Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 19

K.Maksvytis – apie džiugią naujieną dėl Šaro ir traumas išsigydžiusius du „Žalgirio“ žaidėjus

Dvikovai su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ besiruošiantis Kazys Maksvytis turėjo gerų žinių – į Kauno „Žalgirio“ treniruočių procesą sugrįžo traumas išsigydę Lukas Lekavičius ir Brady Manekas.
Kazio Maksvyčio laukia rungtynės prieš Šarūno Jasikevičiaus komandą
Kazio Maksvyčio laukia rungtynės prieš Šarūno Jasikevičiaus komandą / 15min ir twitter nuotr.

Praėjusios savaitės rungtynės su Belgrado „Partizan“ komanda turėjo būti paskutinės Kaziui Maksvyčiui prie Kauno „Žalgirio“ vairo. Lietuvos čempionai jau buvo paruošę sceną italo Andrea Trinchieri nusileidimui, tačiau tuomet prieš tokį sprendimą sukilo „Žalgirio“ žaidėjai – po pokalbio su jais vadovybė pakeitė savo sprendimą, o treneris iš Darbėnų dabar ruošiasi mūšiui su ypatingu varžovu.

Kauno komandos kelyje – Stambulo „Fenerbahče“ klubas, kurio vyriausiuoju treneriu praėjusios savaitės viduryje tapo į Eurolygą sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius.

Dimitrio Itoudžio treniruojama Turkijos komanda buvo pralaimėjusi šešerias iš pastarųjų septynerių Eurolygos rungtynių, o Šaro vadovaujama „Fenerbahče“ įveikė tiek „Monaco“ Eurolygoje, tiek Ankaros „Turk Telekom“ krepšininkus šalies pirmenybėse.

Turnyrinėje lentelėje su septyniomis pergalėmis Stambulo ekipa žygiuoja vienuoliktoje pozicijoje, tuo metu K.Maksvyčio komanda yra šešioliktoje vietoje (penkios pergalės).

„Fenerbahče“ dar nėra pralaimėjusi nė vieno mačo namuose – iškovotos visos šešios pergalės.

„Laukia „Fenerbahče“ po pasikeitimų, tad ateis į rungtynes su gera energija ir gera emocija. Pirmiausia bus psichologinė kova. „Fenerbahče“ yra fiziška komanda. Eilinį kartą šį sezoną mūsų skautams yra sunku ruoštis rungtynėms, nes žaidžiame prieš komandą, kuri neseniai pakeitė trenerį, tad gali keistis ir puolimo bei gynybos taktikos. Tai kažkiek apsunkina pasiruošimą. Turime, ką turime. Ruošiamės, eisime kautis, o tuomet žiūrėsime, ar laimėsime“, – rungtynių išvakarėse sakė K.Maksvytis.

„Žalgirio“ strategas pasidžiaugė Š.Jasikevičiaus sugrįžimu į Eurolygą po pusmečio pertraukos.

„Kadangi esu lietuvis, o Šaras irgi yra lietuvis, tai ši naujiena mane pradžiugino“, – teigė K.Maksvytis.

Treneris turėjo ir gerų žinių – į treniruočių procesą sugrįžo traumas išsigydę Lukas Lekavičius ir Brady Manekas, o vieninteliu traumuotų žaidėjų sąraše krepšininku liko Arnas Butkevičius.

„Žaidėjų sveikata yra gera. Jau grąžinome į treniruočių procesą du žaidėjus – Luką Lekavičių ir Brady Maneką. Dar pažiūrėsime, ar jie tinka rungtynėms, bet jie su pataupymais jau grįžta į treniruočių procesą“, – sakė K.Maksvytis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

– „Fenerbahče“ vairą perėmęs Šarūnas Jasikevičius teigė, jog komandos žaidimo pernelyg nekeis. Ar pirmieji mačai tai patvirtino?

– Taip. Šaras pirmose rungtynėse dirbo vos po vienos treniruotės, kurioje kažko kardinaliai pakeisti negalėjo. Manau, kad pasikeitimai bus minimalūs. Kol kas pasikeitimų nebuvo, bet rotacijos kažkiek pasikeis, įves kelis naujus derinius.

– Praėjusį sezoną Laurynas Birutis sužaidė karjeros rungtynes būtent prieš „Fenerbahče“. Ar gerų šio žaidėjo rungtynių galime tikėtis ir dabar?

– Bandysime išnaudoti Lauryną, žiūrėsime, kaip bus šįmet.

– Kaip galite paaiškinti tai, jog „Fenerbahče“ šį sezoną dar nėra pralaimėjusi namuose, ir kaip su tuo reikės tvarkytis „Žalgiriui“?

– Manau, kad bus pagyvėjimas. Po visų pasikeitimų ateina kažkoks pagyvėjimas – kartais tik laikinas, kartais rimtesnis. Ateis daug sirgalių ir bus gera energija. Mes žaidžiame išvykoje, tai laukia labai sunkios rungtynės. Turėsime su tuo susitvarkyti.

– Net keli „Fenerbahče“ žaidėjai renka dviženklį rezultatyvumą. Kuris jų yra pagrindinis Stambulo komandos krepšininkas?

– Turbūt negalime išskirti vieno, nes aikštelėje žaidžia penki žaidėjai, o dar septyni sėdi ant suolo. Jie turi universalių žaidėjų – Nigelą Hayesą-Davisą ir DyShawną Pierre'ą, kurie gali žaisti per kelias pozicijas. Jie turi skirtingus aukštaūgius – Jonathaną Motley ir Sertačą Šanli. O ką dar kalbėti apie jų gynėjus – Scottie Wilbekiną ir Nicką Calathesą. Dar yra Tyleris Dorsey, kuris dabar žaidžia geriau nei prieš tai. Dar yra Marko Guduričius, kurį praleidau. Vieną žaidėją išskirti yra sunku.

– Ar galime sakyti, kad viena pergalė per dvigubą savaitę su „Fenerbahče“ ir „Barcelona“ būtų neblogas rezultatas „Žalgiriui“?

– Dabar žvelgiame į artimiausias rungtynes, kuriose norime iškovoti pergalę, o tuomet žvelgsime į kitą mačą. Paskutiniame mače turėjome gerą ritmą ir gerą fokusą. Rytoj to gali neužtekti, bet bandysime daryti viską, kad laimėtume jau pirmąsias dvigubos savaitės rungtynes.

– „Žalgiris“ yra pirmaujanti komanda turnyre pagal išmestus ir pataikytus tritaškius, o „Fenerbahče“ – pagal gynybą perimetre. Ar varžovai keičia jūsų pasiruošimą rungtynėms?

– Nemanau, kad „Fenerbahče“ buvo kažkokia superinė gynybinė komanda. Mes darysime tą patį, tik kažkiek geriau, kad iškovotume pergalę.

VIDEO: K.Maksvytis: apie naują „Fenerbahce“ veidą ir į treniruotes sugrįžtančius žalgiriečius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas