Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 28

K.Maksvytis – apie galimą naujoką „Žalgiryje“ ir D.Motiejūną rinktinėje

Dvi pergales paeiliui Eurolygoje nuskynęs Kauno „Žalgiris“ pasitinka prabanga ir aukštais tikslais spinduliuojantį „Monaco“ klubą su Mike'u Jamesu priešakyje. Šioje akistatoje Kazys Maksvytis vėl versis be trijų auklėtinių, o Tylerio Cavanaugh mistinė situacija verčia strategą galvoti apie papildymą priekinėje linijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrąjį sezoną Eurolygoje žaidžianti „Monaco“ – viena iš penkių pirmųjų ekipų turnyrinėje lentelėje, turinčių po 10 pergalių ir 5 pralaimėjimus.

Monako Kunigaikštystės klubas galėjo tapti vienvaldžiu lyderiu, bet praėjusios savaitės akistatoje ketvirtąjį kėlinį Milano „Olimpia“ krepšininkams pralaimėjo 9:28 ir patyrė netikėtą nesėkmę 71:79.

Galingą sudėtį surinkęs treneris Saša Obradovičius turi ne vieną ginklą puolime ir gynyboje, bet ryškiausias jų – 32-ejų metų turnyro žvaigždė Mike'as Jamesas, per rungtynes renkantis po 18,2 taško, 3,6 atkovoto ir 1,4 perimto kamuolio, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 19,4 naudingumo balo.

„Gaston Medecin“ areną šį sezoną pergalingomis nuotaikomis yra palikusios vos dvi Eurolygos komandos – „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

„Laukia sunki išvyka. „Monaco“ – viena iš šio ir praėjusio sezono Eurolygos elito komandų, – prieš būsimą mūšį kalbėjo treneris Kazys Maksvytis. – Labai fiziška ir talentinga puolime komanda, kuri priklausoma nuo gynėjų – Mike'o Jameso ir Elie Okobo. Jie apsupti fiziškų ir atletiškų žaidėjų, kurie jiems padeda. Laukia sunkios rungtynės.

Nesame visos sudėties. Vis dar laukiame Tylerio Cavanaugh, Manto Kalniečio ir Luko Lekavičiaus. Ribota rotacija, bet tikimės, kad, kaip ir paskutinėse rungtynėse, susitvarkysime ir dabar, nesvarbu, kad žaidžiame prieš elitinę komandą. Važiuojame ir bandysime kovoti dėl pergalės.“

K.Maksvytis viliasi, jog traumuoti krepšininkai į rikiuotę sugrįš kitą savaitę, o jei to nebus, „Žalgiris“ ieškos papildymo į priekinę liniją.

„Tylerio situacija yra neapibrėžta. Laukiame, kada pasibaigs skausmai ir jis galės pradėti sportuoti, bet nesulaukiame. Lukas turėjo kelias nekontaktines treniruotes, optimistiniu variantu jis prisijungtų prie kontaktinių treniruočių kitą savaitę. Tikimės, kad po kelionės prisijungs ir Tyleris. Jei ilgą laiką tektų verstis be jo, žiūrėtume papildymo, – sakė Kauno komandos vairininkas. – Yra nubrėžtas laikas, kai galimi perėjimai iš Eurolygos komandų. Po sausio 5 dienos galima tai daryti, tai lauksime kažkiek. Gynėjų grandyje turime didesnę rotaciją – jie vienas kitą papildo, bet tarp aukštaūgių rotacija trumpesnė. Tikiuosi, kad papildymo nereiks, bet žiūrėsime.“

– Kiek „Monaco“ žaidimą keičia dėl traumos iškritęs Jordanas Loydas?

– Kažkiek keičia, nes tai taškų rinkėjas ir kūrėjas. Dar vienas žmogus, žaidžiantis su kamuoliu. Jo vaidmenį visiškai išpildo M.Jamesas ir Elie Okobo, o nuo suolo kylantys A.Diallo ir Y.Ouattara duoda fiziškumo.

– Ar Mike'ą Jamesą įmanoma uždengti?

– Visiškai uždengti jo neįmanoma, jis susirinks savo taškus. Svarbu jį apriboti ir sustabdyti komandos draugus. Visiškai uždengti M.Jameso neįmanoma.

Scanpix/Mourad ALLILI/SIPA nuotr./Mike'as Jamesas
Scanpix/Mourad ALLILI/SIPA nuotr./Mike'as Jamesas

– Berlyno ALBA prieš M.Jamesą visų rungtynių metu naudojo netradicinę ir jam nepatikusią „box and one“ gynybą. Ar esate kažką paruošę šiam žaidėjui?

– Turime planą A, turime planą B. Bandysime šiais planais naudotis. Tose rungtynėse M.Jamesas įmetė penkis metimus, bet komanda laimėjo. Svarbu ne jį pristabdyti, bet visą „Monaco“ komandą.

Labai talentingas, bet sunkiai treniruojamas žaidėjas. Turbūt tiek jis treneriui, tiek treneris jam duoda daugiau laisvės ir improvizacijos, mažiau stato į rėmus, o tai nesukelia konfliktinių situacijų. Pernai jiems sekėsi gerai, pateko į atkrintamąsias ir ten gerai kovėsi, tad klubas nusprendė nieko nekeisti ir važiuoti ta pačia linkme.

– Gal mąstote kažkaip išerzinti M.Jamesą?

– Išerzinti kalbomis kartais yra pavojinga, gali duoti atvirkštinį efektą. ALBA turėjo dar kitą planą. Tikiuosi, kad mūsų paruoštas planas išdegs.

– Kaip sekasi Donatui Motiejūnui?

– Manau, kad gerai sekasi. Jis susirenka gerą statistiką. Jis nori visada laimėti. Donatas yra profesionalus žaidėjas – ruošiasi ir treniruojasi. Smagu bus žaisti pirmą kartą karjeroje prieš savo buvusį auklėtinį.

Imago / Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas
Imago / Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas

– Ar matytumėte tokį aukštaūgį Lietuvos rinktinėje artėjančią vasarą?

– Matyčiau. Čia galbūt kita tema, bet matyčiau. Teoriškai būtų galima visus tris sutalpinti, bet neaišku, kaip pavyktų praktiškai. Galvojome apie tai vasarą, bet nepavyko.

– Kokiomis nuotaikomis grįžote į darbus po Kalėdų?

– Laimėjome, tai geromis nuotaikomis išsiskirstėme. Davėme porą laisvų dienų, bet 26 grįžome į darbus. Didelės pauzės nedarėme, nes rungtynės veja rungtynes, negalime į jas eiti iškart nuo šventinio stalo, tad stengėmės neduoti daug laisvo laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas