Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 26

Karališkasis klubas prisibijo įspėjimą pasiuntusio „Žalgirio“

Kauno „Žalgirio“ pergalė Barselonoje įbaugino varžovus Eurolygoje. Nors Madrido „Real“ atvyksta į „Žalgirio“ areną kaip aiškus Eurolygos ketvirtojo turo dvikovos favoritas, ispanai atsargiai vertina karališkojo klubo šansus.
Rudy Fernandezas
Rudy Fernandezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

Trečiadienį sutartį su „Real“ iki 2020-ųjų pratęsęs P.Laso išmėtė beveik visus įmanomus diplomatinius paruoštukus apie Eurolygą, kurioje nėra silpnų komandų.

Tokius pasisakymus, ko gero, būtų galima siųsti Eurolygai prieš bet kurį reguliariojo sezono mačą. Tačiau ką išskirtinio pasakė ispanas – tai, kokį įspūdį jam paliko žalgiriečių startas 2-1.

„Tai viena iš puikių Eurolygos komandų ir komanda, kuri man labai patiko, kai pirmą kartą ją pamačiau šį sezoną. Jie laimėjo pirmąjį mačą, vos nelaimėjo antrojo, o antradienį triumfavo Barselonoje. Manęs tai nestebina“, – pareiškė P.Laso.

VIDEO: „Eurolygos diena“: fenomenalus L.Dončičius, netikėta prognozė „Žalgiriui“ ir įspūdinga A.Milaknio tritaškio vertė

Dar atsargiau už trenerį kalbėjo ispanų tinklalapis „La Vanguardia“, vienas iš nedaugelio šiek tiek detaliau pažvelgęs į rungtynes Kaune.

„La Vanguardia“ baiminasi, kad „Real“ sezono pradžioje dar nėra gerai susižaidęs, o pasinaudojęs traumų išretinta priekine linija „Žalgiris“ turi potencialo nuskriausti atvykėlius.

Žalgiriečiai kasmet visus stebina savo krepšinio stiliumi ir aukštu lygiu.

„Kadangi žalgiriečiai sugebėjo laimėti Barselonoje, akivaizdu, kad Madridas Kaune ras rimtą varžovą“, – perspėjo „La Vanguardia“.

Ispanai baiminasi, kad „Žalgiris“ išnaudos savo pranašumus priekinėje linijoje, kurioje dėl traumų centru priverstas žaisti Felipe Reyesas – vienintelis dubleris pagrindiniam vidurio puolėjui Gustavo Ayonui.

Į ketvirtąją poziciją pastumti nominalūs lengvieji krašto puolėjai Jonas Mačiulis ir Dino Radončičius.

Anot „La Vanguardia“, kol kas tokia rotacija veikė – „Real“ laimėjo visas 3 Eurolygos rungtynes, tačiau ispanai baiminasi, kiek ilgai jų nenugalėtųjų statusas išsilaikys, o „Žalgirį“ įvardija kaip „labai pavojingą komandą“.

„Žalgiriečiai kasmet visus stebina savo krepšinio stiliumi ir aukštu lygiu, – pastebėjo gynėjas Fabienas Causeuras. – Jų niekas niekada nepriskiria prie favoritų, tačiau jie rimti varžovai ir su puikiu treneriu beveik visada žaidžia gerai. Namuose jie dar pavojingesni.

Atmosfera „Žalgirio“ arenoje būna išskirtinė. Tai tik dar labiau juos sustiprina, todėl neabejoju, kad Kaune laukia sunkus mačas.“

„Žalgirio“ – „Real“ rungtynių pradžia Kaune – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas