Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 13

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: Privalome saugoti savo žaidėjus, kad jie neiškristų iš rikiuotės

Eurolygos sezoną namuose pradėjusi Zagrebo „Cedevita“ ekipos sutriuškinimu 28 taškų skirtumu, Kauno „Žalgirio“ komanda išvykoje ketvirtadienį tokių lengvų rungtynių nesitiki.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Kauniečių treneris Joanas Plaza pabrėžė, kad ekipa žaidžia labai daug rungtynių, žaidėjams tenka didžiulis krūvis, todėl tenka išradingai laviruoti, siekiant ir toliau gerinti žaidimą sunkiai dirbant treniruotėse, tačiau tuo pat metu ir pasaugant žaidėjus, kad jie negautų traumų, kurių rizika dabar yra labai padidėjusi.

15min.lt primena, kad pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną „Žalgiris“ patyrė sekmadienį Rygoje. VTB vieningosios lygos rungtynėse rezultatu 77:72 kauniečiai pralaimėjo vietos VEF ekipai.

– Kokios mintys sukasi jūsų galvoje prieš būsimas Eurolygos rungtynes?, – žurnalistai prieš treniruotę paklausė K.Lavrinovičiaus.

– Dėl daugelio priežasčių tai bus sunkios rungtynės. „Cedevita“, jei nori išlikti šiame turnyre, privalo laimėti namuose. Jie laimėjo paskutiniąsias rungtynes prieš „Caja Laboral“ ir patys sau turbūt įrodė, kad vis dar turi galimybių Eurolygoje. Nuo to laiko, kai žaidėme su jais prieš pusantro mėnesio, jie labai patobulėjo, žaidžia agresyviau.

Nežinau jų tikslų nacionaliniame čempionate ir Eurolygoje, bet, kaip ir „Caja Laboral“, jei nori išlikti šiame turnyre, jie turi laimėti artimiausius du mačus.

Jei norime laimėti mes, turime išeiti į aikštelę nusiteikę 100 proc. ir suprasdami, kad šias rungtynes mums reikia laimėti, norint patekti į „Top 16“ etapą. Tačiau tai tik šnekos, jas reikia įrodyti rungtynėse.

Su „Cedevita“, kaip ir kitomis mūsų grupės komandomis, dabar bus sunkiau žaisti ne tik dėl to, kad jos patobulėjo, bet ir dėl to, kad nebeliks netikėtumo faktoriaus, visi tikėsis, kad mes ir toliau  žaisime taip, kaip ir „Barcelona“, „Maccabi“, t.y. kaip geriausios Eurolygos komandos. Visi nori jas nugalėti.

– Anksčiau kelis kartus esate sakęs, kad artimiausiu metu galite pralaimėti rungtynes. Taip nutiko sekmadienį Rygoje. Iš to nedarote tragedijos?

– Tikrai ne. Jei kiekvieną sezoną iš eilės laimėtume tiek rungtynių (šį sezoną „Žalgiris“ laimėjo 11 rungtynių iš eilės, – red. past.), tai būtų pribloškiantis rezultatas. Yra normalu pralaimėti, kai žaidi tiek daug rungtynių. Dabar žaidžiame penkis mačus išvykose.

Žaidėme du mačus per mažiau nei 72 valandas, todėl buvome priversti treniruotis šeštadienį 12 val. nakties, nes nebuvo kito skrydžio. To dar nebuvo mano trenerio karjeroje, tačiau tai negali būti pasiteisinimas.

Latviai buvo alkanesni už mus, labiau norėjo laimėti, todėl turime pripažinti kai varžovas būna stipresnis. Statistika rodo, kad aikštelėje buvo mūsų žaidėjų kūnai, bet jų protai nebuvo susikaupę.

– Kaip jaučiasi žaidėjai? Ar visi sveiki, nėra traumuotų?

– Nežinau kaip išsireikšti tiksliau, bet kai nori kažką išsaugoti, kad nesudužtų, apdengi jį pagalvėmis. Kiekvienas žaidėjas atiduoda save visą, ir aš tuo esu labai patenkintas, tačiau turime jais rūpintis. Tiesa ta, kad daugelis žaidėjų dabar daro tai, ko anksčiau nedarydavo, todėl šiuo metu esame „ant traumų ribos“. Vakar vakare turėjome labai lengvą treniruotę.

Ne visi žaidėjai yra geros sportinės formos, bet tai yra normalu žaidžiant tiek daug rungtynių iš eilės. Kai kuriais vyresniais žaidėjais turime pasirūpinti, pasaugoti juos.

Marko Popovičius, broliai Lavrinovičiai žaidžia su pasimėgavimu gynyboje, kaip vaikai iš naujo atrasdami savo kūnus. Tačiau šie dalykai taip pat atsiliepia keliams, alkūnėms, jaučiami kojų skausmai. Marko vakar truputį karščiavo.

Kaip žinote, aš niekada nesiteisinu. Jei praleisiu čia visus metus, tuo įsitikinsite, tačiau reikia pripažinti, kad šiuo metu esame „trapūs“, todėl turime elgtis protingai, kad neprarastume dar daugiau žaidėjų. Iškritus Robertui Javtokui, Tadui Klimavičiui, mes esame lengvai pažeidžiami. Turime vieną žaidėją, kuris niekada nežaidė Eurolygoje – Mario Delašą. Jeff'as Foot'as tai pat niekada nežaidė tokiame lygyje. Tik Paulius Jankūnas yra puikios sportinės formos.

Išlaikyti dabartinį lygį, jei netobulėsime, yra labai sunku, todėl nelieka laiko poilsiui. Todėl turime tas pagalves tarp žaidėjų laikyti, tačiau ir toliau sunkiai dirbti. Krepšininkai tą supranta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas