Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 12

Kaip brangiausias žalgirietis: avarinėje situacijoje CSKA numetė įstabų kapšą pinigų

Į avarinę situaciją patekęs Maskvos CSKA klubas susiremontavo komandą, bet servisas Eurolygos čempionams kainuos brangiai. 15min žiniomis, vien išpirkoms Rusijos sunkiasvoris per savaitę išleido tiek, kiek maždaug kainuoja brangiausias Kauno „Žalgirio“ krepšininkas.
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

CSKA šią savaitę perpirko du žaidėjus – Zeliona Guros „Enea Zastal“ gynėją Gabrielį Lundbergą bei Ankaros „Turk Telekom“ aukštaūgį Michealą Ericą.

15min šaltinių teigimu, Lenkijos klubui už 26 metų 193 cm ūgio gynėją rusai sumokėjo maždaug 300 tūkst. eurų išpirką.

Tuo tarpu 32 metų 210 cm ūgio vidurio puolėjo M.Erico išpirka turkams CSKA atsiėjo dar apie 250 tūkst. eurų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Michealas Ericas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Michealas Ericas

Tai reiškia, kad vien už išpirkas CSKA per savaitę turėjo pakloti apie 550 tūkst. eurų – tiek, kiek Kauno „Žalgiryje“ per visą sezoną neuždirba brangiausias komandos žaidėjas. Ir tai neskaičiuojant atlyginimų, kuriuos CSKA turės mokėti savo naujokams.

CSKA teko atsukti pinigų kranelį po dviejų skaudžių netekčių.

Pirmiausia, peties traumą iki sezono pabaigos patyrė Maskvos klubo vidurio puolėjas Nikola Milutinovas. Tuo tarpu Mike'as Jamesas dėl šeimyninių aplinkybių turėjo išvykti į JAV, bet kada sugrįš į CSKA rikiuotę – nežinoma.

Abu šie žaidėjai buvo efektyviausi CSKA krepšininkai Eurolygoje – per vienerias rungtynes komandai atnešdavo vidutiniškai 30,6 taško ir po 39 naudingumo balus.

M.Jameso užduotis laikinai perimsiąs G.Lundbergas „Enea Zastal“ gretose VTB čempionate rinko vid. 20,2 taško, 3,8 atkovoto kamuolio, 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir 20,4 naudingumo balo.

Prieš savaitę „Enea Zastal“ sensacingai nukovė CSKA, o G.Lundbergas prie triumfo prisidėjo 26 taškais, 5 atkovotais kamuoliais, 6 rezultatyviais perdavimais ir 32 naudingumo balais.

VTB-League.com nuotr./Gabrielis Iffe Lundbergas
VTB-League.com nuotr./Gabrielis Iffe Lundbergas

Tuo tarpu M.Ericas FIBA Čempionų lygoje šį sezoną rinko vid. 12,2 taško, 6,7 atkovoto kamuolio ir 1,3 blokuoto metimo.

Amerikietis Maskvoje žais iki sezono pabaigos, o G.Lundbergo kontrakto trukmė siekia 2,5 sezono. Tiesa, 15min žiniomis, po šio sezono CSKA turės teisę nuspręsti, ar patvirtinti sutartį iki 2023 metų.

CSKA su 16 pergalių ir 8 pralaimėjimais Eurolygoje užima antrą vietą. VTB čempionate su 11 pergalių ir 4 nesėkmėmis CSKA rikiuojasi trečia.

Maskviečiai išgyvena sunkų laikotarpį. Eurolygoje CSKA patyrė du pralaimėjimus iš eilės – prieš Miuncheno „Bayern“ ir „Valencia“. Tuo tarpu VTB pirmenybėse per savaitę CSKAS patyrė dvi sensacingas nesėkmes – prieš „Enea Zastal“ bei Talino „Kalev“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas