Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 30 /16:50

Kaunas – vienas iš keturių Europos miestų, kuris gali priimti lemiamas Eurolygos kovas

Ispanijos sporto žiniasklaidos šaltinio „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas skelbia, kad Kaunas yra vienas iš trijų pagrindinių miestų, kuris gali surengti lemiamas Eurolygos kovas. „EuroHoops“ žurnalistas Nikas Varlas pridėjo dar vieną potencialią Eurolygos stotelę.

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad jeigu Eurolygos sezonas bus pratęstas, lemiamos jo kovos vyks Kaune, Belgrade arba Atėnuose.

Tuo tarpu „EuroHoops“ žurnalisto N.Varlo duomenimis, tarp kandidatų yra ir Kelnas, kuriame turėjo būti surengtas Eurolygos finalo ketvertas.

Eurolyga tikisi, kad sezoną būtų galima užbaigti liepos 4-26 dienomis vienoje valstybėje.

Kaip rašo „Mundo Deportivo“, Eurolyga planuoja sužaisti šešerias paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes, o lemiamą etapą užbaigti finalo aštuoneto formatu.

Graikijos televizija „Novasports“ praneša, kad Eurolyga jau kreipėsi į „Panathinaikos“ bei „Olympiakos“ namų arenas Atėnuose ir Pirėjuje, taip pat prašė informacijos iš „Marousi“ ir „Peristeri“ arenų savininkų.

Anot „Mundo Deportivo“, tokias užklausas turėjo gauti tiek Kaunas, tiek Belgradas.

Eurolyga pati yra viešai informavusi, kad dėl sezono finišo priims sprendimą vėliausiai iki gegužės 24-osios.

Kauno savivaldybė – didžiausia „Žalgirio“ klubo ir arenos rėmėja – prieš keletą dienų 15min sporto redaktoriui Kęstui Rimkui tvirtino, kad kol kas neturi oficialios informacijos apie galimą Eurolygos finišą Lietuvoje.

„Kol kas visos žinios iš žiniasklaidos, oficialaus kreipimosi nesame sulaukę, – teigiama Kauno savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus vyr. specialisto Tomo Jarusevičiaus atsiųstame pareiškime. – Aišku, džiugu, kad bent karantino sąlygomis sulaukiame solidžių vertinimų, Eurolyga tikriausiai nežiūrėtų į Lietuvos pusę, jei nematytų, kaip šalis ir miestai tvarkosi su pandemijos iššūkiais – pagyrimo verti žmonės, kurie parodė susitelkimą ir liko pakankamai drausmingi karantino akivaizdoje.

Vis dėlto svarstant dėl Eurolygos finalinių kovų sprendimus turėtų priimti ne vien miestas, bet ir nacionalinė valdžia. Juk nežinia, kiek ilgai mūsų šalies sienos liks uždarytos. O tokio masto renginys, net jei būtų žaidžiama be žiūrovų, vis tiek reikštų šimtų žmonių atvykimą į Lietuvą. Komandos su visu aptarnaujančiu personalu sudarytų tikrai didelį svečių kiekį.

Kita vertus, Kaune esanti didžiausia Baltijos šalyse „Žalgirio“ arena, kaip ir kitos panašios erdvės bei renginių organizatoriai, išgyvena sudėtingą laikotarpį be pajamų, tad tokio rango varžybos būtų solidus indėlis švelninant pastarojo meto padarinius.“

Eurolygos planas dėl sezono pratęsimo:

  • Gegužės 24 – paskutinė diena priimti sprendimą dėl Eurolygos ir Europos taurės sezono pratęsimo ar nutraukimo;
  • Gegužės 29–birželio 11 – karantinas (jei prireiks);
  • Birželio 12–liepos 2 – treniruočių stovykla;
  • Liepos 4–17 – Europos taurės turnyras vienoje šalyje;
  • Liepos 4–26 – Eurolygos turnyras vienoje šalyje.
VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ paveikslas – Šaro ateitis Kaune, būsimi nuostoliai ir naujokai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas