Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01

K.Maksvytis: „Kokybės trūkumas kainavo mums pergalę“

Kauno „Žalgiris“ buvo netoli to, kad pratęstų Stambulo „Anadolu Efes“ kančias Eurolygoje, bet lemiamu metu stipresni buvo čempionai, nutraukę trijų pralaimėjimų seriją. „Trūko kokybės“, – po mačo konstatavo Kazys Maksvytis.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ kelis sykius paleido Eurolygos čempionus dviženkliu skirtumu, bet nuolat sugrįždavo į rungtynes ir vedamas 25 taškus pelniusio Igno Brazdeikio iki paskutinės minutės kabinosi į pergalę.

Vis tik galiausiai 80:70 triumfavo „Anadolu Efes“.

„Buvome gana arti sugrįžimo rungtynių pabaigoje. Dėl kovos, dėl energijos komandai priekaištų neturiu, – po mačo kalbėjo K.Maksvytis. – Trūko kokybės – tiek gynyboje, kur pražangą padaryti, kur į stiprią pusę praleista, bet aš jau nekalbu apie puolimą, kur prametėme nemažai iš po krepšio, kažkiek strigome įžaidinėdami kamuolį. Tokiose rungtynėse daug ką tai lemia. Gaila, kad tos kokybės trūkumas mums šiandien kainavo pergalę.“

„Žalgiris“ po atkarpos 9:0 likus minutei atsiliko vos 70:72, bet tada „Anadolu Efes“ įjungė aukštesnę pavarą, taškus ėmė rinkti turkų klubo žvaigždės, o žalgiriečiai svarbiausiu metu klydo.

Ko pritrūko, kad pabaigoje kauniečiai pavogtų pergalės?

„Kažkiek kokybės, o taip pat reikia nebijoti imtis iniciatyvos į savo rankas, nebijoti pralaimėti. Kartais būna momentų, kai mes net nemetame į krepšį. Skaudžiai nuo to nukenčiame, bet tikiuosi, kad tai išsiugdysime“, – vylėsi strategas.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

– Edgaras Ulanovas ir Ignas Brazdeikis kartu pelnė 40 iš 70 taškų. Kas neveikė kitiems žaidėjams?

– Pirmiausia, matėsi, kad kai kurie žaidėjai ne maksimaliai šiandien išėjo – ar susikaustę, ar ne maksimaliai geras rungtynes sužaidė. Gal patirties pritrūko, drąsos, ypatingai puolime trūko agresyvumo.

VIDEO: K.Maksvytis: „Dėl kovos ir energijos priekaištų komandai neturiu“

– I.Brazdeikis sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje. Kiek nudžiugino jo pasirodymas?

– Jis buvo vienas iš tų žmonių, ant kurių laikėsi mūsų puolimas. Be abejo, norėtųsi daugiau pagalbos, bet kalbant apie Iggy, ir puolime sužaidė, ir gynyboje nebuvo super didelių problemų. Jeigu ieškoti pozityvių dalykų šiandien, tai vienas tokių buvo Iggy žaidimas.

zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ar treniruotėse matote jo tobulėjimą, prisitaikymą prie Eurolygos krepšinio?

– Tobulėjimą matome, matome, kad jis buvo šiek tiek duobelėje. Dabar turbūt prisitaikė. Be abejo, dar jaunas žaidėjas, nebus, kad kiekvienos rungtynės bus kokybiškos, bet bendrai kreivė yra kylanti.

– Buvo momentų, kai po krepšiu dominavo Bryantas Dunstonas ir Ante Žižičius. Ar trūko fiziškumo?

– Dunstonas keletą taškų susirinko po antrų šansų, atkovotų kamuolių. Mūsų didelis ėjo ant jų mažiuko, mūsų mažiukas turėjo perimti jų didelį ir to nebuvo. Tas pats Žižičius, manau, kad blogai akcentavome jį skautingo reporte. Kad ir kas benutiktų, jis sukasi į dešinę ranką, o būtent taip ir nutiko dukart. Manau, kad kalta kažkiek ir koncentracija.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas

– Trečiajame kėlinyje buvo momentas, kai pasivijote varžovus. Ar jautėte, kad tai gali būti momentas, kai perlaušite rungtynes?

– Be abejo, žiūrint bendrai, ta antra pusė buvo neblogos kokybės. Jautėsi emocinis pakilimas ir tikėjomės, kad ant tos bangos užsikabinsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas