Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24

K.Maksvytis po „Žalgirio“ sutriuškinimo Madride: „Blogiausios rungtynės šį sezoną“

Ketvirtadienio vakarą Ispanijos sostinėje – įtūžį po fiasko Ispanijos taurėje išliejusio karališkojo Madrido „Real“ dominavimas prieš Kauno „Žalgirį“. Dažnai klydę ir šeimininkų žaibiškų atakų nesulaikę Kazio Maksvyčio auklėtiniai krito rekordiniu skirtumu – 69:96. „Blogiausios rungtynės šį sezoną“, – abejonių neturėjo dar praėjusį savaitgalį pirmąjį titulą vyrų krepšinyje nuskynęs strategas iš Darbėnų.

Kauno „Žalgiris“ laimėjo pirmąjį tarpusavio mačą Nemuno saloje, bet parako kovai Madride po čempioniško Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) savaitgalio Šiauliuose užteko tik pirmajam kėliniui.

Madrido klubas legenda Sergio Llullas dėl traumos rungtynes praleido, bet gandai apie Walterį Tavaresą ir Džananą Musą nepasitvirtino – šie „Real“ lyderiai ketvirtadienio vakarą lakstė ant „WiZink Center“ arenos parketo ir su pasimėgavimu daužė daugiau klaidų (15) nei rezultatyvių perdavimų (14) atlikusį „Žalgirį“.

„Real“ milžinas garsėja gynyba, bet per pirmąjį kėlinį surinko 8 taškus, o savoje aikštelės pusėje prasileido ne vieną „Žalgirio“ ataką. Kazio Maksvyčio auklėtiniai nuolat atakavo W.Tavaresą ir po pirmųjų 10 minučių pirmavo 24:22.

Ispanijos sostinėje „Žalgirio“ puolimą palaikė vienintelis Ignas Brazdeikis, iki ilgosios pertraukos surinkęs visus savo 16 taškų šiose rungtynėse.

Nedovanotinai klydę ir „Real“ į taupyklę lengvus taškus dalinę K.Maksvyčio auklėtiniai po dviejų kėlinių atsiliko 38:53. Madrido krepšininkai antrąjį ketvirtį laimėjo 31:14.

Sudegusią Ispanijos taurę užmarštyje palikusi „Real“ komanda nestabdė ir antroje pusėje, sparčiai didinusi pranašumą vienu metu jį svečius iš Kauno tarkavo 29 taškų persvara, o sirgalius džiugino įspūdingas Vincento Poirier blokas Laurynui Biručiui.

„Labai džiaugiamės šia pergale. Žaidėme puikiai. Buvome susikoncentravę visas 40 minučių. Mums reikėjo šios pergalės, kad išliktume teisingame kelyje Eurolygoje. Svarbi pergalė“, – sakė per 20 minučių 17 taškų pelnęs „Real“ bosnis Džananas Musa, dėl traumos į rungtynes pirmąjį kartą įžengęs itin vėlai.

„Žinoma, kad reikia pamiršti. Tai buvo blogiausios mūsų rungtynės šį sezoną, jei kalbėtume apie viską – gynybą, puolimą, koncentraciją, energiją. Madrido komanda šiandien žaidė kur kas geriau ir pelnytai nusipelnė laimėti“, – po nesėkmės sakė Kazys Maksvytis.

„Real“ krepšininkai pergalingame mače realizavo net 73,2 proc. dvitaškių.

„Svarbiausia, kad sugebėjome žaisti tokiu intensyvumu, kokio mums reikia, ko mums ir trūko pastaruoju metu. Tai priežastis, kodėl kontroliavome atkovotus kamuolius, bėgome į greitas atakas ir pelnėme daug taškų iš baudos aikštelės. Tai buvo gera pergalė, kurios mums reikėjo, – sakė Madrido komandos vairininkas Chusas Mateo. – Laimėjome paskutinius tris kėlinius. Galvojome, kad parodėme gerą gynybą, o puolime žaidėme komandiškai, dalinomės kamuoliu. Smagu matyti, kad galime taip žaisti.“

Strategas nenorėjo žvilgčioti į kalendoriuje rungtynėmis nulietą kovo mėnesį.

„Turime žengti žingsnis po žingsnio ir žiūrėti tik į artėjantį mačą. Svarbiausia yra nesidairyti toli ir koncentruotis tik į artėjančias rungtynes“, – sakė Ch.Mateo.

„Tai buvo smagios rungtynės. Rinkome kamuolius, bėgome į greitas atakas ir rinkome taškus. Taip ir susikrovėme persvarą“, – sakė dėjimais L.Birutį vaišinęs Vincentas Poirier, į „Žalgirio“ krepšį įmetęs 11 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius.

„Pažiūrėsiu tviteryje“, – paklaustas apie gražiausią dėjimą, atsakė V.Poirier.

VIDEO: „Eurolygos diena“: didžiųjų klubų šventės ir klystkeliai bei Madrido „Real“ silpnoji vieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas