Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 13

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: neįtikėtina, kad mus šį sezoną persekioja visos įmanomos bėdos

Prieš ketvirtadienio Eurolygos „Top 16“ rungtynes išvykoje su Bambergo „Brose Baskets“ komanda, Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza tvirtino atiduosiantis visas jėgas, kad laimėtų labai svarbų mūšį kovoje dėl patekimo į „Top 8“ etapą. Tačiau strategas neslėpė, kad visą sezoną ekipą kamuojančios žaidėjų traumos, sudėties pasikeitimai bei dabar klubą užgriuvusi finansinė krizė gali anksčiau ar vėliau paveikti krepšininkų žaidimą.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai gali būti pavojingos rungtynės, reikia įvertinti savo varžovą. Jie turi ir gerų atakuojančių, ir gerai besiginančių žaidėjų. Savo namų aikštėje jie visada žaidžia gerai. Kaip visada, mes turėsime žaisti savo žaidimą iki mačo pabaigos. Esame nusiteikę laimėti šias rungtynes“, – prieš treniruotę kalbėjo J.Plaza.

Paklaustas, kaip komandą paveikė finansiniai sunkumai, ispanas sakė: „Komandą gali persekioti traumos, gali kai kurie krepšininkai išvykti į kitas komandas ar palikti ekipą dėl savo įsitikinimų ar kitų asmeninių priežasčių, gali vėluoti atlyginimai. Tai normalu. Tačiau nei man, nei mano žaidėjams dar nėra nutikę taip, kad visi šie dalykai įvyktų per vieną sezoną. Tai neįtikėtina.“

J.Plazos draugai ir kolegos iš Ispanijos dažnai klausia, kaip tokių problemų visą sezoną persekiojama komanda gali žaisti taip gerai ir LKL, ir VTB Jungtinėje lygoje, ir Eurolygoje. „Sakau, kad šie žaidėjai turi didelę širdį, klubas turi sielą. Juk tik tris milijonus gyventojų turinti šalis dalyvavo penkiose olimpiadose. Žaidėjų rūbinėje tvyro puiki atmosfera“, – teigė žalgiriečių treneris.

„Nežinau, kaip ilgai mes atsilaikysime prieš mus užgriuvusias bėdas, tačiau aš stengiausi sukurti aplink žaidėjus sieną. Kol kas klubas man nieko nesakė. Tačiau kai vakar komandos vadybininkas man pasakė naujieną (apie Ūkio banko veiklos sustabdymą, – red. past.), aš pritrūkau žodžių. Kad ir kaip bebūtų, mūsų uždavinys yra žaisti taip gerai, kaip tik sugebame. Tai mūsų darbas. Kol kas mus tai sekasi“, – svarstė J.Plaza.

Strategą stebina, kad iš klubo pasigirdo žinia apie tai, kad kai kurie žaidėjai gali palikti komandą: „Asmeniškai aš manau, kad krepšininkai nepaliks komandos, nes mes siekiame šį sezoną pasiekti kuo daugiau, nors tai ir sunku“

Žurnalistai pasiteiravo, ar Ūkio banko veiklos sustabdymas finansiškai palietė iš „Žalgirio“ trenerį. „Mano atlyginimas pervedamas į Ūkio banką. Žinote, kaip treneris, aš visada stengiuosi motyvuoti komandą, padėti klubui ir žaidėjams, tačiau man niekas neskuba padėti. Todėl, nors ne kartą per karjerą man teko dirbti komandose, kurios susidūrė su finansinėmis problemomis, dabar jaučiuosi šiek tiek keistai. Vis tik man visą gyvenimą teko kovoti, kad pasiekčiau tai, ką turiu. Niekada nenuleidžiu rankų. Tik pasibaigus sezonui galėsiu pasakyti, ar gerai padariau, kad atvažiavau į „Žalgirį“, ar ne.

Galbūt aš esu kvailas romantikas, tačiau nė karto per savo karjerą kas mėnesį nevaikščiojau į banką patikrinti, ar pervestas atlyginimas“, – atvirai kalbėjo J.Plaza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas