Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 29

K.Maksvytis – apie nuverstą „Monaco“, D.Motiejūną „Žalgiryje“ ir atleistą Kurtį

Nuo rungtynių pradžios savo žaidimą ambicingajam „Monaco“ klubui primetęs ir puikiai iš toli šaudęs Kauno „Žalgiris“ šventė įtikinamą pergalę 79:70 ir tęsia Eurolygos atkrintamųjų gaudynes.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai iškovojo gyvybiškai svarbią pergalę kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose, kai iki reguliaraus sezono pabaigos liko trejos rungtynės.

„Manau, kad šiandien nusipelnėme pergalės. Kontroliavome žaidimą praktiškai visas 40 minučių. Sveikinimai žaidėjams, kurie parodė gerą koncentraciją ir geras pastangas“, – sakė K.Maksvytis.

Šeštąją rungtynių minutę Rolandas Šmitas prametė tritaškį iš geros situacijos, o tai buvo vos pirmasis netaiklus „Žalgirio“ metimas iš žaidimo po pirmų septynių taiklių.

Itin karštas mačo pradžioje buvo „Monaco“ lietuvis Donatas Motiejūnas, į buvusio savo klubo krepšį per pirmąsias 4 minutes įmetęs 9 taškus, tačiau aukštaūgis problemų turėjo savoje aikštelės pusėje bei susirinko dvi greitas asmenines pražangas.

Varžovams iš rankų kamuolius plėšę ir fantastišką puolimą užsukę Kazio Maksvyčio auklėtiniai po pirmųjų 10 minučių priekyje buvo 28:19.

Po suspendavimo sugrįžusi „Monaco“ žvaigždė Mike'as Jamesas trečiadienio vakarą Nemuno saloje žaidimu suinteresuotas nebuvo, „Žalgiris“ tęsė įspūdingą puolimo bangą ir tik svečių dominavimas po krepšiais (kova dėl atkovotų kamuolių buvo laimėta 17:6) neleido K.Maksvyčio komandai pabėgti dviženkliu pranašumu – 48:41.

Trečiąjį ketvirtį šeimininkai uždarė Luko Lekavičiaus ir Lauryno Biručio taškais bei atkarpa 7:0, kuri prieš lemiamas 10 dvikovos minučių kilstelėjo „Žalgirio“ pranašumą iki 12 taškų.

Dar neįpusėjus ketvirtajam kėliniui K.Maksvytis susidūrė su pražangų problemomis: po keturias nuobaudas turėjo trys žaidėjai – Isaiah Tayloras, Tomas Dimša ir Rolandas Šmitas, tuo metu „Žalgiris“ išnaudojo visas komandines pražangas.

Nors karščiausiu dvikovos momentu „Monaco“ vertėsi itin žemu penketu, aikštelėje laikant visus tris pagrindinius gynėjus M.Jamesą, Elie Okobo ir Jordaną Loydą, tačiau šiuo pranašumu puolant varžovų krepšį „Žalgiriui“ pasinaudoti nepavyko.

„Žalgirio“ padėtį stabilizavo nuostabiai po ilgosios pertraukos žaidęs Laurynas Birutis, o galutinį tašką šiame mūšyje padėjo tritaškį per D.Motiejūną įsmeigęs Ignas Brazdeikis. Pergalė pasiekta 79:70.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

– Kiek džiugina faktas, jog kontroliavote rungtynes, nors pralaimėjote kovą dėl atšokusių kamuolių?

– Buvo akcentas, kad varžovai yra fiziški ir pirmauja lygoje pagal atkovotus kamuolius. Jie ir šiandien tai parodė. Nesusitvarkėme su kamuoliais, bet gana neblogai susitvarkėme su „Monaco“ greitu puolimu. Gana neblogi buvome „du prieš du“ gynyboje. Kažkiek problemų turėjome vienas prieš vieną gynyboje, bet antroje pusėje tai irgi sutvarkėme.

– Ar nebuvo minties dar labiau praplėsti rotaciją, žinant, kad žaidžiate dvigubą savaitę?

– Žinoma, planų buvo visokių, bet pirmas ir svarbiausias – laimėti rungtynes. Šį planą įvykdėme. Jei neleidi žaidėjų pirmoje pusėje, tuomet siauriname rotaciją ir užbaigėme su tais žaidėjais, kurie rungtynes ir pradėjo.

– Šį vakarą didelį skirtumą darė Laurynas Birutis. Kuo šis centras labiausiai patobulėjo nuo sezono starto?

– Jis yra neblogas žaidėjas žaidžiant nugara. Kuo jis mus nustebino, kad nėra taikinys gynyboje, ypač prie „du prieš du“ gynybos. Jis labai gerai sustabdo kamuolį ir grįžta atgal, ko mes bijojome prieš sezoną pasirašydami su juo kontraktą.

Šiandien tikslas buvo ne tik gintis, bet ir puolime jam įmesti kamuolį ir atakuoti „Monaco“ aukštaūgius. Donta Hallas nėra toks geras gynyboje prieš nugara žaidžiantį varžovą. Atakavome ir tą patį Donatą Motiejūną, kuris susirinko greitas pražangas. Bandėme duoti kamuolį Laurynui ir jis tai šiandien išnaudojo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

– Kevarriusas Hayesas gynėsi puikiai, kaip ir visa komanda. Kas nulėmė tokią puikią „Žalgirio“ gynybą?

– Manau, kad gana neblogai pavyko pasiruošti šioms rungtynėms. Kaip ir minėjau, labai geri buvome „du prieš du“ gynyboje. Buvome agresyvūs, o mūsų rankos matėsi visur. Mes ėjome į teisingas pagalbas nuo nemetančių žmonių. Džiaugiuosi dėl Kevarriuso. Jo sužadėtinė grįžo, tai gal ir šis emocinis faktorius padėjo.

– Ignas Brazdeikis šiandien pelnė 22 taškus. Ką manote apie jo žaidimą?

– Vertinu tik gerai. Kaip ir kiekvienas jaunas žaidėjas, Ignas kiekvienų rungtynių nežaidžia stabiliai. Jam gal net parankios tokios komandos, kurios labiau pasikliauna vienas prieš vieną gynyba ir eina į mažesnes pagalbas. Iggy turi fiziškumą ir gali užbaigti žaisdamas vienas prieš vieną. Šiandien jis tai ir padarė.

– Donatas Motiejūnas tik ką kalbėjo, jog grįžtu į „Žalgirį“ ir už mažesnius pinigus, nes pinigai nebėra tokie svarbūs. Ar ši jūsų sąjunga vasara yra įmanoma?

– Sunku atsakyti. Pagavote mane ant tokio klausimo. Mane su Donatu sieja geri santykiai dar nuo Kauno krepšinio mokyklos laikų. Talentingas žaidėjas, kuris žaidžia labai gerą sezoną. Jis žaidžia palyginti nedaug, bet priverčia daug taškų ir yra sunkiai sustabdomas kovoje vienas prieš vieną. Geras žaidėjas, o dėl ateities dar matysime.

– Kaip šiandien sekėsi Donatui ir ar jau dėliojasi planas dėl rinktinės, kaip jam sektųsi įsipaišyti?

– Man atrodo, kad jis prisitaikė prie europinio krepšinio. Vis tiek blaškėsi tarp NBA ir Kinijos, o dabar apsiprato prie gynybos ir puolimo niuansų. Jį sustabdyti vienas prieš vieną yra labai sunku. Turėjome planą kuo daugiau jį dvigubinti, kai gaus kamuolį, nes kitaip apsiginti yra sudėtinga.

Jis turi abi rankas, gerą judesių arsenalą ir yra topinis „du prieš du“ ir nugara žaidėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar sutinkate, kad „Žalgiriui“ šiandien buvo geriau, kai Mike'as Jamesas buvo aikštelėje, o ne ant suolo?

– Jei žiūrėtume į statistiką, tai taip, bet nenorėčiau... Mes prieš jį statome geriausius gynėjus, o šiandien tokiu buvo Arnas Butkevičius, kuris padarė gerą darbą. Šiandien Arnas ir Edgaras daug taškų nepelnė, bet jiems esant aikštelėje „Žalgiris“ turėjo gerą +/ – rodiklį. Žiūrint pagal skaičius, tai taip.

– Ar Achille Polonara tapo varžovų taikiniu?

– Galiu pasakyti, kad jis po pirmo išėjimo labai pagerino savo gynybą. Jeigu matote, pasikalbėjome gana emocingai, bet viskas dėl geresnio krepšinio. Achille antroje mačo pusėje buvo žymiai geresnis.

VIDEO: „Eurolygos diena“: sezono kulminacija, „Žalgirio“ dėlionė ir D-Mo svoris

– Kiek ši pergalė svarbi prieš lemiamas trejas sezono rungtynes?

– Labai svarbi. Visų pirma, tai kad visi žaidėjai prisidėjo ir įnešė savo indėlį. Isaiah Tayloras davė agresyvumo, kurio mums trūksta. Žiūrime į kitas rungtynes, bet šis mačas mus nuteikia džiugiai. Komanda yra geroje fizinėje kondicijoje ir geroje koncentracijoje.

– Kaip į komandą yra įsiliejęs I.Tayloras ir kiek daugiau jis dar gali duoti komandai?

– Kažkiek apribojo iškritimai, viena ar kita traumelė. Kai jis yra sveikas ir žaidžia, yra labai didelė paspirtis. Galite paskaičiuoti, kiek jis žaidė ir kiek su juo esame laimėję. Turbūt būtų labai nemažas procentas.

Šiandien matėme, ačiū Dievui, sveiką. Ribojome minutes, bet tose minutėse, kurias jis žaidė, buvo greitas ir arti tobulos formos.

– Treneri, vakar darbo neteko jūsų kolega Alytaus „Wolves“ klube Rimas Kurtinaitis. Kiek ši naujiena jus nustebino?

– Nustebino, nustebino, bet nenorėčiau daugiau komentuoti, kadangi tai nėra komanda ir tai nėra mano daržas. Pirmiausia reikia sutvarkyti savo komandos reikalus, bet kad nustebino, tai tikrai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: sezono kulminacija, „Žalgirio“ dėlionė ir D-Mo svoris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas