Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 19

K.Maksvytis į detales leistis nenorėjo: „Barcoje“ yra žmonių, skaitančių Lietuvos spaudą

Kazys Maksvytis nusimetė dalį naštos nuo pečių, kai antradienio vakarą pasiekė pirmąją pergalę Eurolygoje šiame sezone, tačiau džiaugsmui laiko nebuvo nė kiek. Jau ketvirtadienį kauniečiai namuose priims „Barcelona“ ekipą, o prieš šį mačą spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ treneris juokavo, kad daug apie varžovų analizę nekalbės – „Barcoje“ daug kas skaito lietuvišką žiniasklaidą.

Dar antradienio vakarą daugiau nei 11 tūkst. sirgalių stebėjo įspūdingą „Žalgirio“ pergalę prieš Bolonijos „Virtus“ 68:65.

Dar karštesnio palaikymo žalgiriečiai sulauks ketvirtadienį, kuomet į Nemuno salą atvyks Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“. Į šį susitikimą bilietų neliko jau prieš kelias dienas.

Kol „Žalgiris“ antradienį petys į petį stumdėsi su „Virtus“, Katalonijos galiūnas svečiavosi Vokietijoje, kur 84:73 palaužė Miuncheno „Bayern“.

„Laukia žinomas varžovas su dideliu lietuvišku, žalgirietišku akcentu, – sakė K.Maksvytis. – Jie gana solidžiai sužaidė pastarąsias rungtynes, užtikrintai kontroliavo jas nuo pradžios iki pabaigos. 25 rezultatyvūs perdavimai, tik 11 klaidų, geras tritaškių pataikymo procentas. Atvažiuoja karšta komanda. Turėsime nuveikti sunkų darbą, kad juos sustabdytume.“

Tai yra pirmoji dviguba Eurolygos savaitė kauniečiams, tad ir prie to tenka taikytis treneriams bei žaidėjams.

„Mums neįprastai viskas išėjo. Matėte mūsų tvarkaraštį – tai ketvirtos rungtynės per aštuonias dienas. Kas antrą dieną žaidžiame. Kažkiek į tai reagavome. Su „Gargždais“ nuėmėme Edgarą Ulanovą ir Keenaną Evansą, limitavome kitų žaidėjų minutes. Niuansai yra tokie: kuo daugiau palikti energijos, išlikti šviežesniems, transformuotis iš vienų rungtynių į kitas“, – pasakojo K.Maksvytis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Labai daug diskutuojame su fizinio rengimo treneriu, – tęsė treneris. – Vienokia treniruotė buvo prieš rungtynes su „Virtus“, šiandien bus dar kitokia, žymiai lengvesnė. Norime suteikti informacijos, bet ir išlaikyti kojas šviežesnes.“

Su Š.Jasikevičiumi pats K.Maksvytis yra susitikęs ne kartą, kuomet Šaras dar treniravo „Žalgirį“, o pats darbėniškis dirbo kituose LKL klubuose.

„Kitokia komanda, žaidėjai, taktika, – apie dabartinį Šaro braižą kalbėjo K.Maksvytis. – Iš to, ką žaisdavo Lietuvoje, pagrindinė gynyba dabar kiek pasyvesnė. Anksčiau buvo daugiau step-out, keitimosi ginamaisiais. Dabar daugiau drop gynyba taikoma. Tačiau atvažiuoja vienas geriausių trenerių, kuris greitai reaguoja, priima sprendimus, turėsime būti susifokusavę ir gerai dirbti gynyboje.“

Net 50 proc. tritaškių (13/26) „Barca“ pataikė rungtynėse prieš Miuncheno „Bayern“. Tai bus vienas svarbiausių akcentų ir „Žalgirio“ pasiruošime.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Pirminis vaizdas toks, kad tai labai talentinga puolime komanda, ypač, kai žaidžia su metančiais aukštaūgiais, – dėstė K.Maksvytis. – Gal ir mes kažką bandome panašaus daryti, kai aukštaūgiai stovi ant tritaškio, o mažiukai centruoja. Stato į nepatogias pozicijas, yra nemažai pataikančių. Vienas didžiausių iššūkių tvarkytis su jų tritaškiais. Kai tokie pataikantys puolime, gal bus gynyboje daugiau pažeidžiami, bet tą parodys rungtynės.“

Rokas Jokubaitis pastarosiose rungtynėse Miunchene gavo 17 minučių aikštėje, per kurias surinko 7 taškus. Jaunas lietuvis toliau įrodinėja savo talentą „Barcoje“.

„Jis paliko gerą įspūdį vasarą, – rinktinę prisiminė K.Maksvytis. – Profesionalas, visada žaidžia su emocijomis, užsivedęs. Smagu bus žaisti kitoje barikadų pusėje.“

„Žalgirio“ treneris teigė, kad R.Jokubaitis Barselonoje atlieka tipinį atsarginio įžaidėjo vaidmenį

„Jis duoda pailsėti pagrindiniam įžaidėjui Tomašui Satoransky. Jei pasiseka atkarpos, gauna didesnį vaidmenį. Gerai ginasi, nėra taikinys gynyboje“, – vardino K.Maksvytis.

Paprašytas įvardinti „Barcos“ silpnybes, treneris šypsojosi.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Manau, „Barcoje“ yra žmonių, kurie skaito Lietuvos spaudą. Tad ne viską galiu jums atskleisti. Bandysime atrasti silpnų vietų. Tam čia ir esame Eurolygoje. Turime nedaug laiko, kaip ir jie, bet sutaupome kelias valandas ant skrydžio. Bandysime rasti silpnų vietų, atrasti jų silpnąsias puses ir kovoti dėl pergalės“, – vylėsi K.Maksvytis.

Nikola Mirotičiaus ir Kyle‘o Kuričiaus nebuvimas, anot „Žalgirio“ stratego, padarė Šarą kiek ribotą aikštėje, mat šie žaidėjai turėjo daugybę specialių situacijų aikštėje.

„O iš likusių puolimo lyderis yra Laprovitola, Kaliničius pridėjo jėgos trečioje pozicijoje, aukštaūgiai meta tritaškius, gali keistis ginamaisiais. Turi tų ginklų, kuriais ir atakuos“, – teigė K.Maksvytis.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ komandų dvikova ketvirtadienį startuos 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas