Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 09

K.Pangosas kamuolį skirstė lyg saldainius, o „Zenit“ nugalėjo Valensijoje

Sankt Peterburgo „Zenit“ (7-3) ekipa atsitiesė po pralaimėtų praėjusios savaitės rungtynių prieš Stambulo „Fenerbahče“ klubą. Rusijos komanda su Artūru Gudaičiu svečiuose 85:72 (16:12, 17:27, 32:21, 20:12) nugalėjo „Valencia“ (7-5) ir aplenkė ją turnyrinėje lentelėje.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Nugalėtojų gretose naudingas buvo A.Gudaitis. Jis per 19 minučių sumetė 8 taškus (4/5 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį, sykį suklydo, keturis kartus prasižengė ir išprovokavo dvi varžovų pražangas. Centro iš Lietuvos naudingumas šiose rungtynėse siekė 9 balus.

Ryškiausiai „Zenit“ gretose švietė buvusio žalgiriečio Kevino Pangoso žvaigždė.

Kanadietis ne tik pelnė 12 taškų, bet ir išdalino net 12 rezultatyvių perdavimų bei pagerino šio sezono asmeninį rekordą. Su 24 naudingumo balais K.Pangosas buvo geriausias rungtynių žaidėjas.

Lemiamą spurtą „Zenit“ atliko pačioje susitikimo pabaigoje.

Didžiąją dalį laiko po ilgosios pertraukos atsilikusi „Valencia“ po 6 iš eilės pelnytų taškų likus žaisti 2 minutėms atsiliko tik 72:75, tačiau per likusį laiką taškų neįmetė, kai „Zenit“ žaidėjai surinko 10 ir įtvirtino jau septintąją pergalę šį sezoną.

Įdomu tai, kad pirmuosius iš 10 taškų „Zenit“ pelnė tris baudų metimus sumetęs K.Pangosas, o dar prieš juos iš aikštės buvo pašalintas „Valencia“ puolėjas Nikola Kaliničius.

Samui Van Rossomui prasižengus prieš iš toli atakavusį K.Pangosą, teisybės puolęs ieškoti belgas buvo nubaustas technine pražanga. Netrukus savo komandos draugo stojo ginti ir N.Kaliničius, bet su juo teisėjai pasielgė dar griežčiau – skyrė ne tik techninę, bet ir diskvalifikacinę pražangą, bei pasiuntė jį rūbinės kryptimi.

„Zenit“ po šio laimėjimo pakilo į pirmąjį Eurolygos ketvertą. „Valencia“ nukrito į 8-ąją vietą.

„Valencia“: Bojanas Dubljevičius 18, Guillemas Vivesas 10, Samas Van Rossomas 9.

„Zenit“: Austinas Hollinsas 20 (4/7 trit.), Kevinas Pangosas (12 rez. perd., 24 naud. bal.), Alexas Poythressas ir Willas Thomasas po 12, Mateuszas Ponitka 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas