Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 20

K.Evansas liejo apmaudą dėl lemiamo šūvio: „Kitą dieną turbūt įkristų“

Keenanas Evansas galėjo trečią kartą šį sezoną pataikyti pergalę arba pratęsimą Eurolygoje išplėšusį metimą, tačiau gerą situaciją susikūręs Kauno „Žalgirio“ amerikietis prametė ir jo komanda 78:80 nusileido Stambulo „Fenerbahče“. „Kitą dieną toks metimas turbūt įkristų“, – apmaudžiai po nesėkmės kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

K.Evansas buvo nebūdingai sau ramus pirmoje rungtynių pusėje, kai pelnė tik 3 taškus, bet gynėjas išdalino keturis rezultatyvius perdavimus ir svariai prisidėjo prie to, kad „Žalgiris“ sužaistų vienus geriausių pirmųjų kėlinių šiame sezone bei vienu metu pirmautų net 14 taškų skirtumu.

Po ilgosios pertraukos amerikietis jau priminė tą žaidėją, kuris tempia „Žalgirį“ visą sezoną, iš viso pelnė 19 taškų ir surinko net 30 naudingumo balų, bet to neužteko – kauniečiai po paskutinio netaiklaus jo metimo nusileido Šarūno Jasikevičiaus ekipai.

„Sužaidėme puikią pirmą rungtynių pusę. Tačiau antroje pusėje ėmėme nebepadaryti paprastų dalykų – pradėjome klysti, o jie mūsų klaidas pavertė tritaškiais, daug kartų stojo prie baudų metimų linijos, pabaigoje nusiėmė kelis svarbius kamuolius puolime. Pralaimėjome pačioje pabaigoje – dar vienos Eurolygos rungtynės, kai pralaimime keliais taškais“, – liūdėjo Keenanas.

– 48 taškai, 15 rezultatyvių perdavimų, vos trys klaidos per pirmąją rungtynių pusę, kuri buvo galbūt geriausia jums šiame sezone. Ką „Fenerbahče“ padarė, kad jus sustabdytų po ilgosios pertraukos?

– Jie tiesiog pakėlė savo agresyvumo lygį. Žinojome, kad kiekviena komanda, kuri atsilieka po dviejų kėlinių, vėliau išeis žaisti fiziškiau. Žinojome, kad tai įvyks, bet vis tiek pridarėme klaidų.

VIDEO: Dirbti neketinęs Šaras: „Pusantro milijono iš „Žalgirio“ būtų sunku atsisakyti“

– Paskutinėje atakoje išmetei ganą neblogą metimą, bet nepataikei. Kaip pavyko išpildyti sumanymą toje atakoje?

– (Krato galvą) Manau, kad išmečiau metimą, kokį ir norėjau išmesti. Kamuolys atsitrenkė į lentą ir išsisuko iš krepšio. Kitą dieną toks metimas turbūt įkristų.

– Tyleris Dorsey pataikė neįtikėtiną metimą paskutinę minutę, padidindamas skirtumą iki 4 taškų. Ar labai sunku susitaikyti su tokia varžovus aplankiusia sėkme?

– Labai sunku, ypač tokios atkaklios pabaigos rungtynėse. Aš net nemačiau, kaip atrodė tas epizodas, kol nepamačiau ore skrendančio kamuolio. Tai buvo labai svarbus epizodas, nes keliais taškais mes pralaimėjome, dviem? Tai du taškai ir baudos metimas, kurie juos išgelbėjo pabaigoje.

nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas

– Kalbant apie rungtynių pradžią, kas komandą įkvėpė ir leido jai sužaisti tokią gerą pirmąją pusę?

– Mes žaidėme praktiškai neklysdami puolime. Sužaidėme padorią antrąją pusę, bet tiesiog per dažnai klydome. Negalime to sau leisti žaisdami prieš tokią gerą komandą. Jie įtraukė sirgalius, jie tapo garsesniais, o kai į savo pusę palenki ir areną, nutikti gali bet kas.

– Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis sužaidė puikią pirmąją rungtynių pusę. Kas veikė pirmoje pusėje, bet nebeveikė antroje?

– Jie sužaidė puikią pirmąją pusę, gavo kamuolius pozicijose, kuriose norėjome, kad juos gautų. Antroje pusėje į juos koncentravosi, tad kamuolius įmesti jiems buvo sudėtingiau.

– Treneris dažnai mini, kad laimite rungtynes, kai paskutinėje atakoje turite apsiginti, bet pralaimite, kai turite užpulti. Ką turite padaryti, kad pavyktų pelnyti tuos lemiamus taškus pabaigose?

– Tiesiog turime įmesti kamuolį į krepšį (šypteli). Kaip jau sakiau, išmečiau metimą, kurio ir norėjau. Tiesiog turėjau pataikyti.

– Ar jaučiate, kad per pastarąsias dvejas rungtynes (sekmadienį „Žalgiris“ 79:55 sutriuškino „Wolves“) žengėte žingsnį į priekį?

– Žinoma. Tačiau to neužtenka. Turime žengti dar vieną žingsnį į priekį ir sužaisti ne vieną, o dvi geras rungtynių puses.

VIDEO: „Žalgirio“ žaidimu Stambule pasidžiaugęs K.Maksvytis: „Komanda susivienijo“

– Kas per pastarąsias dvejas rungtynes labiausiai skyrėsi nuo ankstesnių mačų?

– Manau, kad gynyba buvo geresnė. „Partizan“ mums per pirmą pusę įmetė 58 taškus, o šiose rungtynėse varžovus palikome su 37. Bet antroje pusėje jie ėmė rinkti taškus dėl mūsų klaidų. Turime apriboti klaidas ir tapsime geresne gynybine komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas