Nuostabus Eurolygos startas: raumeningas „Žalgiris“ sukaustė Barselonos žvaigždes

Kauno „Žalgiris“ parodė, kad šį sezoną Eurolygoje gali atrodyti kietai. Pademonstravę stiprią gynybą ir patys surengę daug reidų Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergale pradėjo elitinį Europos krepšinio turnyrą.

„Barcelona“ buvo įveikusi „Žalgirį“ pastarosiose šešeriose rungtynėse iš eilės.

Tačiau tai buvo senasis „Žalgiris“. Naujasis parodė savo veidą, patvirtindamas tuos bruožus, apie kuriuos komplektuodami komandą kalbėjo „Žalgirio“ vadovai ir treneriai.

Talentingi žaisdami vienas prieš vieną, gerai kovojantys dėl kamuolių, o taip pat plieniniais raumenimis gynyboje žalgiriečiai sukaustė „Barcelona“ komandą ir iškovojo pergalę 74:67 (21:14, 22:17, 7:17, 24:19).

Sylvainas Francisco pelnė 19 taškų, Ignas Brazdeikis – 17, o „Žalgiris“ įveikė Barselonos žvaigždyną.

„Jaučiausi puikiai, ačiū Vassiliui Spanouliui - šiandien dariau jo judesius“, – sakė S.Francisco anksčiau treniruotas graikų krepšinio legendos ir perėmęs iš jo technikos elementą – atšokęs į šalį prie tritaškio linijos prancūzas pateikė kertinius rungtynių metimus.

Įkvėpti Justino Jaručio naujo „Žalgirio“ himno ir 15 tūkst. sirgalių palaikymo, žalgiriečiai puikiai pradėjo rungtynes, surengę penkis prasiveržimus iš eilės ir surinkę visais jais taškus.

Greitai įgiję dviženklę persvarą Kauno krepšininkai vertė jaustis nepatogiai katalonus, kurių taiklumas buvo labai žemo lygio.

Tačiau „Barca“ pati parodė aršią gynybą trečiajame kėlinyje, kai išlygino rezultatą.

„Žalgiris“ vėl padarė spurtus ketvirtajame, kai I.Brazdeikis, o paskui S.Francisco surengė atakų šuorus.

Ypač įspūdingas buvo prancūzas, per ketvirtą kėlinį surinkęs net 13 taškų ir išjudinęs sustojusį šeimininkų puolimą.

„Puikiai pradėjome rungtynes, labai prastai sužaidėme trečią kėlinį, bet paskui stojo visi į kovą“, – sakė laimingas Kauno komandos treneris Andrea Trinchieri, jau pirmajame kėlinyje panaudojęs plačią rotaciją ir įleidęs visus 12 žaidėjų į aikštę.

Šiame mače žalgiriečiai atliko tik 8 rezultatyvius perdavimus, bet surengė daug sėkmingų atakų žaisdami vienas prieš vieną.

Kuomet atakos strigo, buvo itin svarbi kova dėl kamuolių, kurią šeimininkai laimėjo 38-31. Iš viso „Žalgiris“ atkovojo net 13 kamuolių puolime.

Kitą mačą žalgiriečiai žais kitą penktadienį Graikijoje su Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“: Sylvainas Francisco 19 (4/6 trit.), Ignas Brazdeikis 17 (7/11 dvit.), Deividas Sirvydis 8 (2/3 trit.), Dovydas Giedraitis 7, Arnas Butkevičius, Tyronas Wallace'as ir Mattas Mitchelas po 6, Laurynas Birutis 3, Edgaras Ulanovas 2 (Alenas Smailagičius);

„Barcelona“ : Nicola Laprovittola 12, Jabari Parkeris ir Kevinas Punteris po 11.

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys

40 min. S.Francisco tėškė dar vieną tritaškį likus žaisti 19 sek.! 72:65.

40 min. Likus 40 sek. „Barcelona“ sumažino skirtumą (69:65).

39 min. I.Brazdeikio skrydis ir du taškai! - 69:62!

38 min. S.Francisco atsikratė A.Barineso ir vienas stovėdamas ramiai įleido dar vieną tritaškį! 67:60.

38 min. Kova per artimą atstumą – 64:60.

36 min. S.Francisco greitas tritaškis ir greita ataka labai laiku – 62:54.

35 min. „Barca“ trukteli pirmyn, kol žalgiriečiai šaudo pro šalį iš toli. Šeimininkai dar pirmauja 57:54.

33 min. Arši kova dėl kamuolių puolime po netaiklių metimų atneša dividendų. I.Brazdeikis ir M.Mitchellas padėjo patraukti į priekį 57:50.

Trečiasis kėlinys

30 min. Sunkus kėlinys „Žalgiriui“. Kai katalonai griebė už gerklės šeimininkus, regzti atakas tapo sunku, iš persvaros liko 2 taškai. 50:48.

29 min. E.Ulanovas pasižymėjo taškais ir perimtu kamuoliu.

28 min. B.Dunstonas grįžo į aikštę, vadinasi, rankai viskas gerai. Tačiau nuo to Kauno komandai puolime nelengviau. „Barcelona“ išlygino rezultatą 48:48.

26 min. D.Sirvydžio tritaškis labai laiku (48:42).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“

25 min. Tik 2 taškai per penkias trečio kėlinio minutes. Žalgiriečiai sunkiai randa kelią link krepšio pro pastebimai sutvirtintą Barselonos gynybą. Atkarpa 2:11 ir persvara tirpsta 45:42.

22 min. „Barca“ baigia juokauti. Kitaip nusiteikę svečiai spurtavo 6:0. Kauno ekipos persvara sumenko – 43:37.

Antrasis kėlinys

20 min. Puiki „Žalgirio“ pirmoji mačo pusė. Kauno klubas pirmauja 43:31, pagal žaidėjų naudingumą priekyje dar labiau (54:29).

Kauniečiai atliko tik 5 rezultatyvius perdavimus („Barca“ – 9), bet daug taškų pelnyta žaidžiant vienas prieš vieną, kas visai nepavyksta svečiams. Jie stringa su metimais – 6 iš 18 dvitaškių, 4 iš 12 tritaškių.

Per pirmus du kėlinius I.Brazdeikis Kauno komandai pelnė 10 taškų, A.Butkevičius ir T.Wallace'as po 6, D.Giedraitis ir D.Sirvydis po 5.

Barselonos komandos gretose kol kas rezultatyviausiai žaidžia W.Hernangomezas (7), K.Punteris ir N.Laprovittola (po 6).

18 min. A.Butkevičius atkovojo dusyk iš eilės kamuolį puolime, o tada smeigė tritaškį iš krašto. Puikūs Arno epizodai, o „Žalgiris“ pirmauja 37:26.

17 min. B.Dunstonas susiėmęs už dešinės rankos po to, kai buvo sustabdytas atakoje. „Žalgiro“ vidurio puolėjas netrukus pats prasižengė, bet tada vėl griebėsi sau už rankos. Kas gi nutiko centrui?

16 min. M.Laprovittola įnešė vėjo Barselonos komandos atakose. Pora buvusio Vilniaus „Ryto“ gynėjo perdavimų ir tritaškis fantastiškai aukšta trajektorija leido svečiams sumažinti skirtumą. Bet „Žalgiris“ pirmauja 29:23.

13 min. Kieta šeimininkų gynyba. Svečiai pataikė tik 7 metimus iš 24.

12 min. I.Brazdiekis prametė porą tritaškių, bet dvitaškiai 4/4, o „Žalgiris“ žymi dviženklę persvarą - 25:14.

Pirmasis kėlinys

10 min. Likus 20 sek. iki pirmo kėlinio pabaigos pasirodęs L.Lekavičius tapo dvyliktu žalgiriečiu, kurį A.Trinchieri įleido į aikštę. Plati rotacija ir gera pradžia: 21:14. „Barca“ kol kas pataikė tik 4 dvitaškius iš 13.

8 min. D.Giedraitis ir S.Francisco vaišina varžovus tritaškiais: 21:14.

6 min. Deividas Sirvydis debiutuoja Eurolygoje ir po kelių sekundžių aikštėje įskraidino tritaškį! 13:7.

5 min. I.Brazdeikis nardo link krepšinio kaip taksistas gerai jam pažįstamame mieste. Trys identiški Igno reidai, iš viso „Žalgiris“ atliko penkis prasiveržimus ir visus kartus pelnė taškus – 10:7 „Žalgirio“ naudai.

5 min. Barselonos komandai taškus renka aukštaūgiai – W.Hernangomezas (4) ir J.Parkeris (3). 6:7.

3 min. Koks L.Biručio blokas T.Satoransky! Vidurio puolėjas taip atstato įvaizdį po keistos klaidos metant kamuolį į užribį.

2 min. Ir I.Brzdeikio reidas efektyvus – 4:0.

1 min. T.Wallace'as debiutuoja Eurolygoje ir gražiu prasiveržimu ir dvitaškiu iš arti pelnė pirmuosius „Žalgirio“ taškus Eurolygoje. 2:0.

„Žalgirio“ starto penketas: Tyrone'as Wallace'as, Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Ignas Brazdeikis, Laurynas Birtutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas