Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 22

K.Maksvytis – apie neaiškumus dėl T.Cavanaugh, A.Trinchieri charizmą ir atkrintamųjų planą

Praėjusį penktadienį karališkąjį Madrido „Real“ suvystęs Kauno „Žalgiris“ pasitinka sunkumų kamuojamą, bet lengvų pergalių nedalinantį Miuncheno „Bayern“ klubą.

Pastaruosius du sezonus Eurolygos ketvirtfinalyje penkerių rungtynių serijose kritęs Miuncheno „Bayern“ šį sezoną atrodo neatpažįstamas.

Dalis žaidėjų gydosi traumas, iš NBA atvykę krepšininkai dar yra adaptacijos prie kitokio krepšinio procese, o pilnaverčių treniruočių dvi savaites neturėjęs Andrea Trinchieri su kompanija šiuo metu dalijasi vos 15-16 vietomis su Belgrado „Partizan“.

Tiesa, lengvo grobio „Žalgiris“ penktadienio vakarą tikėtis neturėtų.

Klampų gynybinį krepšinį propaguojantis „Bayern“ lengvų pergalių nedalina, o praėjusią savaitę ilgai tampė nervus Madrido „Real“ krepšininkams (pralaimėjo 64:68) bei 97:92 įveikė „Valencia“.

Kiek prasčiau Vokietijos komanda juda išvykose, kuriose laimėjo dukart prieš Vilerbano ASVEL ir Berlyno ALBA bendru 3 taškų pranašumu.

„Tai yra atletiška komanda, kuri dėl traumų neturi kelių žaidėjų. Pastaruoju metu „Bayern“ rado savo ritmą ir savo žmones, tad lengva nebus. Fiziška komanda, kuri mėgsta gynyboje keistis ginamaisiais. Paskutiniame mače „Bayern“ tai darė nuo pirmos minutės. Jie jau surado savo žaidimą, nors ir neturi kelių lyderių. Turime parą laiko pasiruošti rungtynėms, manau, kad tai padarysime“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

– Kurį „Bayern“ vedlį išskirtumėte?

– Kaip ir visais laikais, turbūt ir šiais metais „Bayern“ turi atletiškus ir gerai vienas prieš vieną žaidžiančius žaidėjus. Manau, gynyboje jie nenukentėjo. Turi ir ūgio, turi ir dydžio. Kažkiek traumuotų žaidėjų pozicijas užima mums gerai pažįstamas Nielsas Giffey, ypač ketvirtoje pozicijoje, kurioje atsivėrė skylė.

Puolime „Bayern“ turi nemažai gerai vienas prie vieną žaidžiančių krepšininkų. Galvoju, kad tam skirsime gana nemažą dėmesį. Turėsime stabdyti ir individualiai, ir komandinėmis pastangomis.

Sunku išskirti vieną žaidėją, nes kiekvienas rungtynes gali nustebinti vis kitas – ar tai būtų Nickas Weileris-Babbas, ar pastaruoju metu sėkmingai tritaškius metantis Othello Hunteris.

– Rezultatyviausias „Bayern“ žaidėjas – Eurolygos naujokas Cassiusas Winstonas. Koks tai krepšininkas?

– Jis yra atakuojančio stiliaus įžaidėjas. Kodėl jam kažkas nepavyksta reiktų klausti trenerio. Pagal mane, jis yra atakuojantis gynėjas įžaidėjo kūne. Jis turi prisitaikyti prie europietiško krepšinio, bet jis gali primesti nemažai taškų. Kažkiek gali ir kurti progas kitiems, bet daugiausia Cassiusas Winstonas yra taškų rinkėjas.

Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas
Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas

– Kokia yra „Bayern“ priekinė linija?

– Jie turi gana skirtingus aukštaūgius, abu gerai ginasi. Freddie Gillespie yra gana mobilus, kažkiek panašus į mūsų Kevarriusą Hayesą. Labai nustebino Othello Hunteris, kuris pastarosiose dvejose rungtynėse pataikė 6 tritaškius iš 13. Labai pasikeitęs žaidimo stilius. Anksčiau jis žaisdavo tik po krepšiu, išsimesdavo po vieną tritaškį, o dabar meta po 5-6. Matosi, kad jie ieško O.Hunterio „pick and pop“ situacijose, ko nebuvo visą jo karjerą.

– Miuncheno komandoje žaidžia ir jums puikiai pažįstamas Nielsas Giffey. Ar šio vokiečio žaidimas kuo pasikeitė nuo to, ką matėme Kauno „Žalgiryje“?

– Man atrodo, kad viskas yra panašu. Nielsas duoda energijos, plečia aikštelę tritaškiais, drasko gynybą įkirtimais ir puolime atkovotais kamuoliais. Jis atlieka juodą darbą. Nielsas žaidžia kažką panašaus, ką ir „Žalgiryje“ žaidė.

Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Nielsas Giffey
Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Nielsas Giffey

– Treneris Andrea Trinchieri garsėja charizma ir skambiais pasisakymais. Tai padeda „Bayern“ klubui ar kenkia?

– Sunku kažką komentuoti apie kolegą. Gerbiu jį, Andrea yra geras treneris. Jis žaidžia įdomų krepšinį – įdomūs variantai tiek puolime, tiek gynyboje. Jis yra charizmatiškas, interviu yra įdomūs. Apie jį galiu komentuoti tik iš geros pusės.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrea Trinchieri
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrea Trinchieri

– Kokia yra Tylerio Cavanaugh situacija, ar jis bus pasirengęs žaisti?

– Turime neaiškumų dėl Tylerio Cavanaugh, kurio situacija paaiškės ryt. Tegul apie tai kalba gydytojai. Nenoriu plėstis, kažkiek žinau, bet tegul kalba specialistai, kurie geriau išmano. Likę žaidėjai šiai minutei ruošiasi rungtynėms.

– Žodis tapo kūnu ir šio sezono Eurolygos finalo ketvertas oficialiai numatytas „Žalgirio“ arenoje. Kaip pasitikote šią žinią?

– Džiaugiuosi už Kauną, už areną ir Lietuvą bei šios šalies krepšinį. Smagu, kad toks renginys atvyksta į mūsų šalį ir Kauną.

– Ar nejaučiate dėl šios naujienos jūsų komandai kylančio spaudimo?

– Nemanau, kad tai pridės mums kažkokio papildomo spaudimo. Iš viršaus mes nesulaukiame spaudimo. Žiūrime į trumpesnius terminus ir norime laimėti kiekvienas būsimas rungtynes. Norime įgyvendinti pirmą planą – patekti į atkrintamąsias.

Rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Miuncheno „Bayern“ pradžia – penktadienį 20 valandą Nemuno saloje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: finalo ketvertas Kaune, ar „Žalgiris“ eis „va bank“ ir NBA paženklinti varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas