Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 18

K.Maksvytis – apie Eurolygoje siautėjantį T.Sedekerskį ir A.Butkevičiaus būklę

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis dalijosi mintimis prieš ketvirtadienio vakarą Vitorijoje laukiantį mūšį su vietos „Baskonia“. Strategas iš Darbėnų viliasi, kad šioje dvikovoje galės žaisti ir dėl ligos dvikovą Madride praleidęs Arnas Butkevičius.

Eurolygos čempionų Madrido „Real“ pamokų 79:93 antradienio vakarą sulaukęs Kauno „Žalgiris“ ruošiasi antrajam ispaniškam testui per tris dienas. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtinių laukia Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu priešakyje.

Modernios Eurolygos istorijoje „Fernando Buesa“ arenoje „Žalgiris“ yra triumfavęs tik keturis kartus – 2010-aisiais, 2012-aisiais, 2017-aisiais ir 2020-aisiais metais.

„Jie ieško dar savo žaidimo. Komanda kažkiek pasikeitė, bet branduolys ir treneris išliko. Namuose jie žaidžia gerai. „Žalgiriui“ čia visada yra sunku žaisti, bet tikimės šią tendenciją pakeisti“, – rungtynių išvakarėse 15min kalbėjo Kazys Maksvytis.

Šį sezoną „Baskonia“ pradėjo laimėdama kartą per tris mačus prieš „Real“, Berlyno ALBA ir Miuncheno „Bayern“, nors kiekvieną šių mačų baskai lemiamą ketvirtį pradėjo pirmaujančių vaidmenyje.

Ispanijos čempionate – keturios Vitorijos ekipos pergalės per penkis susitikimus.

„Jie naudoja mažesnę rotaciją nei įprastai. Kiek teko stebėti, treneris naudoja dešimt žaidėjų. Gal ir tai turi įtakos. Įdomi tendencija“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Eurolygoje „Baskonia“ užima ketvirtą vietą pagal išmestus tritaškius (vid. 29), yra antra pagal atkovotus kamuolius (vid. 41,3) ir penkta pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 17,3).

Tiesa, uraganišką krepšinį kaip visada propaguojanti Vitorijos komanda negali pasigirti geru pataikymu iš toli – vos 29,9 proc. tritaškių.

Praėjusį sezoną baskų komandos vadžios priklausė įžaidėjams Dariusui Thompsonui ir Pierria Henry, o šią vasarą juos pakeitė ir dabar „Baskonia“ puolimui vadovauja italas Nico Mannionas ir kadaise Vilniaus „Rytą“ dominęs Cody Milleris-McIntyre'as.

„Jie abu labai skirtingi. Cody Milleris-McIntyre'as yra fiziškas ir gynybinis žaidėjas, o Nico Mannionas yra talentingas puolime žaidėjas, universalesnis. Du ir įdomūs įžaidėjai“, – sakė Kauno komandos vyriausiasis treneris.

Naudingiausias „Baskonia“ žaidėjas sezono starte – 25-erių lietuvis Tadas Sedekerskis, per 28 minutes renkantis po 9,7 taško (55,6 proc. dvit., 66,7 proc. trit., 75 proc. baud.), 10,3 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 1,7 rezultatyvaus perdavimo, 2 klaidas ir 17,3 naudingumo balo.

Pagal atkovotus kamuolius T.Sedekerskis yra pirmas Eurolygoje, pagal efektyvumą – dvyliktas.

„Smagu matyti tokį Tadą. Jis tam turi visus duomenis, turi gerą kūną, mėgsta dirbti gynyboje bei kovoti dėl kamuolių. Manau, kad jis išnaudoja savo fizines galimybes“, – teigė K.Maksvytis.

Imago / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis
Imago / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis

Labai ryškus baskų gretose yra ir iš „Monaco“ persikėlęs 27-erių metų 196 cm ūgio puolėjas Chima Moneke, kuris Eurolygoje fiksuoja po 12,7 taško, 6 atkovotus kamuolius ir 17 efektyvumo balo.

„Chima yra energijos žaidėjas, kovojantis dėl kiekvieno kamuolio. Jis buvo gerame ritme, nors paskutinis mačas susiklostė prasčiau, – dėstė K.Maksvytis. – Chima gana neblogai žaidžia, prideda komandai energijos ir fiziškumo. Būtinai reikės į jį atkreipti dėmesį, šio žaidėjo kovą dėl kamuolių, greitą žaidimą ir įkirtimus.“

Sunkiai sezonas prasidėjo „Baskonia“ vedliui Markusui Howardui, kuris praėjusį sezoną rinko po 14,2 taško.

Per pirmąsias trejas rungtynes gynėjas rinko vos po 6,3 taško, realizavęs tik 2 tritaškius iš 19. Naudingumo balų vidurkis – tik 1 per mačą.

„Žinoma, negalime nuvertinti šio žaidėjo ir dairytis į buvusius mačus. Kai Markusas užsikuria, jis pakeičia komandą, kuri pradeda lengviau rinkti taškus. Mes skirsime jam nemažą dėmesį“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas

„Arnas po truputį sveiksta. Jeigu viskas bus gerai, planuojame, kad jis žais“, – apie dvikovą Madride su „Real“ dėl ligos praleidusį Arną Butkevičių kalbėjo K.Maksvytis.

Treneris pritarė, jog šis žalgirietis yra vienas pagrindinių variantų stabdyti dar neužsikūrusį „Baskonia“ vijurką.

„Arnas yra vienas variantų gintis prieš M.Howardą. Žinoma, reikės didelių žaidėjų pagalbos ir komandinių pastangų. Geriau renka taškus kiti, o ne M.Howardas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio komentaras prieš rungtynes Vitorijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas