Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 29

K.Maksvyčio, o ne žaidėjų pralaimėjimas: pažymiai „Žalgirio“ krepšininkams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ metus užbaigė dar vienu pralaimėjimu namuose. Kazio Maksvyčio auklėtiniai 70:78 nusileido prieš Tel Avivo „Maccabi“, o tai – jau šeštoji Lietuvos čempionų nesėkmė Eurolygoje iš eilės. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Vienos slogesnių Kauno „Žalgirio“ rungtynių šį sezoną.

Praėjusią savaitę buvo patirti du pralaimėjimai, bet pamatėme kokybiško krepšinio vakarus, tačiau ketvirtadienio dvikova paliko slogų įspūdį, kadangi ir Tel Avivo „Maccabi“ nežaidė gerai, o Izraelio komandos lyderis Lorenzo Brownas atrodė neatpažįstamai.

Kazio Maksvyčio komanda net ir prieš tokį „Maccabi“ pristigo argumentų laimėti.

Ko ir bijojau praeityje – galiausiai atėjo rungtynės, kuriose žalgiriečiams nepavyko išlaikyti puikaus pataikymo iš toli (realizavo vos 7 tritaškius iš 28). Kiekvienai komandai neišvengiamai ateina mačas, kai metimai nekrenta. „Žalgiris“ su tuo susidūrė, nors rungtynės prasidėjo trimis taikliais Edmondo Sumnerio tritaškiais.

Pastaruoju metu iš K.Maksvyčio vis girdime frazę, kad varžovai yra talentingesni ir negalima leistis į taškų lenktynes. Aš pavargau nuo šios minties. Visų pirma, toks pasakymas yra nelogiškas, kadangi krepšinyje visada yra dviejų komandų taškų lenktynės. Antra – jei norisi klampesnių rungtynių ir mažesnio atakų skaičiaus, mes tą pamatėme, bet ir tokiame krepšinyje „Žalgiris“ pergalės neiškovojo.

„Žalgiris“ visiškai nesukontroliavo Josho Nebo (22 taškai, 27 naudingumo balai), kuris prieš savo buvusią komandą visiškai dominavo dėka savo įspūdingų duomenų. Tai – kertinis rungtynių žaidėjas.

Mačas su „Maccabi“ tapo didžiuliu nusivylimu, o metai užbaigti dar vienu pralaimėjimu.

Per pirmąjį Eurolygos ratą „Žalgiris“ iškovojo vos 5 pergales ir bet kokios mintys apie dalyvavimą atkrintamosiose ar net įkrintamosiose atrodo labai tolimos. Kauno komandai reikia galvoti tiesiog kaip kuo greičiau nutraukti nesėkmių ruožą ir geresne nata pradėti naujus metus.

#2 Keenanas Evansas – 6

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Keenan Evans
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Keenan Evans
18 tšk. (6/11 dvit., 0/6 trit., 6/6 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 14 naud. bal., 31 min.

Nors Keenanas Evansas nesužaidė gerų rungtynių, bet vis tiek buvo „Žalgirio“ lyderis.

Pirmus taškus jis pelnė iš artimo nuotolio po prasiveržimo. Amerikietis žaidė įvairiai – tiek prieš mažesnį varžovą (Tamirą Blattą), tiek prieš aukštesnį (Bonzie Colsoną). Matėme ir susikeitimus prieš Romaną Sorkiną ar Joshą Nebo.

K.Evansas prametė visus šešis tritaškius, o kone visi jų buvo iš sudėtingų padėčių, trumpi metimai, dažnai per rankas ir dažnai artėjant atakos laikui prie pabaigos. Nors esame įpratę, kad jis gali pataikyti ir tokius metimus.

Negaliu kažko prikišti – „Žalgirio“ žvaigždė stengėsi žaisti agresyviai, pastoviai atakavo lanką. Galutinė mačo statistika yra panaši į įprastus K.Evanso vidurkius, bet gerų rungtynių jis nesužaidė. Nemanau, kad ir pats yra savimi patenkintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas