Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune klupęs „Barcos“ strategas: apie S.Francisco talentą ir išsiskyrimą su R.Jokubaičiu

Naują karjeros iššūkį pasitinkantis Joanas Penarroya Eurolygos sezoną atidarė išvykos rungtynėmis prieš vietos Kauno „Žalgirį“. Ketvirtadienį sausakimšoje arenoje vykusiose rungtynėse katalonai po dramatiškos kovos 67:74 turėjo pripažinti kauniečių pranašumą.

Praėjęs sezonas Ispanijos krepšinio milžinui nebuvo sėkmingas. Eurolygos kovas katalonai baigė ketvirtfinalyje, tuo tarpu vietinėse pirmenybėse ACB nepateko į finalą.

Klubo vairą tarpsezoniu perėmęs 55-erių ispanas anksčiau yra treniravęs „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubus, tačiau didžiausias savo pergales fiksavo vadovaudamas San Pablo „Burgos“, su kuria dukart iš eilės laimėjo FIBA Čempionų lygą.

Pirmoje rungtynių pusėje „Žalgirio“ gynyboje strigę ir puolime sunkiai kelius link varžovų krepšio radę „Barcelona“ krepšininkai per dvidešimt žaidimo minučių sukrapštė vos 31 tašką.

Po ilgosios pertraukos gynybą sutvirtinę ir juokauti baigę J.Penarroya auklėtiniai trečiąjį kėlinį laimėjo 17:7 ir sugrąžino intrigą.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje 0:7 spurtą sugėrę svečiai per likusį laiką dar bandė kabintis, tačiau rungtynių pabaigoje taiklesni buvę kauniečiai pergalės iš savo rankų nebepaleido ir „Barcelona“ 67:74 patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Po rungtynių Nemuno saloje ispanų klubo strategas akcentavo prastą komandos startą.

„Pirmiausia, sveikinimai Kauno „Žalgirio“ ekipai su pergale, – po pralaimėjimo kalbėjo J.Penarroya. – Manau, kad pirmoje rungtynių pusėje žaidėme minkštai. Dėl mūsų prastos vienas prieš vieną gynybos pikenrolo situacijose „Žalgiris“ pelnė daug lengvų taškų. Po ilgosios pertraukos pridėjome energijos, pagerinome savo gynybą ir geriau spaudėme kamuolį. Žaidėme taip, kaip norime žaisti gynyboje. Ketvirtajame kėlinyje prametėme gerus metimus iš trijų taškų zonos. Sylvainas Francisko sužaidė įspūdingą kėlinį, pelnęs 15 taškų.“

VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai

Geresnį komandos veidą po ilgosios pertraukos išvydęs strategas pasidžiaugė žaidėjų reakcija.

„Pirmoje rungtynių pusėje didžiausia mūsų problema buvo energija. Daugelyje situacijų buvome lėti, pralaimėjome niekeno kamuolius. Taip pat 50 prieš 50 situacijose „Žalgiris“ buvo geresnis. Trečiajame kėlinyje pagerinome savo gynybą, gerai spaudėme kamuolį ir leidome kauniečiams pelnyti tik 7 taškus. Svarbiausioje rungtynių dalyje mes turėjome būti efektyvesni pataikant tolimus metimus. Tuo tarpu „Žalgiris“ savo pusėje turėjo Sylvainą Francisco, kuris paskutiniajame kėlinyje pelnė 15 taškų ir pataikė sudėtingus metimus po driblingo“, – sakė J.Penarroya.

Treneris atskleidė, kad stebi „Žalgirio“ lyderį S.Francisco nuo tada, kai šis žaidė Ispanijoje, ir pasidalijo savo įžvalgomis apie gynėjo galimybes aikštėje.

„Aš jį žinau, kadangi Sylvainas prieš kelis sezonus rungtyniavo Manresos BAXI klube. Jis puikus žaidėjas, efektyvus vienas prieš vieną situacijose, gali susikurti situacijas metimui po driblingo. Tai yra pirmos Eurolygos rungtynės, dar anksti kalbėti“, – apie S.Francisco galimybes kalbėjo treneris.

VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus

Ispanijos klubo trenerio buvo paklausta, kiek sunku yra žaisti prieš fiziškai stiprius Kauno komandos žaidėjus.

„Žalgiris“ turi gerą komandą, gerą trenerį. Atmosfera arenoje yra įspūdinga ir nėra lengva čia laimėti. Norint pasiekti pergalę šioje arenoje privalai žaisti geriau ir šiandien to nepadarėme“, – sakė J.Penarroya.

Specialistas, paneigęs prastą komandos nusiteikimą, pabrėžė, kad Ispanijos grandams reikia laiko.

„Ne. „Barcelona“ yra nauja komanda, turinti naują trenerį, penkis naujus žaidėjus, naują sistemą. Turime patyrusių žaidėjų komandoje, tačiau dalis naujokų nėra žaidę šiame lygyje. Mums reikia laiko suprasti, kokiame lygyje žaidžiame“, – teigė treneris.

Naujai paskirtas specialistas vasaros metu turėjo priimti sprendimą ir dėl Lietuvos rinktinės pagrindinio atakų organizatoriaus Roko Jokubaičio likimo „Barcelona“ klube. Visgi, su kontrakte „pliusą“ turėjusiu lietuviu buvo atsisveikinta.

„Tai buvo klubo sprendimas. Rokas Jokubaitis yra geras žaidėjas, tačiau dabar jis nėra „Barcelona“ narys ir tai nėra mano atsakomybė“, – lietuvio situaciją komentavo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas