilnoti antakius, kai Berlyno ALBA išrašė UNIKS komandai 28 taškų vertės pralaimėjimą.

„Jie pralaimėjo tris mačus iš eilės, bet iki tol turėjo puikią atkarpą, kuri daug ką stebino. Visi gali turėti juodų dienų, kai sezonas toks ilgas. Turime pamiršti mačą prieš „Maccabi“. Turime žiūrėti į save ir ruoštis dvikovai su UNIKS. Neturime daug laiko treniruotėms. Daug mačų, kuriuose reikia gerinti žaidimą, – sakė J.Zdovcas. – Sezonas ilgas, komandoms pasitaiko pakilimų ir nuopuolių. Įprastai UNIKS pataiko ir žaidžia geriausiai, kai ateina svarbiausios dvikovos akimirkos. Jie yra situacijoje, kurioje gali galvoti apie atkrintamąsias.“

Elitinę gynybą demonstruojančioje UNIKS išsiskiria keturi žaidėjai.

Puolimo naštą neša trys karaliai – Lorenzo Brownas (vid. 13,9 tšk., 6 rez. perd.), Isaiah Canaanas (vid. 13,2 tšk.) ir Mario Hezonja (vid. 13,8 tšk., 5,9 atk. kam.).

„Isaiah Cananas Berlyne neturėjo gerų rungtynių (1 taiklus metimas iš 15), tad bandys atsitiesti Kaune. Bet jis gali keisti rungtynių tėkmę. Galime manyti, jog iniciatyvos imsis L.Brownas ir M.Hezonja, tačiau UNIKS turi daugiau gerų žaidėjų, galinčių nustebinti. Tarkime, praėjusioje dvikovoje mus nužudė Jamesas Nunnally. Kazanėje buvo dienų, kai gerai žaidė OJ Mayo, Brownas ar Andrejus Voroncevičius“, – aiškino „Žalgirio“ vairininkas.

Tuo metu geriausiai besiginančiu Eurolygos krepšininku pretenduoja tapti nenuilstantis energijos variklis Johnas Brownas (vid. 2,8 per. kam.).

„Jis aikštelėje daro daug dalykų. Man jis patinka. Johnas Brownas gynyboje gali žaisti 4 ir 5 pozicijose. Jis niekada nepasiduoda, kovoja dėl kiekvieno kamuolio ir eina padėti komandos draugams. Johnas yra pavojingas ir puolime, bet jis yra vienas tų žaidėjų, kuris, neturėdamas didelių skaičių taškų grafoje, kartais gali kompensuoti kitais dalykais“, – sakė J.Zdovcas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Dvikova su „Maccabi“ buvo pirmoji po keturių mėnesių pertraukos prancūzui Joffrey Lauvergne'ui. Peties traumą išsigydęs centras per beveik 10 minučių prametė visus 4 metimus, bet atkovojo 4 kamuolius.

„Žaidimo filosofija su Joffrey sugrįžimu dar stipriai nesikeitė. Įprastai po traumų sugrįžę krepšininkai gerai sužaidžia pirmąsias rungtynes, o tada kiek eina žemyn. Jis svarbus žaidėjas, kuris sunkiai dirba kiekvieną treniruotę. Po truputį bandysime prisitaikyti prie Joffrey ir žiūrėsime, kiek galime jį įtraukti į mūsų puolimo sistemas“, – sakė J.Zdovcas.

„Žalgirio“ strategas atskleidė, jog dvikovoje su UNIKS tikrai nežais gynėjai Mantas Kalnietis ir Janis Strelniekas, o dėl Josho Nebo, kuris pasveiko po COVID-19, bus nuspręsta rungtynių dieną.

„Šie žaidėjai veikiausiai nežais. Matysime dėl Josho, bet jis tik sugrįžo į treniruotes. Turime pakankamai aukštaūgių, matysime. Faktas, kad nebus abiejų žaidimą kuriančių žaidėjų, tad turėsime vos du atakų organizatorius. Jiems padėti privalės kiti. Bet nenoriu skųstis. Esu čia tam, kad spręsčiau problemas“, – sakė J.Zdovcas.

VIDEO: „Swaggeris“ Marekas ir Kazanės sėkmės paslaptys | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas