Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 22

K.Maksvytis po eilinės „Žalgirio“ nesėkmės: „Jei tendencija kartojasi, tai – trenerio bėda“

Kauno „Žalgiris“ patyrė dar vieną skaudų pralaimėjimą Eurolygoje. Permainingose rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai vėl neatsilaikė mačo pabaigoje, „Barcelona“ pranašumą pripažinę 80:85. Po nesėkmės treneris iš Darbėnų prisiėmė atsakomybę.

Fantastiško sirgalių palaikymo sulaukęs Kauno „Žalgiris“ kalėdinės dovanos jiems neįteikė – tris ketvirčius puikų puolimą demonstravę šeimininkai užstrigo lemiamame kėlinyje ir „Barcelona“ pranašumą pripažino 80:85.

Tai – jau dešimtoji Lietuvos čempionų nesėkmė Eurolygoje per pastarąsias dvylika rungtynių.

Mačas Nemuno saloje pasižymėjo įspūdingomis abiejų komandų atkarpomis.

Pirmieji smogė žaliai balti, pirmajame ketvirtyje Katalonijos komandai neleidę pelnyti taškų beveik 4 minutes, o patys surinkę 11. Vis dėlto „Barca“ į tai atsakė tritaškių kruša ir po 10 minučių pirmavo 28:22.

Net penkiais dėjimais varžovų krepšį iki ilgosios pertraukos pašventinęs Laurynas Birutis šioje dvikovoje iš viso surinko 18 taškų. Tai – vidurio puolėjo, kuriam tribūnose buvo skirtos ir MVP skanduotės, karjeros rekordas.

Jei atakuoti „Barcelona“ krepšį sekėsi puikiai, problemos kilo savoje aikštelės pusėje – Rogerio Grimau auklėtiniai iki ilgosios pertraukos realizavo net 10 iš 18 tritaškių ir pirmavo 56:51.

Vien Nikola Kaliničius per pirmąsias 15 minučių suleido visus 4 tolimus metimus, pakartojęs savo asmeninį karjeros rekordą Eurolygoje.

Per kitus du kėlinius katalonai įmetė tik 2 tritaškius iš 12, radę būdų, kaip kitaip užpulti Kauno ekipos krepšį.

„Žalgirio“ pranašumas po trijų ketvirčių siekė 73:70, tačiau per lemiamas 10 minučių šeimininkai įmetė vos 7 taškus. Likus 4 minutėms iki dvikovos pabaigos, Kazio Maksvyčio komandos persvara siekė 80:77, bet per likusį laiką taškus rinko tik „Barcelona“.

„Dar vienos skausmingos mūsų rungtynės. Gera kova, geros pastangos, bet kokybės nebuvo. Jei komanda šešis ar septynis kartus per sezoną taip pralaimi, manau, kad tai yra trenerio atsakomybė“, – po pralaimėjimo sakė Kazys Maksvytis.

– Ko rungtynių pabaigose pritrūksta komandai?

– Kalba eina ne tik apie paskutinę ataką. Atrodo, kad šiandien buvome pagavę gerą bangą, turėjome 3 taškų pranašumą ir kamuolį savo rankose. Bet padarėme puolime pražangą, neįėjome į derinį ir neatidavėme perdavimo. Kalbant apie gynybą – puolime „Barcelona“ atkovoti kamuoliai lemiamose atakose, kai gerai gynėmės. Mums pritrūko tiesiog paimti kamuolį ir nubėgti. Visko po truputį. Jei kartojasi tokia tendencija, tai yra trenerio bėda.

– Prieš besikeičiančią „Fenerbahče“ gynybą antroje mačo pusėje Stambule pelnėte 30 taškų, šiandien po ilgosios prieš „Barcelona“ – vos 29. Kaip turėtumėte prieš ją žaisti geriau?

– Turime žaisti standartinius derinius. Atrodo, kad metėme į aikštelę geriausius žmones, galinčius žaisti prieš tokią gynybą – Lauryną, kuris šiandien gerai žaidė, Keenaną iš viršaus bei Rolandą Šmitą, kuris turėjo patogių varžovų. Tokia gynyba išmuša mus iš derinių ir savo ritmo. Pritrūksta.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

– Treneri, dukart paminėjote, jog tai yra trenerio kaltė, jei tendencija kartojasi. Ką derėtų jums taisyti?

– Žinote, dabar yra sunkus momentas, nes pralaimėjome daug rungtynių. Ne tiek daug, bet panašiu būdu. Mes šiek tiek praradome pasitikėjimą. Kas anksčiau veikdavo, dabar neveikia. Atrodo, kad situacija paprasta – duok kamuolį Keenanui, o jis turėtų išspręsti. Bet tai mums neveikia. Sukame galvas, kaip galėtume tai pagerinti. Kaip matote, tai neveikia.

– Kokios košės šiandien užvalgė Laurynas Birutis, surengęs karjeros pasirodymą?

– Jis žaidė neblogai ir praėjusiose rungtynėse. Laurynas yra gerame ritme ir aš už jį džiaugiuosi.

– Kokį matote kitą žingsnį L.Biručio progrese?

– Baudų metimus geriau pataikyti (šypteli).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

– „Barcelona“ iki ilgosios pertraukos įmetė 10 tritaškių, po – 2. Ką pakeitėte gynyboje?

– Tai yra viena priežasčių, kodėl pralaimėjome. Tai – rungtynių pradžia. Akcentavome greitą varžovų puolimą, bet nedarėme dviejų pražangų ir gavome šešis taškus. Nesugebėjome subauduoti viduryje aikštelės. O jeigu prasižengėm, tai buvo bloga pražanga. Tokios smulkmenos daug ką lemia, kai mačo pabaigoje skirtumas tarp komandų yra vienas ar du metimai.

– Ar Nikola Kaliničiaus tritaškiai buvo netikėti?

– Nebuvo taip, kad N.Kaliničiui atidavėme tritaškius. Man labiau nerimą kelia N.Laprovittolos metimai, kuris išsimetė 9 tritaškius. Tai yra per daug. Mes dėjome tam didelį akcentą. Tokiam žaidėjui toks tritaškių kiekis yra per didelis. Jis turėtų daugiau veržtis arba atlikinėti perdavimus, o ne mesti į krepšį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

– Kiek tenka stebėti Roko Jokubaičio sezoną Barselonoje?

– Kažkiek labiau teko stebėti ruošiantis šioms rungtynėms. Žinoma, sekame, kadangi jis yra vienas iš Lietuvos rinktinės gynėjų. Turbūt ir jūs tai matote, kad Roko sezonas yra banguojantis. Galvoju, kad pernykštis sezonas jam buvo geresnis. Kol kas.

– Ar Dovydui Giedraičiui nieko nenutiko?

– Toks vaizdas, kad užtvara buvo judanti. Dovydas nėra žaidėjas, kuris vaidintų. Jis gavo rimtą kontaktą. Negavau jokio raudono signalo iš medikų. Tikiuosi, kad tai tiesiog rimtas sumušimas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis

– Kiek toli nuo žaidybinės formos yra Lukas Lekavičius ir Brady Manekas?

– Kažkiek mėto, daro apšilimą, bet iki ritmo dar kažkiek trūksta.

– Ar žvalgotės kiek į turnyrinę lentelę, kai Eurolyga šįmet yra tokia lygi?

– Kad žiūrėtum į lentelę, tu turi iškovoti pergalę. Jei pralaimi, tai žiūrėk nežiūrėjęs.

VIDEO: Zalgiris Kaunas-FC Barcelona | Round 16 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas