Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 28

Karčią piliulę nurijęs D.Itoudis: „Niekas neatvyko žaisti dėl trečios vietos“

Į gilią duobę pirmoje pusfinalio dvikovos dalyje įkritusi Maskvos CSKA suorganizavo fantastišką spurtą ir beveik sukūrė stebuklą, bet lemiamas Willo Clyburno tritaškis tikslo nepasiekė. Rusijos superklubo treneris Dimitris Itoudis akcentavo kartų skonį burnoje po nesėkmės ir nereikalingą mačą dėl trečios vietos.

Absoliutų krepšinį užsukusi Stambulo „Anadolu Efes“ pirmavo viso maču metu, vienu metu turėjo saugią 21 taško persvarą, o po trijų kėlinių – 16, bet mažu penketu ėmusi žaisti Maskvos CSKA vos nesukūrė stebuklo.

Pergalę CSKA ekipai galėjo padovanoti Willo Clyburno tritaškis per Chriso Singletono rankas, tačiau kamuolys atsimušė į priekinę lanko dalį.

Maskvos ekipa gynė Eurolygos čempionės titulą, kurį iškovojo 2019-aisiais.

„Sveikinimai „Anadolu Efes“ su patekimu į finalą. Jie dominavo 27 minutes. Susikaupimo stoka ir per didelė pagarba varžovams leido jiems mesti daugybę laisvų tritaškių. Tokio plano nebuvo. Varžovai dominavo pirmoje mačo pusėje, pataikę beveik 60 proc. tritaškių. Čia buvo esmė, – dėstė CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Trečią kėlinį norėjome pradėti kitaip, bet „Anadolu Efes“ pataikė sunkius metimus, o tai jiems suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi. Antroje pusėje jie pataikė 1 tritaškį iš 8, tai rodo mūsų pasikeitusį požiūrį. Po trijų kėlinių atsilikome 16 taškų, bet sakėme, kad negalime prarasti tikėjimo. Krepšinyje nutinka visokiausių dalykų. Jei tik kažką pakeisime žaidime. Mes pradėjome žaisti mažu penketu, dalijomės kamuoliu, pataikėme metimus ir sugrįžome. Krepšinis susidaro iš spurtų. Rungtynės galėjo baigtis kitaip, bet taip nenutiko. Burnoje jaučiame kartų skonį.“

Nors patirti nesėkmę tokiu būdu yra itin sunku, bet D.Itoudis išreiškė pasididžiavimą žaidėjais, kurie pademonstravo įspūdingą charakterį ir sugebėjo sugrįžti.

„Žinoma, kad didžiuojuosi auklėtiniais. Prieš rungtynes sakiau, kad turime didžiuotis patekimu į finalo ketvertą. Tai nėra paprasta užduotis, dėl to reikia kovoti. Ypatingai šiais laikais, kai pasaulį sukaustė pandemija, o komandoje buvo ir daug traumų. Didžiuojamės, bet atvykome su priežastimi laimėti titulą. Kas sako priešingai, jis meluoja. Pradėjome rungtynes blogai, varžovai už tai baudė. Viskas galėjo būti kitaip. Kai varžovai dominuoja tiek laiko, nėra lengva išmušti juos iš komforto zonos. Mes tai padarėme, bet galbūt per vėlai. Tikriausiai per vėlai. Didžiuojuosi, kad radome kelią sugrįžti į rungtynes“, – sakė D.Itoudis.

CSKA komandoje fantastišku žaidimu išsiskyrė Willas Clyburnas, surinkęs 26 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 34 naudingumo balus. Šis amerikietis prieš pusantrų metų patyrė sunkią kelio traumą, dėl kurios iškrito visam praėjusiam sezonui, bet dabar vėl demonstruoja aukščiausio lygio krepšinį.

„Mums nereikia šių rungtynių, kad suprastume, koks svarbus klubui yra Willas Clyburnas. Jis CSKA veidas, – sakė D.Itoudis. – Willas yra atsidavęs ir motyvuotas. Faktas, kad po traumų ir operacijų jis sugrįžo į šį lygį, parodo jo charakterį. Jis mums labai svarbus. Gaila, kad negalėjau jo pailsinti, kad būtų šviežesnis mačo pabaigoje. Paskutinėje atakoje jis turėjo kelis variantus veržtis link krepšio ar perduoti kamuolį į kraštus tie tritaškio linija, bet pasirinko atakuoti.“

CSKA vairininkas iškėlė klausimą dėl rungtynės "mažajame finale", kuris didžiosioms Eurolygos komandoms nėra reikalingas. Visi atvažiavo vienu tikslu - kelti čempionų taurę virš galvos.

„Būkime atviri, visi atvyko dėl titulo. Niekas neatvažiavo kovoti dėl trečios vietos. Kadangi Eurolyga nusprendė žaisti ir „mažąjį finalą“, mes esame profesionalai ir žaisime. Jaučia kartų skonį burnoje po pralaimėjimo, mūsų dar laukia VTB Jungtinės lygos finalas, tad keisime sudėtį, rotuosime žaidėjus ir žaisime“, - sakė D.Itoudis.

VIDEO: Iki stebuklo trūko nedaug: CSKA į finalą žengti sutrukdė netaiklus lemiamas tritaškis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas