Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 30

Kauną su pergale paliekantis J.Plaza: „Žalgiris“ mums yra pavyzdys“

Kauno „Žalgiris“ (2-3) fantastiškai ištraukė pratęsimą, tačiau jo metu pelnė 8 taškus bei 70:82 (18:14, 10:14, 15:14, 19:18, 8:20) nusileido Eurolygos debiutantei Sankt Peterburgo „Zenit“ (2-3). Rusijos ekipos treneris Joanas Plaza džiaugėsi pergale, tačiau negailėjo pagyrimų ir „Žalgiriui“.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Man visada malonu sugrįžti į „Žalgirio“ areną, visada tai kartoju, nors po septynerių metų ne visi mane prisimena, – po pergalės sakė J.Plaza, praeityje treniravęs Kauno komandą. – „Žalgiris“ yra puikus pavyzdys mums, į jį turime žiūrėti, kaip į veidrodį. Iš jo turime mokytis noro laimėti, kovingumo, augti, kaip organizacija. Šiandien buvo labai svarbu išlyginti pastangas, kokias įprastai rodo „Žalgiris“. Manau, kad mums tai pavyko, dėl to nusipelnėme pergalės.“

„Zenit“ į Kauną atvyko savo sąskaitoje turėdama vieną pergalę Eurolygoje per ketverias rungtynes, o VTB lygoje – dvi pergales per penkis mačus. Vis dėlto daugybę naujokų turinti Rusijos ekipa dar ieškojo tikrojo savo veido.

„Mes esame nauja komanda, tad sunku išlaikyti stabilumą. Mums dar sunku pastoviai rodyti gerą žaidimą, kokį demonstravome šiandien. Žaidėjai dirba sunkiai, treniruojasi gerai. Manau, kad lapkričio pabaigoje turėtų ateiti stabilumas. Tuomet parodysime tikrąjį savo veidą“, – sakė „Zenit“ strategas.

„Žalgiris“ antras rungtynes paeiliui baigė pelnydamas 70 taškų. Skirtumas tas, kad šiandien tiek surinko žaisdamas ne 40, o 45 minutes. Kaip Sankt Peterburgo ekipai pavyko pristabdyti Šarūno Jasikevičiaus kariauną?

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ po pratęsimo nusileido Sankt Peterbugo „Zenit“

„Žinome, kad „Žalgiris“ naudoja daug skirtingų gynybos sistemų. Mes tokie nesame, mes esame lojalūs savo idėjoms, – dėstė J.Plaza. – Žinojome, kad „Žalgiris“ turi gerų metikų. Stengėmės juos sustabdyti. Norėjome perimti persvarą po krepšiu, norėjome neleisti lengvai veržtis ar pereiti aikštelę. Buvo daug dalykų, kuriuos akcentavome prieš rungtynes. Esu pakankamai laimingas, kaip mes gynėmės. Praleidome 70 taškų. Tai geras rezultatas. Turime toliau dirbti, nes nesame Madrido „Real“, kad galėtume pelnyti 100 taškų. Nesame tokie talentingi, tad turime būti pastovūs gynyboje.“

Paskutinėje ketvirtojo kėlinio varžovų atakoje žalgiriečiai sugebėjo išpešti ginčą, kurį laimėjo Thomasas Walkupas. Lukas Lekavičius matydamas artėjantį Alexą Renfroe atakavo varžovų krepšį iš savo aikštės pusės bei išprovokavo tris baudų metimus, kurie atvėrė „Žalgiriui“ kelią į pratęsimą.

„Nuoširdžiai kalbant, tai nemačiau pakartojimo, – apie epizodą kalbėjo J.Plaza. – Vienintelis šansas „Žalgiriui“ buvo mesti tritaškį, o mes suklydome ir prasižengėme. Myliu Alexą Renfroe, jis turi daug patirties bei duoda daug naudos, bet jis suklydo. Logiška, kad teisėjai sušvilps šią baudą bei duos tris metimus. Tai antras kartas, kai laimime pratęsime. Tai padarėme ir Pirėjuje, ir čia. Džiaugiuosi dėl to, nes nėra lengva tai padaryti. Įprastai komandos palūžta, bet mes parodėme gerą charakterį. Per pratęsimą parodėme, kad nusipelnėme pergalės.“

„Žalgirio“ budeliu tapo lenkas Mateuszas Ponitka, skandinęs kauniečius pratęsimo metu. Puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius bei surinko 27 naudingumo balus.

„Kažkas abejojo mano sprendimu jį įsigyti, bet dabar keičia nuomonę, nes tokie yra žmonės, – sakė „Zenit“ treneris. – Mateuszą žinau nuo jo žaidimo Ispanijoje, sekiau jį ir Rusijoje. Jis turi visas galimybes būti puikiu krepšininku. Jam reikia geros situacijos ir aplinkos. Jis gali žaisti per kelias pozicijas – ir atakuojančiu gynėju, ir lengvuoju krašto puolėju. Jis turi daug ginklų, jis pradeda suprasti mūsų žaidimą. Jis žaidžia gerai be kamuolio, gerai žaidžia „du prieš du“, jis gali pataikyti tolimus metimus.“

Penktadienį „Zenit“ susikaus su pirmąją nesėkmę šį patyrusiu Maskvos CSKA, tuo metu „Žalgiris“ keliaus į Stambulą, kur jo lauks kol kas stringančio „Fenerbahče“ testas.

VIDEO: Nusivylęs E.Ulanovas kėlė klausimą visai komandai
VIDEO: Karštas M.Grigonio komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito