Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 21

Kauno „Žalgirio“ arena – antra pagal lankomumą Eurolygoje

Iki sezono pabaigos visus bilietus į Eurolygos namų rungtynes išpardavęs Kauno „Žalgiris“ nėra pirma pagal lankomumą komanda Eurolygoje.

Krepšinio statistikos analitikas Darius Garuolis suskaičiavo, kad į „Žalgirio“ rungtynes šiame sezone vidutiniškai atkeliauja po 14734 žiūrovus.

Šis skaičius dar turėtų pakilti, nes „Žalgirio“ arenoje telpa 15415 žmonių, o Kauno klubas visus bilietus jau yra pardavęs į visas likusias trejas namų rungtynes – su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Vis dėlto „Žalgirio“ klubą sirgalių lankomumu lenkia didesnę areną – talpinančią 18,5 tūkst. žmonių – turintis Belgrado „Partizan“.

Į Eurolygą šiame sezone sugrįžusio Serbijos klubo rungtynes „Štark“ arenoje vidutiniškai stebi 17012 aistruolių.

Tik sykį – pačioje sezono pradžioje dvikovoje su Bolonijos „Virtus“ – visų bilietų neišpardavęs „Žalgiris“ lenkia „Partizan“ pagal procentinį arenos užpildymą – 95,6 proc. prieš 92 proc.

Imago / Scanpix nuotr./„Štark“ arena Belgrade
Imago / Scanpix nuotr./„Štark“ arena Belgrade

Tiesa, ir pagal šį rodiklį kauniečiai užima 2-ąją vietą, nes net 96,6 proc. savo arenos kaskart užpildo „Maccabi“ ekipa.

Trečią vietą pagal vidutinį sirgalių skaičių užima Eurolygos čempionas Stambulo Stambulo „Anadolu Efes“ klubas – 13719 žiūrovų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Monaco“ ekipoje žaidžia Donatas Motiejūnas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Monaco“ ekipoje žaidžia Donatas Motiejūnas

Tuo metu mažiausiai sirgalių renka „Monaco“ ekipa – tik 4271. Tiesa, ir pačioje arenoje telpa vos 4600 žmonių (92,9 proc. užpildymas).

Pagal arenos užpildymą prasčiausiai atrodo Atėnų „Panathinaikos“ klubas, vienintelis nerenkantis vidutiniškai net pusės vietų – 6703 iš 18310 (36,6 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas