Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 14

K.Maksvyčiui nurodžius nesėkmės priežastį, „Olympiakos“ žarstė pagyras „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiris“ (0-2) ilgai laikėsi rungtynėse Graikijoje, tačiau galiausiai Pirėjo „Olympiakos“ (2-0) pranašumą pripažino rezultatu 80:90 (21:18, 14:26, 23:23, 22:23). Tai buvo antroji Lietuvos komandos nesėkmė Eurolygoje per tiek pat žaistų mačų.

Praėjusio sezono Eurolygos finalo ketverto dalyvės riešutas Kauno „Žalgiriui“ buvo per kietas, nors Kazio Maksvyčio komanda ir vėl rodė charakterį.

Antrajame sezono ture tuščioje Taikos ir draugystės arenoje „Žalgiris“ geriau pradėjo mačą, šovęs į priekį 9:2, bet Pirėjo „Olympiakos“ greitai rezultatą išlygino.

Georgios Bartzoko auklėtiniai, vedini lyderio Sašos Vezenkovo, į priekį ėmė bėgti antrajame ketvirtyje. Svečius iš Lietuvos gelbėjo 7 taškus iš eilės pelnęs Ignas Brazdeikis, tačiau į ilgąją pertrauką „Žalgiris“ išėjo atsilikdamas 35:44.

VIDEO: Olympiacos - Zalgiris | Game Highlights | 2022.10.14

Iggy gerai pradėjo ir trečiąjį kėlinį, pelnydamas greitą dvitaškį su pražanga, o mačą baigė pelnydamas 21 tašką.

Vienženklis Kazio Maksvyčio kariaunos deficitas laikėsi iki ketvirčio pabaigos, kol tritaškį iš krašto pataikęs Alecas Petersas pakėlė „Olympiakos“ pranašumą iki 67:56. Taikliais baudų metimais į tai atsakė Arnas Butkevičius.

Tylerio Cavanaugh tritaškiai lemiamo kėlinyje viduryje prikirpo skirtumą iki 4 taškų, bet tuomet OLY spurtavo 7:0 ir padėjo tašką rungtynėse.

„Žalgiris“ niekaip nerado priešnuodžių prieš 37 naudingumo balus surinkusį „Olympiakos“ lyderį Sašą Vezenkovą.

„Minėjau prieš rungtynes, kad laukia itin sunkus mačas. Taip ir buvo. Žaidėme be sirgalių, o varžovai niekada nepasiduoda, žaidžia visas 40 minučių su vienodu nusiteikimu ir tinkamu požiūriu. Jie turi gerų metikų. Jie išlaikė gerą intensyvumą. Džiaugiuosi pergale, kuri bus labai svarbi ateityje, nes „Žalgiris“ laimės daug rungtynių. Sveikinimai žaidėjams. Reikia dirbti ir ruoštis kitam mačui, kuris bus už 48 valandų, o tuomet – išvyka į Ispaniją“, – po mačo sakė „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas.

VIDEO: K.Maksvytis: „Kovojome iki pat galo, tai džiugina“

„Manau, kad „Olympiakos“ šiuo metu žaidžia geriausią krepšinį Eurolygoje. Geri treneriai, išsaugotas branduolys žaidėjų bei solidūs naujokai. Galvoju, kad ši komanda dabar yra gera ritme. Džiaugiuosi, kad kovėmės iki pabaigos, bet to įveikti tokią komandą kaip „Olympiakos“ nepakanka. Turime žaisti kokybiškiau gynyboje. Puolime strigome. Visi žino, kad „Olympiakos“ yra puikūs besikeičiančioje gynyboje. Labiausiai užstrigome antrajame ketvirtyje, o tai mums kainavo pergalę. Jei norime laimėti Eurolygoje, 90 praleistų taškų yra per daug“, – pralaimėjimo priežastį nurodė Kazys Maksvytis.

Geriausiai Pirėjo komandoje žaidė bulgaras Saša Vezenkovas. Komandos vedlys pelnė 23 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus.

„Svarbiausia yra pergalė, – po dvikovos sakė S.Vezenkovas. – Mačas buvo keistas, nes arenoje nebuvo sirgalių. Žinojome, kad laukia šalta atmosfera. Dvikovos nepradėjome gerai. Nepademonstravo savo įprastos gynybos. 80 praleistų taškų namuose yra per daug. Turėsime problemų, jei taip žaisime ir toliau. Svarbiausia yra pergalė. Turime suprasti, kaip reikia laimėti tokius mačus. Esu labai laimingas dėl komandos. Turime pailsėti, nes kita savaitė bus sudėtinga, vyksime į Ispaniją.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas

Puikiai prieš buvusią komandą sužaidė ir Thomasas Walkupas. Įžaidėjas įmetė 10 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, užfiksavo 20 naudingumo balų ir demonstravo nuostabią gynybą.

Super sudėtingos rungtynės. Manau, kad „Žalgiris“ šįmet laimės labai daug rungtynių. Sunku buvo žaisti tuščioje arenoje, kuri įprastai būna labai triukšminga. Džiaugiamės, kad laimėjome. Aikštelėje darau tai, ko prašo treneris. Bandau užpildyti spragas. Sudėtinga tai padaryti, kadangi ši komanda labai gera, daug gerų žaidėjų, galinčių daryti daug skirtingų dalykų. Stengiuosi pasinaudoti sukurtomis progomis“, – sakė Th.Walkupas.

Jau kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvigubas Bolonijos „Virtus“ ir „Barcelona“ komandų testas namuose.

VIDEO: „Eurolygos diena“: įspūdis apie „Žalgirį“ ir M.Gecevičiaus santykiai su „Olympiakos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas