Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 26

K.Maksvytis – apie „Valencia“ testą ir trenerių atleidimų bangą: „Tai ir klubų bėda“

Pernai dukart „Valencia“ ekipa pranokęs Kazys Maksvytis pasitinka sustiprėjusį varžovą, kuris Eurolygos sezono starte paguldė jau ne vieną stiprų varžovą. Treneris iš Darbėnų mačo išvakarėse ne tik analizavo būsimą varžovą, bet ir pasisakė apie ankstyvą strategų atleidimų bangą Europoje.
Kazio Maksvyčio ir „Žalgirio“ kelyje – „Valencia“ su Brandonu Daviesu priešakyje
Kazio Maksvyčio ir „Žalgirio“ kelyje – „Valencia“ su Brandonu Daviesu priešakyje / 15min ir Twitter nuotr.

Kauno „Žalgiris“ tęsia ispaniškų egzaminų Eurolygoje sesiją.

Praėjusią savaitę Kazio Maksvyčio vyrai išvykoje krito prieš Eurolygos čempionę Madrido „Real“, bet Vitorijoje sutriuškino Tado Sedekerskio atstovaujamą „Baskonia“.

Šįkart „Žalgiris“ namuose priims puikiai sezoną pradėjusią „Valencia“.

„Sakyčiau, kad „Žalgiris“ šiuo metu jie yra tarp 4–5 geriausių komandų Eurolygoje“, – prieš rungtynes Nemuno saloje varžovą liaupsino „Valencia“ strategas Alexas Mumbru.

Galingai sezoną pradėjusi vienintelė Lietuvos komanda Eurolygoje per dešimt oficialių šio sezono mačo patyrė tik vieną nesėkmę, bet nuo „Žalgirio“ stipriai neatsillieka ir „Valencia“, kurios sąskaitoje – 8 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Eurolygoje abu klubai dalijasi 3-6 vietomis (po 3 pergales ir pralaimėjimą). Sezono starte „Valencia“ namų arenoje „La Fonteta“ nuskalpavo „Monaco“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Vienintelė nesėkmė – 73:77 Stambule prieš „Anadolu Efes“.

„Manau, kad atvažiuoja stiprus varžovas, esantis gerame ritme. Kaip ir mes, turi vienodą pergalių ir pralaimėjimą balansą. Manau, kad „Valencia“ sustiprėjo, lyginant su praėjusiu sezonu, ypač pridėjusi atletiškumo, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Kazys Maksvytis. – Nors ne visi žaidėjai galėjo žaisti, bet jų sudėtis yra gili, daug žaidėjų, todėl komanda nenukentėjo. „Valencia“ yra labai universali, tipiška ispaniška komanda, turinti daug situacijų po minutės pertraukėlių. Įdomi komanda, kurią mūsų skautams analizuoti nėra lengva. Manau, kad laukia įdomus mačas.“

Nors „Valencia“ yra viena mažiausiai taškų praleidžianti Eurolygos komanda, K.Maksvytis nesutinka, jog tai gynybinio pobūdžio ekipa.

„Gali būti ir apgaulingi skaičiai, – teigė Kauno ekipos vairininkas. – „Valencia“ ir toliau atrodo labiau puolimo komanda. Gaunasi atvirkščiai – mes įmetame žymiai daugiau taškų, bet ir praleidžiame daugiau, o jie įmeta mažiau, bet ir praleidžia mažiau. „Valencia“ žaidžia daug pozicinių atakų, galbūt tai sulėtina žaidimą ir viso mačo rezultatyvumą. Dėl pozicinių atakų ir žaidėjų dydžio jie turi gerus skaičius gynyboje.“

Naudingiausias „Valencia“ žaidėjas Eurolygoje – Jesusemilore'as Talodabijesu „Semi“ Ojeleye. Iš Bolonijos „Virtus“ vasarą persikėlęs puolėjas per beveik 23 minutes renka po 13,5 taško, 7 atkovotus kamuolius, blokuotą metimą ir 16 naudingumo balų.

„Valencia“ marškinėlius vilki ir buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Brandonas Daviesas, Eurolygoje per 19 minučių renkantis po 10 taškų ir 2,2 atkovoto kamuolio.

„Ne tik jie, bet gana neblogai žaidžia ir Damianas Inglisas. Dar yra Boubacaras Toure. Jie turi nemažai dydžio, atletiškumo, yra ir metančių aukštaūgių. „Valencia“ kuria daug situacijų baudos aikštelėje. Turbūt viena iš daugiausiai Eurolygoje, kiek teko žiūrėti. Laukia atletiška ir įdomi komanda“, – sakė K.Maksvytis.

„Valencia Basket Club“ nuotr./Brandonas Daviesas
„Valencia Basket Club“ nuotr./Brandonas Daviesas

Įžaidėjo Chriso Joneso sąskaitoje – 10,5 pelnyto taško, 3,5 atkovoto ir 2 perimti kamuoliai, 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir 12,2 efektyvumo balo vidurkiai.

„Jei kalbėtume apie mažiukus, tai kamuolys dažniausiai būna Chriso Joneso rankose. Dar yra puikiai mums iš pasaulio čempionato pažįstamas Stefanas Jovičius. „Valencia“ turi nemažai ginklų, atletiškumo, dar specialių situacijų, skirtų metikui Kassiusui Robertsonui. Įdomi komanda“, – mintimis dalijosi treneris iš Darbėnų.

zalgiris.lt nuotr./Chrisas Jonesas ir Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Chrisas Jonesas ir Edgaras Ulanovas

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ abu kartus įveikė „Valencia“ – namuose pergalę iškovojo 95:74, išvykoje – 80:76. Šiuose mačuose solidžiai atrodė dabar rotacijos paraštėje atsidūręs Lukas Lekavičius, vidutiniškai rinkęs po 11 taškų.

„Tai priklauso, kokie varžovai žaidžia prieš Luką ir kokią gynybą naudoja varžovai. Pažiūrėsime. Tikimės, kad ši tendencija kartosis“, – sakė K.Maksvytis.

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius

Savaitgalį „Žalgiris“ iškovojo sudėtingą pergalę 76:70 Kėdainiuose prieš vietos „Nevėžis-Optibet“ ekipą. Šioje dvikovoje nežaidė Edgaras Ulanovas, kuriam buvo skirtas poilsis.

„Turime nedidelių mikrotraumelių. Kaip matėte, buvome pataupę paskutiniame mače ir Edgarą. Tikimės, kad visi žaidėjai galės žaisti, – sakė K.Maksvytis. – Krūvių paskirstymu esame labai patenkinti. Turėjome sunkią savaitę, sunkias rungtynes ir Kėdainiuose. Jokios nuostabos nėra, nes nemažai Eurolygos komandos po dvigubos savaitės maratono savame čempionate mačus pralaimėjo. Turbūt sunku žaisti buvo ir morališkai, ir fiziškai. Turėjome kažkiek laisvo laiko, įkvėpėme oro, persigrupavome ir turėjome laiko pasiruošti šiam mačui.“

„Žalgirio“ treneris pasisakė ir apie ankstyvą kolegų atleidimo bangą – darbo dar spalio mėnesį jau neteko Vilerbano ASVEL strategas TJ Parkeris, Belgrado „Crvena zvezda“ vairininkas Duško Ivanovičius, Ankaros „Turk Telekom“ treneris Nenadas Čanakas, kuris iki tol penkerius metus dirbo Panevėžyje, o ant itin karštos kėdės sėdi ir Vitorijos „Baskonia“ specialistas Joanas Penarroya, kurį turėtų pakeisti jau tris etapus baskų klube praleidęs Duško Ivanovičius.

„Klubai nekantrūs. Esu treneris, tai turiu stoti į trenerių pusę. Tik sezono pradžia, o jau tokie greiti trenerių atleidimai. Tai nėra tik trenerių, bet ir klubų bėda“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas